andreja novak Dobra karma

Pozor! Ta vikend je idealen čas za osvobajanje od...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 8. maja

pahor vojska vojaki bobo Reporter.si

Bi lahko Pahor postal generalni sekretar Nata? Na ...

igor zorčič Svet24.si

Poslanci še ne bodo odločali o Zorčičevi ...

20140310-00511851 Necenzurirano

S krajo identitete si je izplačeval dividende ...

Profimedia Princesa Charlotte Odkrito.si

Požvižga se na kraljeva pravila obnašanja

NASLOVNA Odkrito.si

KVIZ TEDNA

Ključ do srečnega razmerja je teamski partnerski odnos
| V.M.

Ključ do srečnega razmerja je teamski partnerski odnos

ljubezen, profimedia

Da bi bilo ljubezensko razmerje uspešno, je potrebno usklajeno delovanje para. Recept za partnersko srečo je preprost, a hkrati nemogoč, če si za uspeh prizadeva le ena oseba.

Hrepenite in sanjarite o lepem ljubezenskem razmerju, v katerem bi se počutili ljubljeno, spoštovano, varno in zaželeno? Morda se sprašujete, zakaj vam slednje ne uspeva, navkljub temu, da v razmerja vlagate veliko energije in si prizadevate, da iskrice ne bi prerano ugasnile.

Veste, za uspešno razmerje se je potrebno potruditi, zlasti, ko preteče nekaj časa in iz začetne zaljubljenosti vzklijejo pristnejše vezi. Zavedati se morate, da je potrebno ljubezen negovati in nenehno skrbeti, da medsebojna naklonjenost ne izzveni. Preveč pogosto se namreč pripeti, da partnerja postaneta drug drugemu nekaj samoumevnega, prenehata se razvajati, si izmenjavati naklonjenost in si prizadevati, da bi se drug ob drugem počutila ljubljeno. Rezultat slednjega je odtujenost, ki vodi v ohlajanje razmerja, slednje pa žal v nesrečen konec ljubezenske zgodbe.

Foto: profimedia - Ne dovolite, da se odnosi ohladijo.

Če se sami dobro zavedate, da uspešno razmerje ni odvisno od sreče in naklonjenosti vesolja, to seveda ne pomeni, da vam bo uspelo s partnerjem ustvariti ljubeč odnos, tekom katerega se bosta skupaj postarala. Da bi slednje uspelo, je potrebno teamsko delovanje para, ki si skupaj prizadeva k doseganju istega cilja.

Dolgoletno ljubezensko zgodbo lahko uspešno pišeta le, če vama ne bo prenehalo biti pomembno, kako se partner ob vas počuti. Skrbita drug za drugega, bodita razumevajoča, pomagajta si, sodelujta, delujta v smeri, da drug drugemu pričarata nasmeh na obraz. Potrudita se in izogibajta navad, ki drugemu niso povšeči. Dogovorita se, da ne bosta delala reči, ki drugega žalostijo ali spravljajo v slabo voljo. Pogovarjajte se, težave rešujta in ne bežita pred njimi. Povejta si, kaj vaju pesti in poskusita najti rešitev, ki bo ugodna za oba. Že ko boste sledili tem pravilom, boste opazili velik napredek.

Foto: Profimedia - Poskrbita, da sikrice ne bodo ugasnile.

In kar je prav tako sila pomembno, nikar ne dovolite, da strast med vama zamre. Naj vama ne bo odveč negovati in prebujati svojo seksualno plat, pa četudi sta skupaj že več deset let. Poskrbita za svoje telo in vizualno podobo, prizadevajta si, da bosta ostala drug drugemu privlačna, naj vama prisotnost drug drugega ne bo samoumevna do te mere, da bi vama postalo vseeno za počutje in izgled. Izmenjujta si medsebojno naklonjenost, ne le v večernih urah, temveč tudi tekom dne. Bežni dotiki, objemi, poljubi, razigran pomežik in komplimenti, ki božajo dušo. Zalivajte svojo ljubezen in ne dovolite, da oveni.

V kolikor imate ob sebi osebo, ki razume pomen in delovanje uspešnega partnerskega razmerja, ste zagotovo na dobri poti, da uresničita misli in želje, ki se jim pari zavežejo pred oltarjem. Če pa partnerjev ego težko sklepa kompromise, se prilagaja in stremi zgolj k zadovoljevanju lastnih potreb, potem bo takšno razmerje težko zapisalo srečno ljubezensko zgodbo …

Foto: Profimedia - Skrbita drug za drugega.