Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Najbolj pogoste sanje in njihov pomen

21. 11. 2020; 04.00
Avtor: K. S.
dreamstime_xxl_110739281

Sanje lahko razkrivajo več, kot morda mislite. foto: Dreamstime

Sanje so od nekdaj en izmed najbolj zanimivih tem raziskovanja. Z njimi so se ukvarjali tako stare civilizacije kot novodobni psihologi in psihoanalitiki, med katerimi najbolj izstopata Sigmund Freud in Carl Gustav Jung.

Je res, da se v njih skrivajo sporočila? Bi lahko preko njih napovedali prihodnost? Verjetno bi težko poenotili mnenja, a nekaj je jasno: sanje imajo lahko pomembna sporočila za sanjača. Vas zanima kakšna?

  1. Padanje

To so sanje, ki jim radi rečejo rdeča zastava podzavesti. Pogosta so pri ljudeh, ki se soočajo z večjimi težavami ali tranzicijami, ki jim niso ljube. Oseba je pod stresom, posledično si mora vzeti čas zase.

  1. Izpadanje zob

Izpadanje zob simbolizira pomanjkanje zaupanja vase, nižanje samozavest in izguba osebne moči. Premislite, kaj vam v budnem stanju povzroča omenjene občutke in se s tem soočite.

A obstaja tudi druga razlaga, ki zobem daje povsem nov pomen. Med tem ko bi naj omenjene sanje ženskam napovedale nosečnost, moške opominja na željo po intimnosti.

  1. Biti nag v službi ali šoli

Gre za simbol ranljivosti in občutka tesnobe, s katerim se oseba v budnem stanju verjetno sooča. Pogoste so pri ljudeh, ki so ravno sprejeli novo službo ali pozicijo.

  1. Opravljanje nenapovedanega testa

Pazite se stresa, saj je lahko za vas poguben. Napade tako fizično kot mentalno zdravje, prepogosto pa se tega ljudje zavejo prepozno.

Na drugi strani sanjati, da ste nepripravljeni za test pomeni tudi, da ste po svoje nepripravljeni narediti potrebne korake naprej v življenju. Obstali ste na mrtvi točki in z nje se je treba premakniti.

  1. Umiranje ali smrt

Ste v kratkem sanjali, da umirate ali ste umrli? Potem vam je podzavest želela sporočiti, da je čas za določene zaključke. Lahko se gre za prekinitev zveze, morda dajanje odpovedi na delovnem mestu ali celo spuščanje vezi s preteklostjo. Premislite, kaj je tisto, kar vas v budnem stanju bremeni in jemlje energijo. To je tisto, česar se morete čim prej znebiti.

  1. Nekdo vas lovi

Nehajte bežati pred težavami, ampak se z njimi soočite. Četudi v vas ti sprožajo strahove, morate zbrati pogum in jih razrešiti.

  1. Varanje partnerja

Ne, če vas partner vara v sanjah, to še ne pomeni, da vas vara tudi v realnosti. Do njih pogosto pride, ko partner na splošno preživi z vami premalo časa ali je v vajinem odnosu vidno zmanjšano zaupanje. V resnici so to sanje, ki lahko rešijo vajin odnos, saj opozorijo, da so v njem potrebne spremembe. Premislite, zakaj se čutite prevarane. Kaj dela, da sproža te občutke?

  1. Zamujanje

Preveč delate in pozabljate, da ste tudi vi le človek. Ne dajajte obljub, ki jih ne morete izpolniti. Zavedajte se svojih zmožnosti in pomnite, da življenje ni le delo.

  1. Letenje

Podzavest vam želi sporočiti, da bo treba popustiti vajeti vašega življenja in dovoliti, da se določene zadeve razvijejo po svoje. Preveč želite nenehno nadzirati vsako situacijo. Soočate se z nečem, nad čimer nimate kontrole in čas je, da to tudi sprejmete.

10. Nosečnost

Gre za podzavestno željo po novem začetku in razvijanju ideje. Prav tako simbolizirajo prihod nove ideje, ki bo dodobra spremenila vaše življenje, če jo boste le znali pravilno razvijati. Kot otrok, tudi ta potrebuje svoj čas in pozornost.

prejšnji članek
Zvezdnik kuharskega šova MasterChef izgubil boj s hudo boleznijo
Svet slavnih
Zvezdnik kuharskega šova MasterChef izgubil boj s hudo boleznijo
naslednji članek
MasterChef: Sanja Sirk po zaprtju restavracije ustvarja doma
Svet slavnih
MasterChef: Sanja Sirk po zaprtju restavracije ustvarja doma