1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Zakonci v eksperimentu ne nosijo svojih oblačil

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Meditacija vam pomaga na več ravneh
| K. S.

Meditacija vam pomaga na več ravneh

Vodena meditacija je pot do notranjega ravnovesja., Pixabay

Ste večino časa pod stresom in nesrečni? Ravno meditacija vam lahko pomaga spremeniti vaše počutje, ga obrniti na bolje.

Verjetno ste že veliko slišali na temo meditacije in njenih pozitivnih učinkov. Med tem ko obstaja več različnih tehnik, vse bazirajo na pomirjanju notranjega uma, izboljšavi našega počutja in posledično delovanja.

Kako vam lahko torej meditacija pomaga?

  1. Sprejemali boste boljše odločitve

Zaradi stresa kaj hitro sprejmemo niz napačnih odločitev in to na dnevni bazi. Meditacija vam lahko preko umirjanja vašega uma in nižanja stresa samega pomaga, da na možnosti pogledate bolj umirjeno, razumno in tako tudi sprejmete boljše odločitve.

  1. Stres…kaj je to?

Ja, ravno meditacija bo tista, ki vam bo pomagala priti do točke, ko bo stres le neka manjša ovira, ki se bo pojavila od časa do časa. Zakaj bi v njem nenehno ždeli, če se ga lahko naučite kontrolirati in kar je najpomembneje: izogibati.

  1. Izboljšala bo vaš spomin

Seveda, saj boste tudi sami veliko bolj umirjeni, spočiti in zbrani. Slednje potrjujejo tudi mnoge raziskave, ki so pokazale, da prakticiranje meditacije ali joge pozitivno vpliva na vaše možgane in izboljša delovni spomin.

  1. Izboljša se vaša komunikacija

Se vam je že kdaj zgodilo, da enostavno niste našli pravih besed, ko je bilo potrebno? Le 20 minut meditacije na dan vam lahko pri tem že pomaga.

  1. Veliko lažje se osredotočite

Po večini je za pomanjkanja fokusa kriva prenasičenost možganov z raznoraznimi (večkrat nepomembnimi) informacijami, kar pa se lahko odpravi preko »čiščenja« spomina. Naredite poskus in 5 dni zapored meditirajte 20 minut dnevno. Prepričana sem, da boste opazili razlike.

  1. Izboljša se vaša kreativnost

Harvardska raziskava je pokazala, da je že 10 – 12 minutna meditacija dovolj, da se izboljša kreativnost. Pomaga namreč pri sproščanju misli, izboljša fokus na zadano nalogo in pomaga hitreje razkriti originalne oblike rešitve.

  1. Lažje se prilagajate na spremembe

Kognitivna fleksibilnost je bistveno za sposobnost prilagajanja. Če se tudi vi težje prilagajate na novosti, poskusite več meditirati.

  1. Začeli boste zmagovati nad sivino dne

Se večkrat počutite obupane, žalostne, brez volje? Ste vedeli, da meditacija lahko pomaga ravno tako dobro kot antidepresivi? Seveda pri tem ne govorimo en dan meditacije na mesec, ampak večmesečna dnevna meditaicja.

  1. Bolje se boste kontrolirali

Ne morete se nenehno za svoje izpade ven vleči s stavki »takšna pač sem«, saj to ni res. Vzemite se v roke, soočite se s svojimi emocijami in se naučite sami sebe tudi bolj kontrolirati. Prav tako vam lahko ta pomaga pri odvajanju od različnih stvari, od katerih ste postali odvisni

   10. Drugače boste začutili srečo in veselje

Mar nista ravno veselje in sreča tisto, kar nenazadnje iščemo v svojem življenju?