mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tako vam pes sporoča, da vas ima rad

19. 11. 2023; 04.00
Avtor: V.M.
kuža5

Kuža vas opazuje. foto: Pixabay

Psi veljajo za najbolj zveste živali, ljudem pa so ljubi tudi zaradi svoje hvaležne narave in brezpogojne ljubezni, ki jo čutijo do svojega lastnika. Poznate vse načine s katerimi vam pasji prijatelj sporoča, da ste mu dragi?

Prepričani smo, da dobro veste, kako vam vaš pasji prijatelj izkazuje naklonjenost, mokrih poljubčkov, mahanja z repom in divjega veselja, ko pridete domov, kakopak ni moč spregledati. A obstajajo še drugi načini, s katerimi vam kuža pokaže, da ste njegova draga oseba.

S strmenjem v vaše oči vzpostavlja čustveno vez. foto: Pexels

Vzpostavljanje čustvene vezi s strmenjem v oči

Nemara ste opazili, da kuža odvrača pogled, če ste se mu kaj zamerili ali če ve, da je storil nekaj, kar vam ne bo všeč, medtem ko ob drugi priložnosti išče vašo bližino in skuša pritegniti vašo pozornost s strmenjem v oči. Na ta način se skuša še tesneje povezati z vami, vzpostavlja močno čustveno vez in vam hkrati sporoča, da vas ima rad. Če slednjega pri kužku niste zaznali, gledanja v oči nikar ne skušajte doseči na silo. Vzpostavljanje čustvene vezi nastaja spontano, zato ne boste naredili nič dobrega, če boste psička prijeli za glavo in mu strmeli v oči.

Kuža skuša posnemati mimiko vašega obraza. foto: Pexels

Posnemanje obrazne mimike

Ker ste vašemu psičku zelo pomembni, vas seveda zelo rad opazuje. A ne le, ko ste aktivni in ko se posvečate opravilom – pozoren je namreč tudi na podrobnosti, denimo mimiko vašega obraza. Kužki ob tem ne ostanejo zgolj pri opazovanju - vašo mimiko, kot je denimo zehanje, dvig obrvi in kazanje jezika, lahko skušajo upodobiti tudi sami.

Kaj pomeni, če se kuža nasloni na vas?

S tem, ko kuža poišče vašo bližino tudi ko potrebuje zaščito in podporo, vam sporoča, da vas ima rad in da vam zaupa. Temelj vsakega dobrega odnosa je zaupanje, kuža vam bo slednje pokazal tako, da se bo na vas naslonil.

Na vas se nasloni, ker vam zaupa in se ob vas počuti varnega.

Na vas se nasloni, ker vam zaupa in se ob vas počuti varnega. foto: Pexels

prejšnji članek
Aljoša Bagola: Ni pomembna moda, ampak stil
Svet slavnih
Aljoša Bagola: Ni pomembna moda, ampak stil
naslednji članek
Prepoznajte motnje v delovanju ledvic
Zdravje
Prepoznajte motnje v delovanju ledvic