Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Slovenske železnice danes začenjajo s prodajo subvencioniranih IJPP vozovnic za dijake

21. 8. 2019; 02.45
Avtor: Promocijsko sporočilo
slovenske zeleznice
Na SŽ-Potniškem prometu so danes, 21. avgusta, kot ostali javni prevozniki, ki ponujajo storitve IJPP, začeli s predprodajo subvencioniranih vozovnic IJPP za dijake, za šolsko leto 2019/2020. Subvencionirane IJPP vozovnice lahko upravičenec uporablja za prevoz z vlakom, medkrajevnim avtobusom in tudi z mestnim avtobusom v Ljubljani in Mariboru. Predprodaja subvencioniranih IJPP vozovnic za študijsko leto 2019/2020 za študente pa se bo začela 21. septembra. Cene subvencioniranih vozovnic IJPP ostajajo enake lanskim cenam.

Na Slovenskih železnicah tudi letos pričakujejo okoli deset tisoč mladih, ki za prevoz v šolo uporabljajo vlak, kot najbolj okolju prijazen način prevoza. Mladi radi izbirajo prevoz z vlakom tudi zaradi več prostornosti in možnosti izkoristka časa na vlaku med potovanjem. V teh dneh so na prodajnih mestih SŽ-Potniškega prometa okrepili prodajne ekipe, ki mladim svetujejo in pomagajo pri pridobitvi subvencioniranih IJPP vozovnic. Predlagajo, da si naj še v počitniških dneh uredijo subvencionirano vozovnico IJPP za prevoz v šolo in se s tem izognejo morebitni gneči na prvi šolski dan. Subvencionirana vozovnica IJPP imetniku omogoča vsakodnevno izbiro javnega linijskega prevoza na relaciji zapisani v vlogi za izdajo IJPP vozovnice.

Prodajna mesta subvencioniranih IJPP vozovnic so na naslednjih železniških postajah:
Sevnica, Zidani Most, Trbovlje, Zagorje, Litija, Ljubljana, Škofja Loka, Kranj, Lesce Bled, Jesenice, Domžale, Celje, Šentjur, Poljčane, Pragersko, Maribor, Rogaška Slatina, Ptuj, Ormož, Ljutomer mesto, Murska Sobota, Borovnica, Postojna, Sežana, Koper, Nova Gorica, Grosuplje, Trebnje, Novo mesto in Črnomelj. *V Ilirski Bistrici in Medvodah je mogoče samo podaljšati subvencionirane vozovnice.



V skladu s Pravilnikom o izvajanju subvencioniranega prevoza pripada subvencionirana IJPP vozovnica vsem dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih, ki imajo bivališče najmanj 2 kilometra oddaljeno od kraja izobraževanja. Cene subvencioniranih vozovnic IJPP tudi v tem šolskem oziroma študijskem letu ostajajo enake lanskim cenam subvencioniranih vozovnic IJPP.

Več na informacij najdete na spletni strani Slovenskih železnic.

prejšnji članek
Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina
Svet slavnih
Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina
naslednji članek
''Ko smo prišli na oder, je vse eksplodiralo.''
Svet slavnih
''Ko smo prišli na oder, je vse eksplodiralo.''