reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Lekcija, ki ti jo dajejo nesramni ljudje

14. 3. 2023; 04.00
Avtor: V.M.
ženska 5

Imate pogosto opravka z nesramnimi ljudmi? foto: Profimedia

Se v življenju pogosto srečuješ z nesramnimi ljudmi, ki te s svojimi besedami in dejanji užalijo in razžalostijo? Čeprav te vse to boli, naj ti bo v uteho misel, da ti takšne osebe prinašajo pomembno lekcijo.

Najbrž se sprašuješ, kakšno lekcijo nam prinašajo osebe, ki brez slabe vesti žalijo, ponižujejo in bljuvajo besede, ob katerih bi jih sicer moralo biti sram, a se zdi, da jim zgolj dajejo občutek moči in vele pomembnosti? Odgovor je povsem preprost, pred oči vam jasno slikajo lastnosti osebe, kakršna si ne želite nikoli postati. Imamo prav?

Aroganca, nesramnost, nespoštljivost, posmeh in neempatičen odnos do sočloveka zagotovo ne sodijo na seznam lastnosti osebe z lepo notranjostjo. V življenju boste seveda še naprej srečevali takšne ljudi, nenazadnje ne živite v milnem mehurčku, a pomembno je, da jim ob takšnem vedenju ne dovolite, da se njihov občutek vsemogočnosti povečuje in kipi kot pravkar zavrela kava.

Ne tolerirajte nespoštljivo vedenje. foto: Profimedia

Kako torej ob stiku s takšno osebo ravnati? S svojo reakcijo jim nikar ne dajte potrditve, pa tudi na njihovo raven se raje ne spuščajte. Vaš odziv naj bo njihovo popolno nasprotje, pa vendar dovolj odločen, da bo sogovorniku kristalno jasno, da ne tolerirate takšnega vedenja ter da se do vas nihče ne bo tako vedel.

Naj za konec dodamo še misel, katere upoštevanje vas bo vedno opomnilo, kdo ste in kdo ne želite postati: "Ne delaj drugemu tistega, česar ne želiš da drugi naredijo tebi."

In mimogrede, slednje velja tudi za komunikacijo na spletu, natančneje na družbenih omrežjih, kjer se vsakodnevno izliva morje žaljivih in nespoštljivo zapisanih mnenj. Vaš zapis je vaše zrcalo. Pomislite na to, preden koga brez slabe vesti užalite. 

foto: Profimedia

prejšnji članek
Priljubljeni smučar bo prvič postal očka
Svet slavnih
Priljubljeni smučar bo prvič postal očka
naslednji članek
Prisluhnili so ženskam na trgu
Moda&Lepota
Prisluhnili so ženskam na trgu