kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Reprogramirajte podzavest da dosežete cilje

27. 1. 2024; 04.00
Avtor: njena.si
profimedia-0102461440

Pozitivne afirmacije foto: Profimedia

Se večkrat soočate s tem, da si zadate nove cilje, a jih nikakor ne morete doseči? Potrebno bo spremeniti miselni tok, reprogramirati podzavest.

Glavni razlogi, da enostavno ne dosegate tega, kar si želite, je po večini ravno strah pred neuspehom. Imeti strah ni samo po sebi slabo, saj je precej naravno. A če ta prevzame naše misli do te točke, da nas ohromi pred vsakim poskusom novega začetka, vsekakor ni dobro. Potrebno je premikati osebne meje, nenehno rasti.

To so trije načini, kako lahko uspešno reprogramirate podzavest, da vas ne bo več ovirala pri doseganju novih ciljev:

  1.   Bodite ponižni

Ne sklepajte, da veste vse, saj je resnica ta, da ste verjetno daleč od tega. Saj veste, življenje je nenehno učenje. Prav tako je smiselno, da začnete poslušati tudi podzavest, ki kdaj postreže z resnicami. Po navadi ta poudarja, česa ne veste in torej, kaj vam manjka za doseganje želenega cilja. A namesto, da zaradi teh pomanjkljivosti obupujete, recite »Hvala, podzavest, sedaj vem, na čem moram delati.«

  1. Prisluhnite svojim strahovom in jih definirajte

Vsi poznamo tisti krč, ko pomislimo na nekaj, kar nas bremeni. Strah kot tak ima svojo reakcijo in dobro je, da ga ne ignoriramo. Je pa prav tako potrebno naše osebne strahove nasloviti. Vprašajte se, česa vas je v resnici strah pri doseganju želenega cilja. Vprašajte se, kako bi lahko ta strah nadvladali. Kjer je težava je vedno tudi rešitev, le da je potrebno stopiti iz cone poznanega, da to vidimo.

  1. Redno prakticirajte afirmacije

Afirmacije so pozitivne besede, ki si jih na dnevni bazi ponavljajte in tako vplivajte na vašo podzavest. Lahko si govorite na primer »Zmorem« ali »Zaslužim si ljubezen/novo delovno mesto/stanovanje«. Povejte si, kaj boste in zakaj. Govorite si, da si to zaslužite in da ste sposobni nenazadnje to tudi doseči. Ponavljajte si svoja prepričanja in tako bodo postala del miselnega toka, ki vas bo nenehno potiskal dalje.

Na koncu je vsekakor potrebno še poudariti sledeče: To ni čudežni napoj, ki bo deloval prvič, ko ga boste »spili«. Morate razumeti, da tudi vaš tok misli ni nastal čez noč. Tako kot se je dolgo časa tvoril, se bo nekaj časa potrebno tudi truditi, da se spremeni. Potrebna bo vztrajnost in srčna želja po spremembi.

prejšnji članek
Timi Zajc po vetrovni igri do tretjega mesta na svetovnem prvenstvu
Svet slavnih
Timi Zajc po vetrovni igri do tretjega mesta na svetovnem prvenstvu
naslednji članek
Pogosto uporabljate ti dve besedi? Stanje je lahko resno
Zdravje
Pogosto uporabljate ti dve besedi? Stanje je lahko resno