mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Poživite stanovanje z oranžno barvo

5. 9. 2020; 03.00
Avtor: Kristina Strašek
dreamstime_m_144807892

luči in blazina foto: Dreamstime

Pri uporabi barv smo ljudje povečini precej boječi. Raje se zatekamo k nevtralnim odtenkom, na bolj žive barve pa gledamo kot na barve ekscentrikov in umetnikov po duši. Tokrat bomo pozornost namenili izključno oranžni.

Oranžna je presenetljivo uporabna barva. Zaradi njene živahne energije je za pravi učinek ne potrebujete v velikih količinah. Dovolj je že nekaj dodatkov, da iz puste sobe ustvarite sobo z življenjem. Če jo uporabite v kombinaciji s turkizno, boste dom spremenili v tropski paradiž, če pa dom premore več tradicionalnih odtenkov, lahko z njo vnesete vanj eleganco.      

Več je možnosti, kako oranžno vključiti v prostor, in v nadaljevanju si bomo ogledali le nekaj od njih.

Stene

Seveda ne moremo mimo zidov, ki marsikje kar kličejo po več dinamičnosti. Nekoliko bolj umirjene ali pastelne odtenke oranžne lahko uporabite na večjem delu površine, odličen učinek pa bo tudi, če prebarvate zgolj eno steno. Vsekakor bodo zanimivo in predvsem umetniško videti tudi oranžni potiski in razni geometrijski liki.

Nekoliko drugačna izbira je pleskanje stropov v oranžne odtenke. Gre za podvig, ki ni tako očiten, a lahko naredi veliko.

Zavese

Oranžne zavese foto: Dreamstime

Verjetno ste se že kdaj poigrali z barvno paleto, ko so bile v igri zavese. Te lahko tokrat vključujejo več elementov oranžne (na primer cvetje), nič pa ne bo narobe, če so v celoti v omenjeni barvi. Priporočljivo je izbrati daljše zavese, ki bodo delovale tudi veliko bolj elegantno.

Pohištvo

Ko pridemo do pohištva, je izbira drznih barv precejšnja redkost. A kot vidite na fotografijah, je lahko oranžna knjižna polica nadvse simpatična. Ne pozabite, vsaka barva ima več odtenkov in tudi pri oranžni lahko posegate po bolj umirjenih, če vam žive ne ustrezajo.

V kuhinji lahko oranžno uporabite tako, da z njo kombinirate črne regale. Če želite popestriti jedilnico, je lahko pravi odgovor ravno oranžna jedilna miza ali morda kar velik oranžen prt. Preveč? Mnogi radi posegajo po oranžnih stolih in sedežnih garniturah. Morda bodo všeč tudi vam.

V kopalnici, ki ima bele zidove, ne morete zgrešiti z oranžno kadjo ali umivalniki. Morda vas bodo zamikale tudi oranžne omare, lahko pa z omenjeno barvo prebarvate zgolj predale.

Hišno okrasje

Saj veste, vedno na končni točki pridemo do drobnega okrasja, ki je včasih več kot dovolj, poleg tega pa tudi finančno veliko lažje dosegljivo. Seveda, vsi ne preurejate celotnega stanovanja, ampak hrepenite le po manjši spremembi. Priznati si moramo, da pri dekoracijah v resnici ni meja. Govorimo o oranžnih lučeh, bodisi visečih s stropa ali stoječih na raznih omaricah ali policah. Govorimo tudi o vazah ali vsaj oranžnih rastlinah. Kaj pravite na oranžne preproge?

Največkrat pa se ljudje radi pozabavajo ravno z barvnimi blazinami. Tako na kavču kot na postelji bodo videti odlično, še bolje pa v kombinaciji z oranžno odejo.

oranžna muca foto: Dreamstime

Če vam od vsega napisanega še vedno nič zares ne ustreza, imamo za vas še zadnjo možnost: kaj pravite na posvojitev oranžnega mucka?

oranžni knjižni regal, zavesa in slika

oranžni knjižni regal, zavesa in slika foto: Dreamstime

oranžni stoli

oranžni stoli foto: Dreamstime

oranžna kuhinja

oranžna kuhinja foto: Dreamstime

oranžni kavč in luč

oranžni kavč in luč foto: Dreamstime

oranžni stoli

oranžni stoli foto: Dreamstime

oranžni stol

oranžni stol foto: Dreamstime

oranžni stol

oranžni stol foto: Dreamstime

oranžna blazina in deka

oranžna blazina in deka foto: Dreamstime

oranžni geometrijski liki na zidu

oranžni geometrijski liki na zidu foto: Dreamstime

oranžna posteljnina

oranžna posteljnina foto: Dreamstime

dekoracije in preproga

dekoracije in preproga foto: Dreamstime

oranžen strop

oranžen strop foto: Dreamstime

oranžna kuhinja

oranžna kuhinja foto: Dreamstime

prepleskan del zidu

prepleskan del zidu foto: Dreamstime

oranžna kuhinja

oranžna kuhinja foto: Dreamstime

jedilnica in prt

jedilnica in prt foto: Dreamstime

oranžna omara

oranžna omara foto: Dreamstime

oranžna kopalnica

oranžna kopalnica foto: Dreamstime

prejšnji članek
Z naravnimi pripravki do lepših las in kože
Moda&Lepota
Z naravnimi pripravki do lepših las in kože
naslednji članek
Miha po očetu Rifletu podedoval dobre gene
Svet slavnih
Miha po očetu Rifletu podedoval dobre gene