favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

5 barvnih kombinacij, na katere niste pomislili

10. 8. 2019; 04.00
Avtor: Kristina Strašek/LizaMaja
dreamstime_m_119949280

Črna in rožnata foto: Dreamstime

Ko je na tapeti prenova doma, hitro pride do vprašanja, katere barve po novem vanj vnesti. Pri izboru teh smo Slovenci precej tradicionalni in redko posegamo po nekoliko bolj »odbitih« kombinacijah. Nagibamo se k nevtralnim barvam, nežnim odtenkom, drznost pa včasih pokažemo le z živahnejšim dodatkom. Si drznete biti unikatni?

Ni novost, da strokovnjaki notranjega opremljanja v svetu sponzorirajo izbor vedno bolj živih barv. Že nekaj časa se trudijo premikati meje sprejemljivega in vas prebuditi. Ko enkrat stopite iz okvirov tradicionalnega, se vam odpre nešteto novih vrat, ki vodijo do povsem nepričakovanih rezultatov.

V nadaljevanju vam tako predstavljamo pet barvnih kombinacij, na katere morda sami ne bi nikoli pomislili, a je več kot očitno, da se odlično ujemajo.

1.       Rožnata in črna

črna in rožnata foto: Dreamstime

Koliko ljudi bi na svoje stene dalo katero od omenjenih barv? Verjetno redki. Morda bi še dopustili pastelno rožnato ali njen vsekakor čim nežnejši odtenek. Črne bi se verjetno v vsakem primeru izogibali. No, dizajnerji se v resnici strinjajo, da gre za eno izmed drznejših izbir, sploh če posežemo po živo rožnati barvi. Uporabite jo morda raje v spalnici ali kopalnici.

2.       Oranžna in modra

oranžna in modra foto: Dreamstime

Sonce in morje. Mar ne zveni naravnost magično? Morda zgolj ob misli nanju ne bi rekli, da sta kompatibilni, a realnost je daleč od tega. Gre za zanimivo barvno kombinacijo, ki bo popestrila prav vsak del vašega stanovanja. Barva manga bo kot naročena ob sinje modri, z njima pa se lahko dobro kombinira tudi rjava. Vse skupaj bo prostor odprlo in ga več kot očitno poživilo.

3.       Siva in vijolična

siva in vijolična foto: Dreamstime

Omenjana kombinacija pravzaprav ni novost, saj jo lahko opazujete na raznih dekoracijah, ki vključujejo pridih Provanse in fotografije sivke. Siva je večkrat spregledana barva, saj jo mnogi povezujejo z meglo in turobnostjo. A v resnici lahko služi kot elegantna osnova, ob kateri zasije marsikatera barva. V tem primeru vijolična, ki doda element glamurja. Omenjeno kombinacijo lahko uporabite povsod, najbolje pa bo delovala v vaši spalnici.

4.       Zelena in rožnata

zelena in rožnata foto: Dreamstime

Kaj pravite na povezovanje živo zelene z živo rožnate? Morda kar fluorescentne? Morda preveč ekstremno? No, ne boste verjeli, ampak ti dve lahko skupaj učinkujeta sila zanimivo in poživljajoče. Morda je kombinacija primerna za nekoliko bolj divje osebe ali pa vsaj mlade po srcu, a v majhnih obrokih si jo lahko privoščijo vsi. Imate doma bel kavč? Lahko ga popestrite z rožnatimi in zelenimi blazinami. Uporabite morda rožnat prt in zelena jabolka.

5.       Mornarsko modra in rumena

modra in rumena foto: Dreamstime

Menimo, da smo vas skozi članek že dovolj presenečali, in tako lahko za konec predamo kombinacijo, na katero ste verjetno že kdaj pomislili … no, če ne drugje, vsaj pri dekodiranju daril ali morda nakupu oblek. Ste vedeli, da je ta kombinacija precej popularna tudi pri porokah? Pri tem vam svetujemo, da izberete nekoliko temnejši odtenek modre, ki jo bo žareče rumena vsekakor popestrila. Namesto čiste rumene lahko uporabite tudi zlato. Želite narediti korak dalje? Prepleskajte sobo v mornarsko modro, vanjo pa postavite živo rumen kavč.

rumena in modra foto: Dreamstime

Spremenite dom v dizajnerski prostor, v katerem se boste počutili odlično. Vključujte sebi ljube barve, poskušajte pa med sabo zmešati tudi kakšne na prvi pogled nekompatibilne odtenke. Če delujejo v naravi, bodo tudi v vašem domu. Veselo opremljanje vam želimo.

prejšnji članek
Štirikrat v enem dnevu
Kultura
Štirikrat v enem dnevu
naslednji članek
V čokoladnem kolaču še nikoli niste tako uživali!
Kulinarika
V čokoladnem kolaču še nikoli niste tako uživali!
#obraziavenija
obraziavenija