Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Horoskop: to znamenje bo zelo občutljivo

18. 11. 2019; 01.00
Avtor: Bern Jurečič, astrolog/Dobrakarma.si
merkur_planet

Merkur foto: Profimedia

Moč retrogradnega Merkurja bo moč čutiti še vse do konca meseca.

Merkur v sredo končuje tretjo in zadnjo letošnjo retrogradno sekvenco svoje poti, a za oddih čas še ni pravi; njegov vpliv bo mogoče čutiti še do približno 28. novembra, tokratni torek, sreda in četrtek pa so dnevi, ko nam bo povzročal največ preglavic, zato velja pozornost. Dva dni kasneje v Strelca prestopi Sonce, kmalu bo tam še Merkur in bo pozitivne in optimistične energije v zraku več kot zdaj. Že prej, v torek, pa se bo zgodil še en prestop, in sicer bo Mars vstopil v Škorpijona, to pa je njegova najmočnejša pozicija, se pravi, da bo živo, živahno, učinkovito, prodorno in tudi naporno. Sicer pa je teden pred nami nekakšna posrečena kombinacija planetarnih vplivov, ki jih nimamo najbolj radi, in drugih, ki nam omogočajo korake naprej ali pa navzgor, kakor za koga. Neptun bo pri tem skrbel za intuicijo pri odločitvah in dober občutek, Uran pa za to, da ne bomo preveč ležerni.

Tedensko napoved je pripravil portal: Dobrakarma.si.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 25°07 Škorpijona do 2°21 Strelca, v katerega bo vstopilo 22. 11. ob 15°58.

Merkur bo zaključil svojo retrogradno pot in se (v sredo) obrnil direktno, prišel bo do 13°01 Škorpijona. Njegov učinek bo trajal še do 28. 11.

Venera bo v tem tednu prišla od 20°00 do 28°41 Strelca.

Mars bo prišel od 29°06 Tehtnice do 3°42 Škorpijona, v katerega bo vstopil 19. 11.

Jupiter bo prišel od 26°46 do 28°16 Strelca.

Saturn bo prišel od 16°45 do 17°23 Kozoroga.

Uran bo retrogradno prišel od 3°47 do 3°32 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil le še od 15°57 do 15°55 Rib, naslednji teden gre direktno tudi on.  

Pluton se bo premaknil od 21°08 do 21°17 Kozoroga.

Luna bo 20. 11. prestopila v Devico, 22. 11. v Tehtnico in 24. 11. v Škorpijona.

Zadnji krajec bo na nebu v torek, 19. 11., ob 5.56.

Napovedi

foto: Dreamstime

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Mars te dni vstopa v Škorpijona, kjer se ta čas obrača Neptun, zanimive kolobocije bosta prinesla. Radi bi, da bi se vam začelo odpirati, a bo treba vseeno malo potrpeti in počakati, da se Merkur kaj premakne, kar pomeni, da bodo šle stvari na bolje le postopoma, in ne naenkrat. Ne zastavite si previsokih ciljev! Ne da bi jih ne mogli doseči – s tem prodornim Marsom lahko mimogrede kaj tudi uničite. V ljubezni je videti nekaj preobčutljivosti, pa tudi željo po spremembi na bolje, seveda v skladu z vašimi željami in nameni. S tujimi ali skupnimi financami se bo nekaj obrnilo na bolje, a je vseeno treba biti precej previden ter zlasti paziti na droben tisk. Naj vas ne zavede lepota obljub! 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Kar zadeva druge na splošno, bo Merkur prinesel dezinformacije ali zastoj, pa tudi razkorak z vašimi zamislimi in perspektivo. Če se boste še tako trudili, da bi bilo vse po vašem, ne bo šlo. Lekcija sprejemanja bo v tem času zelo močna. Če pri iskanju »sovražnika« ne boste izgubili preveč časa, energije ali denarja, se bodo po torku začele stvari odvijati v pravo smer. V službi bo sistem zahteval nekaj, s čimer se ne boste strinjali. Bo pa treba tak izziv sprejeti, saj verjetno ne boste imeli izbire. V srčnih zadevah boste vse skupaj zapletali, iskali iglo v kopici sena in se vlekli iz godlje na različne načine, v veliko pomoč pa so vam lahko tretje osebe, na primer prijatelji in znanci. Za finance zelo ugoden teden.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Merkurjev obrat se dogaja na poziciji, ki pomeni motnje pri vzpostavljanju nekega reda, a vas to ne bo prav hudo zmotilo, morda kot brencelj, ki ga odženeš. Še več, njegova povezanost z Neptunom pravi, da bi vam taka »težavica« lahko celo koristila. Niti dogajanja bodo ta teden bolj v rokah drugih kot pa v vaših, a za vas je lahko to dobra priložnost, saj je s tem na njih tudi večina bremen. Dvojčki raje od lastne domiselnosti izboljšujete ideje drugih, v tem ste res dobri. Ker pa se na ta način ne zvišuje vaša vrednost, bi bilo pametno najti nišo, v kateri bi bili vi sami boljši od drugih. Za vaše srčne zadeve čas ni ugoden, ali imate premalo časa ali pa ste prezahtevni, ker vam Neptun natika rožnata očala.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Trenutna lunina pot je sicer zanimiva, a tudi polna občutljivosti in pričakovanj. Prehodne težave, bodisi da gre za denar bodisi za odnose, boste sami projicirali v problem večjih razsežnosti. Toda na roko vam bodo šli sorodniki in sosedi, pa naj gre za odnose ali konkretnejšo pomoč. V ljubezni je videti nekakšen zastoj, ki ni nujno slab, morda le kot kratek čas za globok vdih in premislek, potem pa strumno naprej. Čisto možno je, da se v vašem življenju pojavi nekdo, ki ste ga že pozabili. Dobro bi bilo delati na komunikaciji z različnimi ljudmi, še posebno če ste v zadnjem času malo zapostavili stike. Na splošno pa vam bodo drugi, torej vaša okolica, prisluhnili in upoštevali vaše izkušnje.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Na neki način bosta v nasprotju dve pomembni področji v vašem življenju, kariera in posli na eni strani ter dom, družina in varnost na drugi. Kot bi eno izključevalo ali pa vsaj močno zaviralo drugo. Poleg tega boste na samem začetku tedna zelo občutljivi na vse, predvsem na čustveno dogajanje okrog sebe. Ne jemljite vsega tako zelo osebno! V poslovnem smislu se bodo krivulje ta teden obrnile navzgor, ker se boste na nekem področju aktivirali ali pa znova aktivirali. S financami kakih težav ni videti, je pa mogoče, da bo denarnica puščala predvsem zaradi drugih, naj gre za želje otrok ali pa investicije. Glede slednjih bodite izdatno previdni, saj bo neka izbira videti prelepa, a v resnici ni tako zelo ugodna.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Merkur se obrača v Škorpijonu, Neptun pa se ustavlja pred obratom v Ribah, tudi med seboj sta v odnosu. Povezujeta polji partnerstva, dogovora, sodelovanja in drugih nasploh ter komunikacije, potovanj, informacij, odnosov. Prineseta lahko odlične rešitve, tudi če je bilo še pred kratkim videti, da se ne bo dalo nič zmeniti. Vseeno pazite, kaj vse bo izrečeno, in po možnosti čim več tega zapišite; različnost tolmačenj izjav bo kasneje presenetila vse ... Ta teden se bo povečala vaša občutljivost, z njo pa tudi ranljivost. Iskali boste varne izbire, zveze, povezave, informacije, vse, kar bi vam prišlo prav, da bi lahko mirneje spali. Jupiter je še vedno postavljen dovolj dobro za malo sreče, če se vsaj malo trudite zanjo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Mars odhaja iz vašega znamenja, kar bo hitro zmanjšalo raven napetosti in nuje po akciji. Za oddih pa čas še ni ugoden, saj se hkrati Venera približuje Kozorogu, kar bo pomenilo upočasnitev in več previdnosti, zato je dobro čim več opraviti zdaj, v času ugodnega vetra. Ta teden boste doživeli neko konfrontacijo, v kateri boste sicer le opazovalec, a jo boste vseeno doživljali zelo osebno, tudi če bo šlo le za sosede ali morda sorodnike. V drugi polovici tedna so možni prvi dogovori in pomiritve, a do končnega konsenza je še daleč. Tudi v partnerstvu utegne biti na trenutke precej burno, predvsem ob vprašanju, kdo je kaj vreden, ali pa glede denarja in njegove porabe.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V vaše znamenje vstopa Mars, kar v drugi roki pomeni odločnost, prodornost, tudi egocentričnost in prevzemanje iniciative. A za začetek bo ta Mars zelo napet, obremenjen z Uranovim napetim vplivom, hitro pripravljen na kak spopad ali vsaj ostro izmenjavo mnenj. Zato je ta teden in še del naslednjega bolje biti malo previdnejši kot pa prehiter, neučakan. Ob nekaterih drugih planetarnih energijah pa lahko rečemo še to, da se bodo napetosti izmenjevale s trenutki sproščenosti in razmišljanja o novih možnostih, ki jih ne boste jemali kot nalogo ali breme, prej kot zanimiv izziv. V ljubezni ni nič jasno, vendar je bolje, da postavljanje stvari na svoje mesto preložite na kak poznejši čas.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Vam se bo zdelo, kot da je ta teden sestavljen iz dveh polovic. V prvi boste precej zadržani, krmilo in odgovornost boste prepuščali drugim, v drugi fazi pa boste prejeli neke informacije, ki vam bodo odprle nove možnosti. Prehod Sonca v vaše znamenje po navadi prinese novo energijo, vendar bo ta tokrat pospremljena z Merkurjevim obratom, kar utegne dobro energijo razpršiti in bodo morda drugi od nje imeli več kot vi. Bo pa to nekakšen uvod v boljše čase, če drugega ne, boste bolj razbremenjeni. Kar zadeva finance, se boste dobro prilagodili novim pogojem ter se ne boste odzivali na ovire, temveč se boste z nekoliko počasnejšim in bolj preudarnim korakom odpravili naprej, kot da ovir sploh ni.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Jupiter in Venera, ki se srečujeta tik pred prestopom v vaše znamenje, nakazujeta, da se lahko ta teden vsaka akcija izpelje bolje od pričakovanj. Praviloma omejujoči Saturn je tokrat postavljen tako, da se lahko s preudarnimi koraki lotite tudi težavnejših nalog, a vam ne bo spodletelo. Tudi če še vedno razmišljate le o prodornosti, zmagi in izpolnitvi obveznosti oziroma zadanih nalog, se zdaj začenja nekako muditi, zdi se, da bi se morali premakniti naprej, na kaj novega, po možnosti višje, kot ste zdaj. S financami se bo ustavilo, a si ne belite las zaradi tega, zastoj bo kratke sape. Od druženja predvsem z mlajšimi ljudmi boste imeli veliko lepih trenutkov, morda celo korist.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Predvsem na začetku tedna vas bo pestila neusklajenost z drugimi, morda tudi kot nezmožnost doseči dogovor. Poskušali jim boste kaj dopovedati ali jim pomagati, a bo vse izpadlo kot pokvarjen telefon. Sredi tedna se boste zdrznili in odločili prevzeti odločanje v svoje roke, pa tudi če bi s tem tvegali spor. V drugi polovici tedna bo kljubovalna žilica zelo živahna, pazite se tedaj sporov, ni rečeno, da jih ne boste zanetili kar sami. Predvsem se pazite prepira z avtoritetami, kjer je sicer možen dober dogovor, a le, če ne bo prehitevanja ali soljenja pameti. Tudi v partnerstvu bi lahko nastopila dilema, kdo je kdo, recimo glede odgovornosti. Rojeni v tretji dekadi znamenja boste imeli od prijateljev ali zvez precej koristi.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Neptunova močna in dobro povezana pozicija obeta, da vam dolgčas sicer ne bo, jasne poti pa tudi ni na obzorju, da bi lahko bili povsem mirni. Tudi če vam bo šlo v poslih ali službi dobro (je pa veliko možnosti za to), si ne boste čisto na jasnem, ali je to pravo ali ne. Če ste na kak način odvisni od drugih ali ste z njimi kako drugače tesno povezani, vam bo šlo neprimerno bolje, ker bo s tem odpadla marsikatera dilema. V ljubezni bo v prvi polovici morda malo preveč dinamično, kasneje pa boste vse nadoknadili. Bo pa v četrtek in petek napeto, tudi vaš odzivi bodo prehitri. Marsov prehod bo vam prinesel težnjo po osvoboditvi od nečesa, kar vas zadnje čase močno obremenjuje.

prejšnji članek
Tarot tedenska napoved: usodna spoznanja
Zdravje
Tarot tedenska napoved: usodna spoznanja
naslednji članek
Bo Čuka obiskala štorklja?
Svet slavnih
Bo Čuka obiskala štorklja?