kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako se pripraviti na meditacijo

21. 5. 2021; 04.00
Avtor: K. S.
yoga-2176668_1920

meditacija foto: Pixabay

Pri meditiranju je vedno potrebno prvo poskrbeti za osnove.

Meditacija je med bolj priljubljenimi oblikami sproščanja, a mnogi pri prakticiranju le-te naletijo na več težav. Glavni je vsekakor nezmožnost sproščanja, prav tako pa mnogi tekom nje tudi zaspijo. Kako se torej pravilno pripraviti?

Obstajajo 4 stvari, na katere je potrebno pomisliti pred meditacijo:

  1. Pravi prostor

Meditacija je čas izključno za vas in tako je potrebno najti tih in umirjen prostor, v katerem vas nihče tekom meditacije ne bo motil. Eni imajo za to primerno sobo, drugi se odpravijo v naravo, spet tretji pa zvoke okolice utišajo z uporabo čepkov za ušesa. Najbolje je, da se nahajate v prostoru, kjer ni veliko elektronskih naprav (če sploh), saj sevanja lahko vplivajo.

Ugasnite televizijo in utišajte ali celo popolnoma izključite telefon, da preprečite kakršnikoli nenadni šum.

  1. Prava poza

Veliko ljudi skrbi, da bodo med meditacijo zaspali. To je vsekakor možno, če se preveč udobno namestite. Pri meditaciji je najbolje da sedite vzravnano ali ste v določeni asani (joga poza). Odsvetovano je ležanje v postelji, razen če se lotite večerne meditacije, katere namen je, da vam pomaga pri spanju.

Če se vam zgodi, da v določeni pozi zaspite (in veste, da niste bili tako utrujeni), potem naslednjič te poze več ne ponovite.

  1. Prava obleka

Vsekakor je pri meditaciji nujno, da se počutite udobno kar se tiče oblek. Tako nikar nase ne nosite tesnih kavbojk, ki vam preprečujejo, da bi sploh pokrčili noge in podobno. Oblačila naj bodo lahkotna in elastična. Prav tako je nujno, da vam v njih ni hladno ali vroče, saj lahko tudi to jemlje pozornost od same meditacije in tako celotno izkušnjo naredi neučinkovito.

  1. Hrana in voda

Meditacije se lotite nekaj ur po prehranjevanju, ob sebi pa vedno imejte pripravljen kozarec vode. Zelo je pomembno, da svoje telo ohranjate hidrirano in tako tekom meditacije ne občutite žejo.

prejšnji članek
Pevka Alya se je prvič v življenju zaročila
Svet slavnih
Pevka Alya se je prvič v življenju zaročila
naslednji članek
RECEPT: Domača alternativa kupljeni naravni zobni pasti
Zdravje
RECEPT: Domača alternativa kupljeni naravni zobni pasti
#obraziavenija
obraziavenija