dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 18. junija

assange2-reuters Petisvet.si

Smrtna kazen za novinarstvo

Rovan Svet24.si

Jože Rovan: »To ni smola, to je nepripravljenost...

william kate Svet24.si

Princ William in Kate Middleton sta se odločila, ...

slimjoy naslovna Njena.si

5 preverjenih receptov, kako čim hitreje do ...

nataša in marko2 Njena.si

Ljubezen po domače: Spoznajte Markovo srčno damo

Pazite na svoj odnos do sebe!
| K. S.

Pazite na svoj odnos do sebe!

Žalostna ženska, Profimedia

Včasih je treba do sebe biti kritičen…a včasih se je treba znati tudi pohvaliti.

Kolikokrat na dan se zasačite, da se kritizirate ali dajete v nič? Pa če ne že na dan, pa na teden. Naše misli so lahko sila destruktivne, če zaplavajo v napačen tok. Sami sebe prepričamo, da nečesa ne zmoremo ali še huje: da si nečesa ne zaslužimo.

Obstaja več tipov negativnega tretiranja sebe:

  1. Filtriranje – na kaj se osredotočate?

Iz muhe naredite slona. Shujšate 20 kil, a se vmes zredite za 3. Največja groza je 3 kile gor, med tem ko 20 kil dol zanemarite.

  1. Prevzemanje krivde za vse kar se zgodi

Odpovedan je skupinski trening in vi to vidite kot jasen znak, da nihče ne želi biti okoli vas.

  1. Katastrofiranje

Vedno v vsem pričakujete najhujše. Nekaj slabega se vam zgodi že zjutraj in iiz tega sklepate, da bo cel dan katastrofa.

  1. Polarizacija

Vedno je vse lahko samo dobro ali slabo, nikjer pa ni možnosti napredka.

Ste se znašli v eni od teh točk? Če ja, ste vsekakor eni tistih, ki morajo resno začeti delati na svojih mislih in samem odnosu do sebe. Zakaj bi se nenehno spravljali v slabo voljo, če ni treba. V nadaljevanju si lahko preberete 3 korake do spremembe misli. Upoštevajte jih in spremenite svoje življenje na boljše.

  1. Korak: Ne ignorirajte notranjega glasu, ampak nanj reagirajte

Vsem se kdaj zbudi v mislih tisti nadležni notranji glas, ki ne zna drugega kot kritizirati in podajati razloge, zakaj nečesa ne moremo doseči ali si ne zaslužimo. Zakaj bi dovolili, da vam vlada ta, namesto tistega drugega, ki v vsaki stvari vidi priložnost in ne premore niti kančka dvoma? Ko se naslednjič oglasi tisti nesramni glasek, se z njim pogovorite in mu povejte, da cenite njegovo mnenje a sedaj želite, da zapusti vaše misli. Sposobni ste doseči vse, kar se vam poraja v mislih.

  1. Korak: Bodite prijazni do sebe

Vi se odločate, kako se boste pogovarjali sami s sabo. Se res želite poniževati? Mar ni dovolj, da to poskušajo že drugi? Nihče vas ne more spraviti na noge, če se sami niste zmožni. Začnite se bolj ceniti. Vse se začne pri vas samih!

  1. Korak: Nehajte se truditi biti popolni

Nikoli ne boste srečni, če boste vedno iskali samo lasno perfekcijo. To je nedosegljivo v resnici. Še vedno ste oseba, ki ima čustva in ki se odziva na določene stvari, ker je to normalno. Sprejmite se z vsemi napakami vred. Sprejmite svojo nepopolnost, kajti ravna ta vas dela tako unikatne. Poglejte kaj vse lahko nudite svetu… začnite se imeti radi.