reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Te aktivnosti vam onemogočajo doseganje sanj

8. 11. 2023; 04.00
Avtor: njena.si
profimedia-0318056775

Uspešna ženksa foto: Profimedia

Vsi imamo svoje sanje, a včasih zna pot do njihove uresničitve biti sila težka. Preverite, čemu se morate na njej izogibati.

Lenoba

Nimamo kaj, vsake toliko enostavno sede kak dan popolne lenobe, brezdelja. Dan, ko nam ni žal, če ga celega prebijemo na kavču pred televizijo in naredimo absolutno NIČ. A eno je imeti tak dan in drugo imeti tak mesec. Veliko ljudi danes kaj hitro postane lenih, večkrat zaradi ideje usode, ki bo po njihovem mnenju vse enostavno servirala na pladnju. Menijo, da je vse fiksno določeno in tako se njim ni potrebno soočati z ničemer. A pozabljajo, da življenje ne deluje tako. Usoda temelji tudi na naših akcijah. Verjetno ste kdaj že slišali za vest, da si usodo kreiramo tudi sami. Akcija, reakcija.

Lenoba je tista, ki lahko drastično vpliva na naš miselni tok in nam zamegli pogled na cilje, odvzame vse ambicije. Kaj hitro se lahko znajdemo na točki, ko začnemo sanjariti o možnostih, ki so daleč od realnosti in pri tem za realizacijo tega računamo bolj na druge kot nase.

Seveda, nujno je, da imamo svoje sanje, jih ohranjamo, a enako pomembno je tudi ustvarjanje ravnovesja in zavedanje, da smo za doseganje teh v resnici odgovorni mi. Nič se ne doseže brez dela.

Stavek »Ne morem«

Prvi korak za doseganje česarkoli v vašem življenju je prepričanje, da zmorete vse. V kolikor vase in svoje zmožnosti ne verjamete, vas čaka še veliko dela. Če si namreč nenehno govorite, da niste zmožni, ste lahko prepričani, da vam nič tudi ne bo uspelo. Venomer se boste morali zanašati na spodbudo drugih, a lahko da je tudi oni kdaj ne bodo mogli dati. Vsak mora znati poskrbeti zase. Delajte na tem.

Obremenjenost z drugimi

Vedno boste okoli sebe imeli ljudi, ki vam ne bodo privoščili uspeha ali pa bodo svoj negativni pogled na svet poskušali prenesti na vas. Pomembno je, da se tako obkrožite z ljudmi, ki so pozitivni in se tudi zavedajo pomena dela. Ne dovolite, da mnenja drugih nadvladajo vašim. Vsake toliko si tako vzemite čas in preverite, s kakšnimi ljudmi ste obdani. Odstranite iz okolice tiste, ki nenehno prinašajo le dramo in negativno energijo.

Nezmožnost prevzemanja odgovornosti

Vsi v svojem življenju delamo napake in s tem ni nič narobe. So le proces, učna ura, ki jih vsekakor potrebujemo. Preko napak se učimo. A to ni mogoče, v kolikor ohranjamo v mislih, da smo nezmotljivi ali odgovornost za naše napake prestavimo na druge. Ne iščite nenehno krivde v drugih, ampak se zavedajte, da ste za svoje akcije in besede vedno odgovorni sami. Sprejmite napake in poskrbite, da se te v sedanjosti ne ponovijo.

prejšnji članek
Pismo sebi – ljubeča izpoved mame in hčerke
Svet slavnih
Pismo sebi – ljubeča izpoved mame in hčerke
naslednji članek
Mrtev zob - kako ga prepoznati?
Zdravje
Mrtev zob - kako ga prepoznati?