Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Prijateljstvo je enakovredno razmerje

28. 2. 2019; 10.00
Avtor: K.M.
ženski, prijateljstvo, objem

Prijateljstvo foto: Profimedia

Prijateljski odnos je nekaj, kar vsak posameznik išče v svojem življenju, a je pomembno tudi to, da vanj osebi vstopita pod enakimi pogoji.

Osebi, ki vstopita v prijateljski odnos, vanj vložita vse in sta del tega odnosa pod enakimi pogoji. Prijateljstvo pa na koncu vseeno zahteva več kot samo ljubezen. Gre za odnos, od katerega se pričakuje, da preživi dobre, slabe in tudi grde stvar. Najboljši prijatelj pa je tisti, ki iz posameznika izvleče le najboljše stvari. Ne glede na to, ali govorimo o odnosih, dejanjih ali mišljenju. Je njegov booster v vsaki situaciji in tista oseba, ki vedno nudi potrebno oporo ter motivacijo.

Zadnja regijska raziskava je pokazala, da ženske v prijateljstvu iščejo več. Kar 93 % jih je mnenja, da je prijateljstvo zelo pomembno, enakega mnenja pa je 83 % moških. Samo prijateljstvo je najbolj pomembno osebam v starostni skupini od 21 - 30 let, najmanj pomembno pa je najstarejši starostni skupini.

Pomembno je, da njdeš tisto osebo, ki te bo na vsakem koraku boostala in podpirala, vso to podporo pa ji moraš v enaki meri seveda vračati. Tako kot BFF s svojo boost energijo vsak dan skrbi zate in za videz tvoje kože od znotraj, saj se tvoje počutje odraža tudi na tvojem videzu, Minéral 89, ki vsebuje kar 89 % mineralizirane vode VICHY in naravno hialuronsko kislino, odlikuje pa ga tudi naravna in enostavna formula, vsakodnevno skrbi za potreben boost tvoje kože, saj jo z vsakim nanosom naredi bolj močno, polno in ji doda potreben sijaj.

Kaj pa ljudje največkrat iščejo v kvalitetnem prijateljstvu? 

Zbrali smo nekaj odgovorov o tem, kaj ljudje iščejo v prijateljskem odnosu:

"Rada imam, da mi oseba pusti, da sem takšna, kakršna sem, ne glede na to, ali se strinja z mano ali ne.

"Rabim ljudi, ki mi pokažejo pot, ko se izgubim, ko sem zmedena, ko se ne morem odločiti, kaj bi naredila. Rabim prijatelje, ki me ustavijo, ko sem na napačni poti in me spodbudijo, ko sem na pravi. Predvsem pa rabim okoli sebe ljudi, ki me navdihujejo."

"Najbolj pomembna stvar v prijateljstvu je zaupanje, ki je tudi temelj vsakega pravega prijateljstva."

"Sama sem mnenja, da sta najbolj pomembni dve stvari. Zaupanje in dobra komunikacija. Če nekomu zaupaš, si sposoben z njim tudi kvalitetno komunicirati. Brez dobre komunikacije pa pride do razpok v zaupanju, zato sta obe stvari med sabo močno prepleteni."

"Prijatelji ti pomagajo tudi takrat, ko te vsi ostali zapustijo."

"Dober prijatelj te vedno podpira in ti pomaga osvojiti tvoje cilje."

V raziskavi omenjeni zgoraj, ki je nastala v sodelovanju z Vichy Mineral 89, so prišli tudi do rezultatov, da prijateljski boost in pogovor bolj pomagajo ženskam in tistim mladim, ki jim je prijateljstvo pomembno. Boost pa izprašani pri prijateljih največkrat iščejo takrat, ko čutijo strah in ne sigurnost, zaradi njih pa se lažje odločijo za nekaj novega.

prejšnji članek
Ranko Babić iskreno o tem, ali pomaga ženi
Svet slavnih
Ranko Babić iskreno o tem, ali pomaga ženi
naslednji članek
Vas prepriča Rebekin seksi cover pesmi Sebi?
Svet slavnih
Vas prepriča Rebekin seksi cover pesmi Sebi?