krokar
Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, Pezda je na robu obupa

Boštjan Gorjup
Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih podjetij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Z majhnimi triki do srečnega življenja

8. 3. 2024; 04.00
Avtor: K. S.
beautiful-blonde-clear-sky-378148

Happy woman foto: Pexels

Ne glede na naša leta, vsi si v resnici želimo zgolj eno: biti srečni.

Idejo srečnega življenja v resnici lovimo celotno življenje. Redki so, ki tekom tega razumejo, da se sreča ne skriva v prihodnosti, ampak je že ves čas pred nami. Vsi občutimo na eni točki srečo, a le redki so jo sposobni dolgoročno obdržati.

Verjetno vam je že kdo kdaj rekel, da je vse v glavi in da se sami odločate, kako se počutite. Ja, prav imajo, a pri tem pozabijo dodati tiste majhne trike, kako to miselno transformacijo sploh doseči.

V tokratnem članku vam jih tako zaupamo mi.

  1. Uporabite moč skupnosti

Ljudje smo družbena bitja in vsi tu in tam potrebujemo nekoga ob sebi. Najdite tako tiste dele vaše skupnosti, ki vam lahko pri tem pomaga. Če vas veseli petje, se vključite v zbor. Če radi berete, ustanovite bralni krožek, bralni klub in podobno.

  1. Bodite hvaležni

Vem, to ste slišali že neštetokrat in v resnici vas že blazno iritira, mar ne? Vsi govorijo isto, a vam se to ne zdi tako pomembno. Kako pa boste hvaležni, če imate grozno življenje, mar ne? No, ravno v tem je trik. Ko smo v fazi samopomilovanja ali smo se na splošno znašli v slabih energijah, je sila težko najti luč, ki bi nam dajala upanje in razkrila lepoto. A vse se začne pri vas. Tokrat resnično dajte hvaležnosti možnost in si vsak večer povejte, za kaj ste hvaležni. Sprva bo težko, a kmalu bo postala rutina in veliko hitreje boste tudi našli odgovore.

  1. Bodite kdaj prostovoljci

Biti prostovoljec vam sicer res vzame nekaj osebnega časa, ki bi ga lahko izkoristili za gledanje v zid, a prinaša veliko več sreče na koncu dne. Preko tega boste naredili nekaj dobrega za druge in jim tako polepšali dan, lahko pa da stkete tudi nove vezi.

  1. Ne zanemarjajte prijateljev in družine

Nikoli ne podcenjujte moči prijateljev in družine. To so ljudje, na katere lahko vedno računate, prav tako pa so večkrat tudi vir vaše sreče. Ne pravim, da jih sedaj zasipajte z darili, ampak da jim namenite vaš čas, kdaj pa stisnite tudi v objem.

  1. Naučite se odklopiti

Med tem ko se je na eni strani za srečo dobro znati vklopiti, se je prav tako nujno znati izklopiti. Imejte čas zase, ne obremenjujte se s težavami drugih. Izklopite telefon, pojdite ven.

  1. Spustite pričakovanja

Kaj vas največkrat nese? Kreiranje previsokih pričakovanj. Kaj se naredi, ko se ta ne uresničijo? Niste ravno srečni, mar ne? Nehajte tako analizirati vseh scenarijev in nikar ne pričakujte preveč Dovolite, da se stvari odvijajo tako, kot se morajo.

  1. Bodite kdaj tudi otroci

Otroci so spontani, radovedni, veseli, igrivi… otroci so srečni. Nehajte nenehno iskati kontrole in ne jemljite življenja vedno tako resno. Sprostite se in za trenutek postanite otorci.

  1. Življenje je igra

Naj ne bo vse tako resno. Zastavite si nove cilje, lahko so tudi smešni.

  1. Nikoli se ne nehajte učiti

Nikoli ni prepozno, da se naučite nekaj novega. Če ne druga, vedno si lahko umislite tudi nov hobij. Učite se o novostih in tako nenehno bogatite vaše življenje.

  1. Najdite strokovno pomoč

Včasih je sreča resnično nekaj, kar enostavno ne najdemo pri sebi in ne glede na ves trud enostavno ne moremo mimo sebe. Če se s tem soočate tudi sami, naj vam ne bo nerodno poiskati pravo pomoč. Vedite, da so tam z razlogom, da pomagajo. Vedo kaj delajo.

prejšnji članek
Tradicionalno zabavo ob dnevu žena popestril Vlado Kreslin
Svet slavnih
Tradicionalno zabavo ob dnevu žena popestril Vlado Kreslin
naslednji članek
Kako spodbuditi izločanje hormonov sreče?
Zdravje
Kako spodbuditi izločanje hormonov sreče?