Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Razlike med sorodno dušo in dušo dvojčico

24. 12. 2023; 03.00
Avtor: njena.si
profimedia-0167886987

Vesel par na snegu foto: Profimedia

Dva pojma, ki ju večkrat zmotno enotijo. Preberite, kakšne so razlike med temi partnerji in katero dušo v resnici iščete.

Ljubeč partnerski odnos je nekaj, kar večina v svojem življenju išče. Iščejo osebe, ki bi jih izpolnjevale, sprejemale, ljubile. A kaj, ko je ta pot večkrat posuta z žeblji in precej rado se zgodi, da ta »idealni« partner iznenada odnos zapusti, nas rani. Kaj sedaj? Mar si nisva usojena?

Ja, odnosi z določenimi osebami so nam vsekakor usojeni. A samo zato, ker je nekaj usojeno, še ne pomeni, da traja za vedno. Kot ste lahko že zasledili, obstajata torej dva »tipa« duš, sorodna duša in duša dvojčica.

Sorodna duša

Ko spoznamo sorodne duše, nismo popolni ampak potrebni zdravljenja. Sorodna duša je oseba, ki nas v življenju po svoje izziva. Odpira rane, ni pa nujno, da nam jih tudi zaceli. Njen namen ni, da bi z nami bila za večno, ampak da nam preko različnih situacij pomaga narediti korak dalje, se dvigniti na višji nivo. Ni nujno, da je partner. Lahko je prijatelj, družinski član itd.

Duša dvojčica

Duša dvojčica je oseba, ki po svoje izhaja iz nas. Je naša druga polovica in ko enkrat vstopi v naše življenje, tega ne zapusti. Je nekakšna »nagrada« za delo na osebni rasti. Je energija, ki je enaka naši. Saj veste, prikličemo tisto, kar smo sami.

Podobnosti in razlike

V obeh primerih se gre za osebe, ki nam dajejo občutek doma, varnosti. A med tem ko se vsi na svoji poti življenja srečamo s sorodnimi dušami, ni nujno, da pridemo tudi do duše dvojčice. Ali to pomeni, da ta ne obstaja za vse? Ne. Pomeni le, da nismo sprejeli lekcij, ki bi nas do nje pripeljale.

Sorodne duše nas preko različnih izkušenj v resnici pripravljajo na prihod ene in edine duše dvojčice. Sorodnih duš je lahko več, med tem ko je le ena duša dvojčica. A kot sem zapisala, ni nujno, da to tudi spoznamo. Nanje bi po svoje lahko gledali kot nekakšno nagrado za delo na sebi. V kolikor ne želimo rasti in se nenehno le oklepamo odnosov in preteklosti, željen partner ne bo prišel. Če pa sprejmemo izzive, delamo na sebi in se dvignemo na višji nivo, zavibriramo v istih vibracijah kot duša dvojčica in se z njo tudi najdemo.

Za razliko od duš dvojčic, sorodne duše niso del nas, ampak živijo svoje življenje. So le popotniki, vmesni spremljevalci.

Lahko torej ugotovimo, če je partner duša dvojčica?

Na tej točki je smiselno vprašanje: »Je to sploh pomembno?« V kolikor si zastavljate preveč vprašanj, v odnosu ne uživate. Zamudite čas, ki je bil namenjen ljubezni in sreči. Težko boste z gotovostjo vedeli, če je ob vas sorodna duša ali duša dvojčica, saj, kot pravim, dajeta podobne občutke. Z njimi čutimo vez, čutimo ljubezen, varnost. A razlika je v tem, kdaj to osebo spoznamo.

Če ste ranjeni, nesamozavestni, polni dvomov, ste lahko prepričani, da bo na pot prišla sorodna duša, ki vas bo preko ljubezni poskusila dvigniti nad to. Pomagala vam bo živeti, ugotoviti vašo veljavo in vas tako pospremila k duši dvojčici. Ni bližnjic, ki bi vas brez dela pripeljale do glavne nagrade.

Če si preko partnerja nenehno zastavljate vprašanja o sebi, o odnosih in podobno, je ponovno to znak, da je verjetno ob vas sorodna duša in tako je čas, da začnete delati na sebi. Prav tako imejte v mislih, da duša dvojčica odnosa ne zapusti, med tem ko sorodna duša ga. Če je tako partner odšel, to sprejmite in se mu pri sebi zahvalite za predane lekcije. Dal je prostor pravi ljubezni, ki prihaja.

V kolikor v odnosu ne čutite ljubosumja, ampak obojestransko ljubezen, pripadnost, varnost, vam lahko čestitam, saj imate ob sebi najverjetneje dušo dvojčico. Rastli ste in uspešno premagali ovire.

prejšnji članek
Spite v nogavicah? To pove veliko o vašem karakterju!
Zdravje
Spite v nogavicah? To pove veliko o vašem karakterju!
naslednji članek
S čajem in soljo nad vnete dlesni?
Zdravje
S čajem in soljo nad vnete dlesni?