Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Znebite se ljudi, ki vas zastrupljajo

12. 4. 2023; 04.00
Avtor: njena.si
profimedia-0319162199

Depresija foto: Profimedia

Prepoznajte ljudi, ki na vas ne vplivajo dobro ...

V življenju se velikokrat srečamo z viri negativne energije. Včasih so okoliščine daleč od željenega, kar lahko vodi v nesrečo in depresijo. Še toliko težje se izvlečemo iz situacije, če nas obkrožajo toksični ljudje. Kljub nemogočim situacijam, pa je nujno zavedanje, da se stvari vedno lahko obrnejo na bolje in, da ste ravno vi tisti, ki imate moč, da se stvari spremenijo. Za začetek se postavite zase, zavedajte se, da si zaslužite več in iz svojega življenja odstavite ljudi, ki na vas ne vplivajo dobro.

Prepoznate lahko 8 različnih vzorcev ljudi, ki vas zastrupljajo s svojo energijo:

  1. Tisti, ki širijo negativnost

Osebe, ki so vedno jezne, slabe volje ali nesrečne, lahko iz vas nazavedno črpajo energijo. Druženje z ljudmi, ki se nenehno pritožujejo in vidijo življenje, kot napol prazen kozarec ni zabavno in ima lahko slabe posledice tudi za vas. Obstaja možnost, da boste to negativnost prevzeli tudi nase, kar lahko vpliva na vaše milšljenje in počutje.

  1. Tisti, ki vas neprestano kritizirajo

Vedno se začne z majnimi pripombami o vaših čevljih ali pričeski, a kmalu se lahko spustijo na področje, ki vas bo najbolj prizadelo. Seveda s kritiko ni nič narobe doklet je ta konstruktivna. Ko gre naprimer za svarilo, ki vas bo obvarovalo pred napačnim ravnanjem. Nikakor pa ne potrebujete ljudi, ki vas neprestano obsojajo in na vas gledajo z viška.

Ne pustite si, da vas ljudje neprestano obsojajo foto: Profimedia

  1. Tisti, s katerimi zapravljate svoj dragočeni čas

Seveda z zapravljanjem časa z ljudmi ni nič narobe. Prav je, da se družite. Pomembno pa je, da znate presoditi, kdo je vreden vašega časa in kdo ne. Včasih morda srečate ljudi, ki neprestano želijo vašo pozornost, samo zato, da jo dobijo. Namesto, da bi z njimi rastli in se razvijali na osebnostnem nivoju, zapravljajo vaš čas samo zato, da lahko oni rastejo.

  1. Tisti, ki so ljubosumni

Ko gre za partnerja je včasih lepo imeti ob sebi osebo, ki je malce ljubosumna, ker vam s tem pokaže, da ji nekaj pomenite. Pri prijateljih ali sodelavcih pa malce ljubosumnosti ravno tako ne škodi saj je to dokaz, da ste uspešni. Toda nekateri ljudje so ljubosumni neprestano, saj nikoli niso zadovoljni s svojimi dosežki, zato tudi niso srečni za vas kadar se vam godi bolje, kot njim. Z njihovega vidika bi se dobre stvari smele dogajati le njim in bi radi zasedli vaše mesto. Obdajte se raje z ljudmi, ki vas podpirajo in vam pomagajo do večjega uspeha.

  1. Tisti, ki igrajo žrtev

Nekateri ljudje ne želijo prevzeti odgovornosti za to, kar se jim dogaja. Lažje je okriviti druge in slej kot prej se lahko zgodi, da bodo vso krivdo projicirali na vas. Ne dajte se! Včasih je težko prepoznati nekoga, ki le igra vlogo žrtve. Zato vedno premislite ali ta oseba zna prevzeti odgovornost in ali se s to osebo lahko hitro skregate. Kajti takšna oseba bo vsako besedo vzela kot napad. Bodite tudi pozorni na to, ali se ta oseba vedno smili sama sebi in ali je mnenja, da ji v življenju vedno nekaj manjka.

  1. Tisti, ki jim je vseeno

Vsem je jasno, kdaj je nekomu vseeno. Tega se ne da skriti. A veliko ljudi se oklepa neke osebe, ki ji res ni mar, samo zato ker upajo, da se bo kaj spremenilo. Dejstvo je, da se ne bo. Oseba, ki ji je vseeno za vas, ji bo vedno vseeno za vas. In prav ničesar ne morete storiti, da bi bilo drugače, razen to, da se oddaljite od takšnih oseb. Tudi vi se boste bolje počutili.

  1. Egocentriki

Obstajajo tudi ljudje, ki se le pretvarjajo, da jim je mar za vas. A slej kot prej se pokaže njihov pravi obraz in vse se mora vrteti okoli njih. Prepričajte se, da vam oseba s katero preživljate svoj čas ne le jemlje ampak tudi daje. Če se izkaže, da ta oseba želi, da se vse dogaja samo okli nje, ni vredna vašega truda.

  1. Tisti, ki vas kar naprej razočarajo

Jasno je, da nihče od nas ni popoln. Vsi delamo napake in vsakdo izmed nas lahko kdaj negativno pristopi k stvari, celo obsoja ali je ljubosumen. In s tem ni nič narobe. Vsak ima lahko tak ali drugačen dan in vsi smo samo ljudje. Kar je pomembno pa je to, da delamo na sebi, da rastemo in se trudimo biti dobri do ljudi. Če imate v svojem življenju osebo, ki tega ni pripravljena storiti, je ne potrebujete. Nehajte dovoliti enim in istim osebam, da vas vsakič znova prizadanejo.

prejšnji članek
Harry bo na kronanju prisoten, Meghan Markle ne
Svet slavnih
Harry bo na kronanju prisoten, Meghan Markle ne
naslednji članek
Holesterol: kdo je najbolj ogrožen?
Zdravje
Holesterol: kdo je najbolj ogrožen?
#nasazenazenska
nasazenazenska