favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Ne žalujte več za ljudmi, ki za vas nimajo časa

19. 11. 2019; 03.00
Avtor: V.M.
ženska, žalost

Če se počutimo kot večna žrtev, slej ko prej zbolimo. foto: Profimedia

Ne tratite svojega časa za žalovanje za ljudmi, ki svojih urinih kazalcev ne namenjajo vam. Ne moledujte za ljubezen in sprejmite bolečo resnico, da v njihovih očeh pač niste na njihovem seznamu prioritet. Spremenite jih tudi sami. Življenje je prekratko, da bi zalivali semena, ki ne bodo nikoli obrodila sadov …

Vas žalosti, ker ljudje, ki so vam dragi, nimajo za vas časa? Usmerite svoje srce tja, kjer bo sprejeto, cenjeno. Čas je zgolj merilna enota prioritet. Resnica je žal takšna, da na seznamu vam ljube osebe niste na mestu, kamor ga uvrščate sami.

Ljubezen foto: V.M.

Verjamemo, da vam je zaradi tega pri srcu težko, a ne moledujte za čas, ljubezen, pozornost. Če pogovor ne pomaga, jim dovolite, da odidejo svojo pot. Naklonjenost ni prava, če jo moramo izsiliti, opozarjati na napake v odnosih in s solzami v očeh prositi za več. Ljubezen pride sama, potrka na vrata, te objame in ti pokaže, koliko ji pomeniš. Spontano, ker si tako želi in čuti in ne, ker bi jo prosili, opozarjali, da je tako prav. Pa naj teče beseda v odnosu do družine, prijateljev ali srčnih izbrancev.

Družina bi morala biti na vašem seznamu prioritet. Pa je? foto: Profimedia

Ko si za nekoga ne vzamete časa, pomeni, da ni vaša prioriteta. Pika.

Zato dobro razmislite tudi o tem, kako sami ravnate z ljudmi, ki vas obkrožajo. Nimate časa za partnerja, otroke, starše, stare starše, vnuke, prijatelje? Pa ga resnično nimate ali se pač vedno znova odločate, da ga boste namenili za nekaj ali nekoga drugega? Nič hudega, pač ni na vašem seznamu prioritet, a ne pozabite, da ste jim s svojim ravnanjem podali jasno in zgovorno sporočilo. Zatorej se ne čudite, ko nekoč vi ne boste več prvi na njihovem seznamu in ko vam ne bodo želeli odrezati pogače svojega časa.

Skrb za starejše

Skrb za starejše foto: Profimedia

prejšnji članek
Klopni meningoencefalitis huda bolezen, a preprosto preprečljiva
Zdravje
Klopni meningoencefalitis huda bolezen, a preprosto preprečljiva
naslednji članek
Vedno razprodana uspešnica Kulinarični dan tokrat po slovensko!
Kulinarika
Vedno razprodana uspešnica Kulinarični dan tokrat po slovensko!