Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tako boste premagali strah pred spremembami

31. 10. 2023; 03.00
Avtor: njena.si
profimedia-0305123236

Sprejmite več foto: Profimedia

Spremembe so dobre in večkrat tudi nujne za preživetje. A kaj ko jih je včasih tako težko sprožiti.

Če ste v svojem življenju nesrečni, je vsekakor napočil čas, da vanj vnesete novosti. Ne glede na to če se gre za odnose, posel ali kaj drugega, potrebno je priti zadevi do dna in ugotoviti, kaj je tisto, kar vam na določenem področju manjka.

Primarno je seveda potrebno spremeniti sam miselni tok, saj ima ta tendenco nas ohranjati v statusu quo in tako znotraj cone poznanega in varnega. Zakaj bi nekaj spreminjali, če nam več kot očitno še ni preveč škodovalo, mar ne? No, vsaj tako delujejo misli. Dokler ni v igri smrtna nevarnost, je navada sprejemljiva.

Velikokrat se tako v času želje po spremembi soočamo z mislimi, ki so polne dvomov, strahov in primarno seveda nastanejo zaradi pomanjkanja zaupanja vase. A vse to so le izgovori, niso pa del realnosti. Za spremembe je potrebno sebe potisniti dalje.

  1. Spremenite miselni tok

En glavnih problemov in zavor je ta, da sami pri sebi niste prepričani, da vam lahko uspe. Lažje je jamrati vsak ponedeljek, ko se morate odpraviti na delo, ki vam ne sede, kot si vzeti čas in najti novega. Lažje je vsako nedeljo reči »jutri začnem z dieto«, kot se v ponedeljek dejansko tega držati. Če želite premagati strah pred premiki, morate v prvi vrsti verjeti, da vam lahko nov cilj uspe doseči. Za to pa mora cilj imeti tudi dodano vrednost, saj bo le tako postal mikaven za doseganje. Naj ne bo nova služba le »več denarja«, ampak »več denarja, da bom lahko svoji družini ali sebi privoščila več, ob tem pa bom tudi navdušena nad delom samim«.

  1. Razumite, da neuspeh NI zagotovljen

Kaj pa če vam uspe? Ste kdaj pomislili na to? Morate svoje misli naravnati tako, da ne bo takoj prišlo do zaključka »to ne bo šlo«. Prav tako je potrebno ohranjati razumen pogled na svet, saj boste le tako imeli tudi razumne cilje. Jasno je, da nobena pot do cilja ni enostavna ali ravna. Vedno so ovire, vedno so zavoji. A to ne pomeni, da je ceste konec. Mar res poznate koga, ki je brez truda in vmesnih težav karkoli bistvenega dosegel? Jaz ga ne.

Prav tako, neuspeh je lahko v resnici zelo pomemben za spremembe in doseganje novih ciljev. Preko njih se učimo.

  1. Delajte na zaupanju vase

Kot sem že omenila, je ravno pomanjkanje samozavesti lahko en poglavitnih razlogov, da do sprememb nikoli ne pride. Seveda, vedno bo ostalo nekaj dvoma, kar je povsem normalno. A popazite, da ti ne nadvladajo vsemu. Ko pride do zaskrbljenosti, se je potrebno usesti in premisliti, zakaj vas skrbi in kako lahko ta strah odstranimo (s katerimi akcijami). Ne bo dovolj denarja? Naredite finančni plan, ki bo to zagotovil.

  1. Pišite dnevnik uspehov in hvaležnosti

Ni važno kako velik je vmesni korak, kako velik je uspeh, o vsem je potrebno pisati. Tako boste začeli opažati, kako veliko v resnici delate in koliko lahko iz tega dobite. Uspeh je lahko prijava na delovno mesto, jutranji tek, kava s prijateljico, ki je že dolgo niste videli, odpiranje poslovnega računa in tako dalje. Prav tako je dobro, da ste vsak dan za kaj tudi hvaležni. Zapišite vsaj tri stvari na dan, ki spadajo v to kategorijo.

prejšnji članek
To je hrana, ki krepi spomin in zbistri misli
Zdravje
To je hrana, ki krepi spomin in zbistri misli
naslednji članek
Odišavite prostor z zeliščnimi vrečkami
Življenjski slog
Odišavite prostor z zeliščnimi vrečkami
#obraziavenija
obraziavenija