tehtnica Dobra karma

Kaj astrološkim znakom prinaša obdobje Tehtnice ...

Igor Kojić, Severina Svet24.si

Je to dokaz, da je med zakoncema Kojić res vsega ...

bojan pozar-pl Reporter.si

Bojan Požar laže hitreje kot teče: Izmislil si ...

harmonikar marko, najlepsemestonasvetu Svet24.si

Janković utišal ulične muzikante

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

rumena majica Odkrito.si

Pogačar rumeno majico podaril v dobrodelne namene

ralph-in-meggie, pesem-ptic-trnovk, igralec-george-richard-chamberlain Njena.si

Pesem ptic trnovk: Takšna sta danes glavna ...

Žalost zaradi izkoriščanja in ignorance
| V.M.

Žalost zaradi izkoriščanja in ignorance

Postavite meje ..., Profimedia

Ste skrbni in pozorni do svojih bližnjih, oni pa vedno znova pozabljajo na vas? Povsem normalno, je, da se ob tem počutite žalostno.

Če človek ničesar ne pričakuje od ljudi, je v življenju zagotovo manjkrat razočaran. A roko na srce, težko je prevzeti krmilo čustvom, zlasti, če ste bolj čuteče se narave. Četudi ste z veseljem dobri, pozorni in skrbni do ljudi okoli sebe, vseeno boli, ko vas objame občutek, da vas zgolj izkoriščajo, kajne? Kakšen pa je odnos vaših bližnjih do vas tedaj, ko vi potrebujete pomoč ali pa ob posebnih priložnostih, ko bi vam lahko pokazali, da cenijo vaš trud in da ste jim ljubi? V kolikor so jim ljubši izgovori ali pa se celo zgodi, da na vas pozabijo, potem je morda čas, da postavite meje. Ne zaradi njih. Predvsem zaradi sebe.

Zakaj bi bili vedno na voljo ljudem, ki jim ni mar za vas? Zakaj bi denimo izpolnjevali številne usluge, pomagali v stiski ali pa kovali presenečenja, ko pa bi bili denimo na vrsti vi, bi na vas nonšalantno pozabili. Če se ob takšnem ravnanju počutite slabo, razmislite ali resnično želite kljub grenkemu priokusu nadaljevati z brezpogojnim razdajanjem.

Se vam je že kdaj pripetilo, da vam vaši bližnji niso voščili za rojstni dan? Tisti, za katere ste že teden pred njihovim praznikom vedeli, kako jih boste razveselili. Tisti, za katere ste spekli torto ali pa jim denimo pomagali pripraviti zabavo. Saj ne, da so sedaj na vas namerno pozabili. Le spomnili se niso, ker v njihovem svetu pač niste tam, kjer bi si želeli. Ja, vse to lahko vzbuja tesnobo in žalost. Veste, ni tako slabo pogledati resnici v oči, pa čeprav odsev v ogledalu boli. Najbrž se boste strinjali, da na tiste, ki nam veliko pomenijo, ne pozabimo kar tako, pa tudi na voljo smo jim, če je le mogoče. Zatorej razmislite, za koga se boste še naprej razdajali. Kdo ve, morda pa tudi sami pozabljate na nekoga, ki bi za vas naredil vse ...