Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Ključ do srečnega razmerja je teamski partnerski odnos

22. 8. 2022; 03.00
Avtor: V.M.
ljubezen

ljubezen foto: profimedia

Da bi bilo ljubezensko razmerje uspešno, je potrebno usklajeno delovanje para. Recept za partnersko srečo je preprost, a hkrati nemogoč, če si za uspeh prizadeva le ena oseba.

Hrepenite in sanjarite o lepem ljubezenskem razmerju, v katerem bi se počutili ljubljeno, spoštovano, varno in zaželeno? Morda se sprašujete, zakaj vam slednje ne uspeva, navkljub temu, da v razmerja vlagate veliko energije in si prizadevate, da iskrice ne bi prerano ugasnile.

Veste, za uspešno razmerje se je potrebno potruditi, zlasti, ko preteče nekaj časa in iz začetne zaljubljenosti vzklijejo pristnejše vezi. Zavedati se morate, da je potrebno ljubezen negovati in nenehno skrbeti, da medsebojna naklonjenost ne izzveni. Preveč pogosto se namreč pripeti, da partnerja postaneta drug drugemu nekaj samoumevnega, prenehata se razvajati, si izmenjavati naklonjenost in si prizadevati, da bi se drug ob drugem počutila ljubljeno. Rezultat slednjega je odtujenost, ki vodi v ohlajanje razmerja, slednje pa žal v nesrečen konec ljubezenske zgodbe.

Ne dovolite, da se odnosi ohladijo. foto: profimedia

Če se sami dobro zavedate, da uspešno razmerje ni odvisno od sreče in naklonjenosti vesolja, to seveda ne pomeni, da vam bo uspelo s partnerjem ustvariti ljubeč odnos, tekom katerega se bosta skupaj postarala. Da bi slednje uspelo, je potrebno teamsko delovanje para, ki si skupaj prizadeva k doseganju istega cilja.

Dolgoletno ljubezensko zgodbo lahko uspešno pišeta le, če vama ne bo prenehalo biti pomembno, kako se partner ob vas počuti. Skrbita drug za drugega, bodita razumevajoča, pomagajta si, sodelujta, delujta v smeri, da drug drugemu pričarata nasmeh na obraz. Potrudita se in izogibajta navad, ki drugemu niso povšeči. Dogovorita se, da ne bosta delala reči, ki drugega žalostijo ali spravljajo v slabo voljo. Pogovarjajte se, težave rešujta in ne bežita pred njimi. Povejta si, kaj vaju pesti in poskusita najti rešitev, ki bo ugodna za oba. Že ko boste sledili tem pravilom, boste opazili velik napredek.

Poskrbita, da sikrice ne bodo ugasnile. foto: Profimedia

In kar je prav tako sila pomembno, nikar ne dovolite, da strast med vama zamre. Naj vama ne bo odveč negovati in prebujati svojo seksualno plat, pa četudi sta skupaj že več deset let. Poskrbita za svoje telo in vizualno podobo, prizadevajta si, da bosta ostala drug drugemu privlačna, naj vama prisotnost drug drugega ne bo samoumevna do te mere, da bi vama postalo vseeno za počutje in izgled. Izmenjujta si medsebojno naklonjenost, ne le v večernih urah, temveč tudi tekom dne. Bežni dotiki, objemi, poljubi, razigran pomežik in komplimenti, ki božajo dušo. Zalivajte svojo ljubezen in ne dovolite, da oveni.

V kolikor imate ob sebi osebo, ki razume pomen in delovanje uspešnega partnerskega razmerja, ste zagotovo na dobri poti, da uresničita misli in želje, ki se jim pari zavežejo pred oltarjem. Če pa partnerjev ego težko sklepa kompromise, se prilagaja in stremi zgolj k zadovoljevanju lastnih potreb, potem bo takšno razmerje težko zapisalo srečno ljubezensko zgodbo …

Skrbita drug za drugega. foto: Profimedia

prejšnji članek
4 vprašanja za kreiranje boljšega počutja
Zdravje
4 vprašanja za kreiranje boljšega počutja
naslednji članek
Med novimi tekmovalci Exatlona tudi Jan Klobasa in Lina Majcen
Resničnostni šovi
Med novimi tekmovalci Exatlona tudi Jan Klobasa in Lina Majcen