Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Bučna maska za gladko in čisto kožo

23. 10. 2023; 02.00
Avtor: V.M. / S.E.
Buče pire

Manj znana kot njihova uporabnost v kuhinji in kot okras za noč čarovnic je njihova učinkovitost kozmetiki. foto: Shutterstock

Boste za noč čarovnic rezljali buče? Iz mesa, ki ga boste izdolbli, lahko seveda pripravite okusno jed, za vas pa imamo tudi domiseln recept, s katerim boste osvežili svojo polt. Ste že slišali za dišečo obrazno masko iz bučnega pireja?

Jesen je čas obilja buč. Manj znana kot njihova uporabnost v kuhinji in kot okras za noč čarovnic je njihova učinkovitost v kozmetiki. Iz buče si lahko denimo pripravimo masko za obraz, ki bo poskrbela za gladko in čisto kožo, poleg tega pa bo s svojim vonjem in barvo nahranila še naše čute.

Postopek priprave

Za dve maski potrebujemo četrt skodelice bučnega pireja, ki ga zmešamo z eno jedilno žlico mandljeve moke, pol čajne žličke mletega cimeta ter po četrt žličke mletega ingverja in muškatnega oreška. Paziti moramo, da mandlje zmeljemo res na drobno, vse do moke, sicer nam lahko preveliki koščki odrgnejo kožo. Masko nanesemo na očiščen obraz in pustimo delovati od 15 do 20 minut, nato jo speremo z mlačno vodo, obraz obrišemo z mehko brisačo in nanesemo vlažilno kremo. Preostanek maske lahko hranimo v hladilniku in porabimo v nekaj dneh, lahko pa na dišeče bučno razvajanje obraza povabimo prijateljico.

prejšnji članek
Kako pripraviti najbolj okusno kavo iz avtomata?
Kulinarika
Kako pripraviti najbolj okusno kavo iz avtomata?
naslednji članek
Tedenski horoskop: energije bodo močne in intenzivne
Horoskop
Tedenski horoskop: energije bodo močne in intenzivne
#nasazenazenska
nasazenazenska