Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Odpustili so vas - kaj zdaj?

6. 3. 2022; 04.00
Avtor: K. S.
profimedia-0280001272

Odpuščena foto: Profimedia

Ni važno, če ste odpustitev pričakovali ali ne, sedaj se je treba z njo soočiti in iti dalje. Prvi korak je: ostanite mirni.

Redki so ljudje, ki odpuščenost sprejmejo z nasmeškom in olajšanjem. Nenazadnje vsi potrebujemo nek vir prihodka in če nimamo rezerve, lahko nenadna brezposelnost drastično spremeni naš vsakdan. Kako se torej soočiti z nastalim in se ponovno dvigniti?

  1. Soočite se s prvim šokom odpuščenosti

Ob nenadni brezposelnosti se lahko poraja nešteto različnih občutkov. Teh nikar ne tlačite, ampak sprejmite in se z njimi soočite.

  1. Izogibajte se osebam, ki obožujejo dramo

Če ste bili del masovnega odpuščanja, potem se je okoli vas verjetno nabralo kar nekaj jeznih ljudi, med njimi pa tudi taki, ki iz nastalega naredijo še hujšo situacijo. Vsaj verbalno. Dovolj moreče je lahko že biti brezposeln in zadnje kar rabite so osebe, ki nastalo potencirajo. Odpuščenost ni konec sveta, čeprav bodo oni to trdili.

  1. Vzemite si nekaj časa zase

Izgubiti službo je lahko po svoje podobno tudi izgubi dolgoletnega partnerja. Nenazadnje se jih veliko s tem tudi identificira. Kako torej dalje? namesto da takoj tečete na novo delovno mesto, si vzemite čas, da premislite, kaj natanko bi sploh radi po novem počeli. Vzemite novo pridobljeno svobodo kot odlično priložnost, da začnete delati na sanjah.

  1. Osredotočite se na sedanjost

Sedanjost je v resnici edini čas, nad katerim imamo kontrolo. Namesto, da se zgubite v spominih, raje fokus namenite danemu trenutku.

  1. Razumite »zakaj«

Da lahko s preteklostjo zaključite, morate razumeti, zakaj je do konca v prvi vrsti prišlo. Lahko da je bila vaša napaka, lahko napaka nekoga drugega. Neglede na to, premislite o razlogih in dovolite, da se ta zgodba tudi uradno zaključi.

  1. Ste bili prava oseba za delo v tej firmi?

Včasih ni težava v samem delu ampak osebnosti tistega, ki delo opravlja. Vsaka firma ima svoj duh, ki ga ustvarjajo delavci. Premislite, če ste bili del tega, ali niste morda bili na drugi strani.

  1. Ponovno odkrijte svoje talente in sposobnosti

S tem boste povečali svoje možnosti najdenja za vas pravega dela. Ko definirate v čem ste dobri, tudi veste, katero delo in katero podjetje je za vas idealno. Naredite kak test osebnosti.

  1. O tem spregovorite

Zakaj bi iskali samo sami, če pa imate okoli sebe ljudi, ki vam lahko pomagajo. Vedno nekdo ve za kakšno delovno mesto. Povejte, da iščete novo delo in lahko da se vam že naslednji dan preda ponudba.

  1. Pripravite odgovore na potencialna vprašanja

O razlogih odpustite vas lahko vpraša tudi potencialni novi šef, tako da posrbite, da boste imeli vedno odgovor že pripravljen.

   10. Prilagodite se vztrajajte

Samopomilovanje vas ne bo pripeljalo daleč. V resnici vas ne bo pripeljalo nikamor. Zavedajte se, da ste si s tem odprli le nova vrata, ki pa prinašajo novo izkušnjo. Sprejmite novosti in ostanite pozitivni.

prejšnji članek
Se bosta Jennifer Lopez in Ben Affleck poročila?
Svet slavnih
Se bosta Jennifer Lopez in Ben Affleck poročila?
naslednji članek
Lepotna telovadba za manjši podbradek
Moda&Lepota
Lepotna telovadba za manjši podbradek