Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: opustite vso navezavo na stare zamere

6. 1. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
bik horoskop

Kaj vam napovedujejo zvezde? foto: Profimedia

To je pomemben teden za spremembe in vzpostavitev novih temeljev tako v družini kot na področju posla, obilja, materialnih dobrin.

Polna luna in lunin mrk napovedujeta popolno karmično razbremenitev, še posebej ker sta najmočnejša planeta karme Saturn in Pluton povezana v temeljnem znamenju kozoroga, kjer se giblje tudi Sonce in njegov najbližji prijatelj Merkur. Tudi Jupiter bo to leto v znamenju kozoroga, kar še poudarja možnosti velikih sprememb in ste lahko optimistični v vsem, kar počnete ali še boste počeli. Je pa zato smiselno, da opustite vso navezavo na stare energije, zamere, stare družinske zaplete, še posebej z mamo in njeno družinsko vejo.

Počistite stanovanje, še najbolj kletne prostore, spalnico in kopalnico, da se lahko nova energija naseli v vaše prostore in vas podpre pri ključnih spremembah za življenje.

Dobri barvi tedna: črna in bela.

Luna foto: Profimedia

Oven 21. 3.–20. 4.
Navdušenje nad novostmi v službi bo hitro zbledelo, ko boste ugotovili, da se pričakuje še dodatno delo. Ne bo vam težko delati, a ne boste želeli spet pustiti bližnjih na cedilu. Najboljša rešitev za vas bo, da nikakor ne poveste vsega. Zato se boste umikali in skrivali svoje načrte, saj ne boste želeli vznemirjenja drugih ob nečem, kar želite izpeljati vi. Ne skrbite, sreča je na vaši strani. Lunin mrk 10. 1. vam bo malo spodnesel čustveno stabilnost, kar vam bo pustilo grenak priokus na začetku leta. Ne pričakujte nečesa, česar še sami ne dajete.

Bik 21. 4.–20. 5.
Nihali boste med tem, da bi bili v ospredju družbe ali se čisto umaknili, in naredili boste oboje. Notranja občutljivost se bo čutila, ne glede na to, da je ne boste kazali navzven. Če želite pomoč, to izrazite, sicer se boste zapletli v odnos na način, ki vam ni po godu. Od 6. januarja naprej bodite pozorni, da zaradi tega ne boste nosili trajnejših posledic, saj je videti, da se vam vzorec ponavlja. Lunin mrk 10. 1. vam bo pomagal sprejeti ideje, ki so potrebne za nadaljnje življenje, zato se sprostite in sledite lastni intuiciji.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Pazite, da vas okolica spet ne vplete v stare vzorce. Prekinite daljšo tradicijo skrbi za druge takrat, ko bi morali zase. Čas je, da se sprostte in zaživite čisto po svoje. Naj vam nove stvari postanejo vsakdanja rutina, zato samo vztrajate v njej. S tem vam bo uspelo dokaj hitro uresničiti vaš prvi cilj. Lahko, da boste že kar v tem mesecu realizirali za vas pomembno stvar, samo ohranite zbranost. Lunin mrk vam bo aktiviral globljo moč in stik s sabo, kar vas bo poživilo, a sočasno malo prestrašilo, saj boste zaznavali veliko več vsega kot do zdaj.

Rak 21. 6.–22. 7.


Odličen teden se obeta, od vaše rehabilitacije in zagnanosti do dobrih zaključkov določenega posla ali materialnih dobrin. Želeli si boste še več takšnih dni, kar vam bo leto 2020 tudi poklonilo. Čustvenost vas bo kdaj pa kdaj peljala stran od vsega, kar si želite, zato si dovolite realizirati čustva, da se boste lažje posvetili tudi delu. Ne vztrajajte pri zameri, saj ste lahko dokaj hitro brez tega, česar ste se najbolj veselili. Lunin mrk ob polni luni vam bo odvzel odvečen balast in počutili se boste ranljivo, občutljivo, a po dolgem času svobodno.

Lev 23. 7.–22. 8.
Odločitev, da uredite čustva na svoj način, bo prinesla rezultate vsak dan znova. Stabilni boste tako doma kot v službi. Spoznali pa boste, kdo je za vas zares dobra družba. Ostalih se izogibajte, če želite napredovati v življenju. Potrpežljivo boste čakali na uresničitev svojih želja in dovolj vam bo že samo zavedanje, da se bo to, kar želite, resnično uresničilo. Ne bo se vam mudilo, saj boste čutili, da se vse dogaja tako, kot je treba. Lunin mrk vam bo aktiviral moč izražanja in zavedanja, tako da boste z lahkoto kreirali vse v naslednjem daljšem obdobju.

Devica 23. 8.–22. 9.
Ujeti boste med preveč optimistične in ekstravertirane ljudi, vsaj tako se boste počutili. Dobro je, da se čim prej izrazite, da poveste, kaj vam ne ustreza. Če ste tiho in ostajate, s tišino potrdite sodelovanje. Prihaja obdobje preobrazbe, ko se bo treba odločiti za popolno sodelovanje ali odmik. Soočite se s strahovi iz preteklosti. Pogovorite se, še posebej če boste ob luninem mrku 10. 1. začutili, da vas okoliščine stiskajo v kot. Odločiti se boste morali zase, da sprejmete tako red in odgovornost kot veselje in radost življenja.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Pretekle čustvene zanke bodo počasi, a vztrajno prihajale na plan in treba jih bo opustiti, ne skrivati. Zato ne iščite izgovorov za nič, temveč raje sledite sebi in ne prirejajte resnice zato, da ne bi koga užalili. Razumevanja zase ne iščite v okolici, samo sledite pozitivni naravnavi, to naj bo vaš prepoznavni znak. Iskreno se boste veselili življenja, če boste preprečili, da bi ljudje obešali svoje težave na vas. Pri tem vam bo pomagal lunin mrk na polno luno 10. 1., ko boste spoznali svobodo, saj se bodo bremena celega življenja odmaknila.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.


Odločujoč teden je pred vami! Ali vam bo uspelo pokazati svoj red, sistem učinkovitosti in poskrbeti za vse to, kar ste obljubili, ali pa se bodo nekatere stvari zrušile kot hišice iz kart. Zdaj ni čas za čustva, temveč za dejanja. Preverite, ali ste prepričani v svoj prav tako močno, da boste žrtvovali odnose in še druge cilje? Morda boste ugotovili, da ste se zmotili. Hitro spoznanje vas bo sprostilo in uspešno boste začeli sodelovati z ljudmi, s katerimi prej nikakor ni šlo. Pri tem vas podpira tudi lunin mrk, ki lahko odpravi čustvene iluzije.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Dobro se boste počutili in precej samozavestni boste pri vsem, česar se boste lotili. Bodite pozorni, saj nič ne bo potekalo tako, kot ste pričakovali. Ugotovili boste, da vam manjka precej informacij in da je nujno, da razširite svoja poznanstva in obzorje. S pogovori boste prehitro pokazali svoje šibke točke in zaradi tega morda izgubili pomemben posel. Ne bodite iskreni takrat, ko tega nihče ne želi in ne zahteva. Lunin mrk na polno luno vam bo 10. 1. pokazal vaše resnično čustveno stanje, ki ga sprejmite, saj lahko le prek tega pridete do boljšega življenja.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Optimalno je to za vas namočnejše prebojno obdobje. Podpira vas pri popolni prenovi in dovolj je, da uredite sebe, svoj dom ter pazite na fizično počutje. Hrbtenica bo občutljiva, zato pazite na ravno držo, da je ne obremenjujete preveč. Podzavestna moč, ki ste se je izogibali, bo prihajala na plan in lahko se zgodi, da boste čisto nevede koga užalili, prizadeli. Ob teh situacijah boste spoznali, s kom se želite družiti in česa si ne dovolite več. Morda pa se bodo tudi drugi odmaknili od vas, torej vsi tisti, ki ne bodo želeli sprejeti vašega novega obdobja.

Vodnar 21. 1–18. 2.
Potrudili se boste in pripravili vse, kar se bo zahtevalo od vas. Če boste aktivni, bodo stvari potekale ugodno, sicer pa se zna zgoditi, da se boste samo odmaknili in pustili, da drugi speljejo do konca, kar ste želeli urediti vi. Ne boste pa se želeli vmešavati v skupne družinske zadeve, dokler ne boste ugotovili, da je vse šlo čisto predaleč in da so potrebne spremembe. Takrat boste brez besed speljali stvari do konca na način, da vam nihče ne bo ugovarjal. Lunin mrk 10. 1. boste preživeli kot v omami – odmaknjeni od vseh in v svojem svetu.

Ribi 19. 2–20. 3.


Pomirjeni in s polno idej boste nadaljevali svojo pot, začeto pred nekaj leti. Zdaj je čas, da se ji popolnoma posvetite in iz nje naredite optimalno smer življenja. Ne čakajte, da vam bo kdo pomagal, saj ne bo velikega interesa. Številne ideje, ki jih boste bolj zadržali zase, bodo prihajale do vas, zato se sprostite. Skozi njihovo realizacijo boste spoznali nove, praktične ljudi, ki vam bodo lahko precej pomagali. Ne čakajte na druge, najprej se sami lotite, potem vse sledi. Lunin mrk 10. 1. vam bo pomagal na način, da se bo iz življenja odmaknil nekdo, ki vam je črpal energijo.

prejšnji članek
Slovenija: V polovici porodnišnic beležijo upad rojstev otrok
Zdravje
Slovenija: V polovici porodnišnic beležijo upad rojstev otrok
naslednji članek
Evforija zaradi kape malega Archija
Svet slavnih
Evforija zaradi kape malega Archija