kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tako vam ljudje sporočajo, koliko vas cenijo

10. 11. 2021; 04.00
Avtor: V.M.
ženska

Ne razdajajte se, da bi se dokazali drugim. foto: Pixabay

Najpomembnejše je, da se vi sami zavedate lastne vrednosti. Vam to ni dovolj? Iščete potrditev v svoji okolici in ste vedno znova nesrečni, ker kljub razdajanju ne žanjete rezultatov? Ljudje vam bodo vedno pokazali, koliko vas cenijo, samo skozi pravo kukalo morate pogledati.

Ste v sebi izoblikovali jasen občutek lastne vrednosti ali nenehno iščete potrditev v svoji okolici? Ste si zaradi marljivosti, prizadevnosti in dejstva, da ste vedno na voljo, prislužili kakšno stopničko višje v očeh ljudi, ki jim kot po tekočem traku izpolnjujete želje?

Brez skrbi, ljudje vam bodo vedno pokazali, koliko vas cenijo, spoštujejo in koliko jim pomenite. Ne gre za neznanko x, katere vrednost izraza je kompleksen matematični izračun. Tudi če opažate, da vam pravzaprav z ničemer ne pokažejo, da cenijo in spoštujejo vašo vlogo v svojem življenju, je tudi ta primanjkljaj pravzaprav odgovor na vaše vprašanje. Auč, je to zabolelo? No, takšna je resnica, pa čeprav vam morda namenoma ne želijo vzbujati neprijetnih občutkov.

Ženska foto: Pixabay

Če vse to, kar delate, počnete zaradi tega, ker se ob tem dobro počutite in v zameno ne čutite potrebe po pohvali ali izkazovanju hvaležnosti, potem s tem ni nič narobe. Če pa se ženete zavoljo potrjevanja lastne vrednosti, česar pa od okolice navkljub razdajanju ne prejemate, potem je čas, da zaustavite iglo na tem uničujočemu notranjemu kompasu.

V kolikor vlagate preveč truda tja, od koder vedno znova prihajate žalostni in razočarani, potem je nemara jasno, da vaše početje nima smisla. Vzemite to, kar se vam dogaja, kot odlično lekcijo, iz katere se lahko marsikaj naučite. Če dobro pogledate, boste videli, da so vam ljudje s svojim nespoštljivim ravnanjem pokazali, da pač niste na pravi poti in da je napočil čas, da krenete v drugo smer.

Začnite lepše ravnati sami s seboj. Začnite spoštovati sami sebe. Imejte se radi. Nenazadnje sami s seboj preživite največ časa. Vedeti morate, da bo družba vedno jemala, na vas pa je ali boste še vedno brezpogojno dajali. Na vas je, komu boste namenili svoj čas in trud. Naj vas ne vodi misel, da ste nekaj vredni, v očeh drugih pa pridni in dobri le, če boste za potrditev vedno pripravljeni narediti vse in še več. Tehtnica za merjenje lastne vrednosti se nahaja v vas samih. Nič ni narobe, če radi delate, če ste radi prijazni, dobri in če radi priskočite ne pomoč. Narobe pa je, če to delate zaradi tega, da bi se dokazali drugim.

Pazite nase, prav?

Začnite se ceniti.

Začnite se ceniti. foto: Pixabay

prejšnji članek
Malala se je poročila
Svet slavnih
Malala se je poročila
naslednji članek
Domača negovalna maska za razpokane roke
Moda&Lepota
Domača negovalna maska za razpokane roke