Sofia Streisand 1 Odkrito.si

Med pripravo muzikala Mojster in Margareta so se ...

neda ukraden Svet24.si

FOTO: Neda, babica treh vnukov, je dopolnila 69 ...

sladoled uvodna Svet24.si

Za vsak astrološki znak drugačna ohladitev

reševanje jamarja Svet24.si

FOTO: Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, ...

meghan harry Svet24.si

Harry in Meghan sta bila ostro napadena, brani ju ...

marijana Njena.si

Ljubezen na vasi: Ima voditeljica dvojčico?

luka_basi21 Njena.si

Vesela novica za oboževalce Luke Basija

Tako boste izboljšali svoje življenje
| K. S.

Tako boste izboljšali svoje življenje

Ponovno uživajte v svojem življenju., Pexels

Življenje je polno vzponov in padcev, ki lahko drastično vplivajo na našo raven sreče. A obstajajo triki, s katerimi boste to lažje premagovali.

Resnica je, da vsi preveč radi komplicirajo. Da, prav ste prebrali. V resnici ni kriv nadležen šef ali nevoščljiva soseda. Tudi nenehno jamrajoča prijateljica ali preprosto neljubeč partner ne. Krivi ste po svoje sami, saj se premalokrat prilagodite situacijam v katerih se znajdete in preveč togo korakate po poti življenja.

Poenostavite življenje in postanite bolj srečni. Kako?

  1. Omejite svoje možnosti

Ni se nenehno treba soočat z neštetimi opcijami. Vzemite si čas in predse položite le tiste, ki resnično nekaj štejejo. Imate seznam opravil? Preverite, če niste na njem z določenimi nalogami pretiravali.

  1. Naučite se upravljati s svojim časom

Treba je imeti časovne okvirje, katerih se držite. Zavedajte se, od kdaj do kdaj je služba in kdaj se začne čas za izključno vas ali vašo družino.

  1. Pripravite se večer prej

So naloge, ki jih lahko naredite zvečer: priprava oblek, priprava potovalke ali nahrbtnika, torbice in plan zajtrka.

  1. Najdite način, ki vam sede

Lahko da vam gre v nos ravno tale seznam, lahko pa da vam bo koristil. Izberite metode v svojem življenju, ki vam sedejo, ne pa tiste, ki so v redu le za druge. Ustvarite svojo rutino, ki vam odgovarja in se jo držite.

  1. Ne paničarite po nepotrebnem

Ja, pridejo trenutki, ko je panika vsekakor na mestu in pridejo trenutki, ko iz muhe delate slona. Ni vsak problem vreden sekiranja. Morate se naučiti presoditi, kdaj je težava pred vami v resnici nekaj vsakdanjega in jo lahko odpravite z minimalno truda in kdaj se soočate s težavo, ki bo zahtevala čas.

Prav tako se izogibajte razmišljanju, kaj vse lahko gre narobe.

  1. Ne odlašajte

Nikar ne prelagajte dolžnosti in nalog na kasnejši čas. Bodimo iskreni, se vam je že kdaj zgodilo, da se vam je kasneje dejansko kaj bolj dalo narediti tisto, kar ste prelagali? Močno dvomim.

  1. Omejite medijski čas

Hitro se lahko zgubite v svetu nenehnih novic, zgodb in drugih »pomembnih« informacij. Omejite čas, ki ga preživite pred tv ekrani.

  1. Prisluhnite podcastom

Vedno se lahko naučite kaj novega in podcasti so za to kot naročeni. Že res, da trajajo nekoliko dlje, kot ste morda vajeni, a iz njih se lahko veliko naučite. No, tudi kakšen dokumentarec ali knjiga vam ne bosta škodovala.

  1. Nehajte komplicirati

Popolnost je iluzija in nehajte jo loviti. Nikoli ne bo vse točno tako, kot želite in zadnji čas je, da se s tem sprijaznite.

  1. Bodite prilagodljivi

Vedno se bodo dogajale nepričakovane stvari … to je življenje. Na vas pa je, da se nanje prilagodite. Namesto fiksnega plana imejte fleksibilnega. Sledite cilju, a pot do njega nenehno prilagajajte.