janez poklukar Svet24.si

Aplikacija nima namena preprečevati kopiranja ...

dež, padavine Svet24.si

Krajevne plohe in nevihte še niso rekle zadnje

kristina-timanovska Svet24.si

Kljub Janševemu vabilu beloruske atletinje ne bo ...

viktor orban janez jansa kpv Reporter.si

Skrivnost prodane duše: kako je Janez Janša ...

20210401-01055026 Necenzurirano

Tudi napovedovalec epidemije dobil svojo nagrado ...

Miha Rodman 2 Njena.si

Igralec Reke ljubezni in Usodnega vina zaročen

tanja žagar miki šarac Njena.si

Tanja Žagar uradno potrdila hčerkino rojstvo

Spremenite svoj dom v temačno kraljestvo
| KS/Dom2

Spremenite svoj dom v temačno kraljestvo

Netopirji, AdobeStock

Noč čarovnic je sicer praznik, ki je veliko bolj popularen v Ameriki, a več kot očitno se nanj odzivajo tudi Slovenci. Trgovine so vsako leto bolje založene, vedno več pa je tudi ljudi, ki z velikim veseljem čarovniško opremijo ne le sebe, ampak tudi svoj dom. Tokrat smo za vas pripravili nekaj predlogov, kako lahko to leto vaš dom postane pravo temačno kraljestvo … vsaj za en dan.

Brez okostnjakov in lobanj ne gre

Foto: AdobeStock - Lobanje

Netopirji in buče so dekorativna klasika, o tem ni treba izgubljati besed. A kar je prav tako povezano z omenjenim praznikom, so lobanje. Močno so povezane tudi s čarovništvom, magijo in ne nazadnje z mrtveci, ki naj bi se na to noč sprehodili mimo vaših domov. Črne, bele, zlate, kamene … karkoli v resnici najdete, bo delovalo. Lahko uporabite le eno ali pa jih več skupaj postavite na knjižno polico.

Črna in bela sta lahko prisotni tudi drugače

Kaj, če naslednjič namesto oranžnih buč pred vrata postavite bele? Prebarvajte jih, morda nanje nalepite kakšnega pajka.

Foto: AdobeStock - Bele in črne buče

Po nasvet se obrnite k družini Addams

Kdo bi več vedel o noči čarovnic in temačnih dekoracijah kot družina Addams? Po njihovo je poleg večne črnine odličen dodatek tudi nešteto sveč, ki pa jih lahko tokrat postavite morda kar v prazne steklenice. Nekatere višje, nekatere nižje – skupaj tvorijo lepo celoto.

Foto: Adobe Stock - Sveče

Pogostitev za noč čarovnic naj ostane temačna

S prijatelji se lahko podružite okoli velike mize s črno prevleko. Ne pozabite tudi na črne prtičke, morda kakšno temačno cvetje. Morticia Addams bi najverjetneje v vazo dala tudi stebla vrtnic s kar največ možno trni, cvetove pa zavrgla. Vi lahko sicer te obdržite ali jih potrosite po mizi.

Foto: AdobeStock - Beli baloni in črna tkanina

Prostor lahko zapolnite tudi s črnimi, belimi ali oranžnimi baloni, pri tem pa uporabite razne pletenine. Kaj pravite na bele balone, ki jih ovijete v črno tkanino?

Vključite tudi živali

S smrtjo so povezane tudi vrane, ki pa jih ljudje znova in znova pozabljajo dodati v svoje dekoracije. Namesto teh raje vesijo duhove, a v resnici bi ravno z vranami dosegli več dramatičnosti. Ste privrženci Edgarja Allana Poeja? Še toliko bolje. V dekoracijo vključite vrane, ribiške mreže, temno perje, bele buče, prazne okvirje ogledal in morda kakšno lanterno.

Foto: AdobeStock - Netopirji, baloni

Na steni lahko s črno nitko prav tako ustvarite pajkovo mrežo, nanjo postavite igračko pajka, zanimivo pa bodo seveda videti tudi netopirčki.