krokar
Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, Pezda je na robu obupa

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221
Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu prilagodili razpis

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Tako si boste zagotovili srečno zvezo

19. 9. 2023; 09.00
Avtor: njena.si
par, zakon, sreča, ljubezen

Dobra komunikacija je ključ vsakega srečnega in ljubečega odnosa. foto: Profimedia

Slepa zaljubljenost slej kot prej mine, zato nanjo ne morete nenehno računati. Odnos potrebuje delo in zbranost.

»Rekli smo ti!« je najhujši stavek, ki ga lahko slišimo, ko končno uspešno zapustimo toksični odnos. Vsi so vedno bolj pametni od nas in vsi vidijo vse rdeče alarme. Zakaj jih mi ne? Je mar res posredi slepa ljubezen ali le neomajna želja po bližini, zaradi katere sprejmemo še tako napačnega partnerja.

Ne glede na to, katero so bili razlogi, da ste se v preteklosti znašli v slabih odnosih, je sedaj čas, da prekinete s ciklom in si zagotovite, da naslednjič vstopite v pravega … ali vsaj pravočasno vidite znake napačnega.

  1.    Vzemite si čas

Vsak odnos potrebuje svoj čas, da se razvije, predvsem pa ga potrebujete tudi vi, da partnerja na drugi strani v celoti spoznate. V družbi je vedno bolj popularen trend, da že po parih mesecih sanjarijo o poroki … in to tudi v kratkem času speljejo. Le zakaj toliko zvez na koncu konča na sodišču za ločitve? Preprosto, minila je prva faza, tekom katere sta se poročila – faza slepe zaljubljenosti ali faza medenih tednov. Naenkrat se soočimo z drugo platjo partnerja, a ni nujno, da nam je všeč. Zatorej, nikoli prehitevati. Če je ljubezen v zraku tudi po omenjeni fazi, ste se znašli v potencialno dolgoročni zvezi.

  1. Nikoli ne ignorirajte rdečih zastavic

Pa smo spet tam … REKEL SEM TI! Seveda, vsi opazijo napake, le mi ne. A je temu res tako? V resnici jih opazimo tudi mi, le da se jih zaradi zaljubljenosti ali čiste želje po pozornosti odločimo ignorirati. To se kaj rado zgodi tudi zaradi prehitevanja. Ste se kdaj znašli v zagovarjanju partnerjevih dejanj, ki jih nikoli ne bi smeli? To je očitna rdeča zastavica. Ne lažite si. Seveda, vsi imamo svoje napake, a določene lahko sprejmemo, določene pa ne. V ljubečem odnosu ni nenehne bolečine. Presodite sami in vedno prisluhnite svoji intuiciji. Občutek ne vara.

A na drugi strani nikar napak ne iščite namerno. Kar ste doživeli, se ga ne tiče in nikar zaradi lastnih strahov ne uničite dobrega odnosa.

  1. Odstranite nejasnosti

Temelj vsakega zdravega odnosa je kombinacija iskrenosti z ljubeznijo. A nikar ne sklepajte, da bo partner z vami vedno iskren. Vsaj kar se tiče ljubezni. Veliko partnerskih odnosov se ravno zaradi tega končna v agresiji in žalosti enega od sodelujočih. Slej kot prej lahko pride do prikrivanja stvari ali na drugi strani čustvene manipulacije. Pri tem so sicer mojstrice ženske (kar prav tako ni dobro), a v igri se odlično znajdejo tudi moški.

Naj bo iskrenost velikega pomena, enako pa velja tudi za ljubezen. A ne pozabite, če želite iskrenost, jo morate sami tudi ne le sprejeti, ampak vračati.

prejšnji članek
Kmetija: Nepričakovan odziv na vest o naravni katastrofi
Resničnostni šovi
Kmetija: Nepričakovan odziv na vest o naravni katastrofi
naslednji članek
Na TV se vrača oddaja Kaj dogaja
Svet slavnih
Na TV se vrača oddaja Kaj dogaja