Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Prosijo v imenu revščine, nato podarjene izdelke prodajo

23. 1. 2020; 01.00
Avtor: V.M.
Necenzurirano prenos

denar, evri foto: /

'Prosim, mi lahko podarite ta izdelek? Ostala sem sama, nimam niti za hrano. Ne vem, kam naj se obrnem. Moji otroci so lačni …'

Goljufije in prevare se kakopak ne odvijajo le v visokih krogih, od koder občasno odjeknejo odmevnejše novice, ki navadne državljane za nekaj trenutkov prikujejo na zadnjo plat.  Po stopinjah izginjajočih se vrednot stopa tudi vedno več običajnih smrtnikov, ki se skušajo okoristiti na račun dobrosrčnih posameznikov. Okoriščanje na račun dobrodelnosti državljanov v javosti vzbuja obilje gneva in jeze, v precej bolj tihem okolju, skritem pred očmi širne javnosti, pa delujejo prevarantke, ki so priložnost za zaslužek odkrile na družbenem omrežju.

Računalnik foto: Arhiv Svet24

V številnih Facebook skupinah za prodajo, menjavo ali podarjanje rabljenih izdelkov namreč beležijo porast primerov, tekom katerih uporabnice prosijo za brezplačno blago (otroško opremo, igrače, gospodinjske aparate, oblačila itd.). V pojasnilu navajajo težko finančno situacijo in moledujejo za pomoč, pri čemer se opirajo na otroke, ki v pripovedovani zgodbi najbolj trpijo.

Uporabniki oz. člani omenjenih skupin, pretežno gre za matere, ob žalostnih izpovedih kakopak ne ostanejo ravnodušni, v dobri veri, da bodo olajšali življenje pomoči potrebnim, pogosto na lastne stroške pošljejo izdelke. A temu sledi preobrat in škafec hladne prhe. Oseba, ki jih je milo prosila za izdelke, namreč slednje brezsramno izpostavi za prodajo v prodajnih skupinah.

denar foto: profimedia

»Nekaj dni po tem, ko smo 'obubožani mamici' dostavili voziček, sem fotografije slednega opazila v treh drugih prodajnih skupinah. 100 % je bil to naš voziček, saj smo nanj prišili unikaten motiv, po katerem je bil dobro prepoznaven. Ob raziskovanju sem ugotovila, da ženska, ki me je kontaktirala, ni noseča, pav tako ni mamica treh otrok. Kot kaže, je ugotovila, da lahko služi na račun žalostnih zgodb. Ko sem jo opozorila na svojo ugotovitev, mi je napisala nekaj žaljivk in me blokirala. Kasneje sem izvedela, da je znana prevarantka,« nam je zaupala bralka in opozorila, da je tovrstnega dogajanja v Facebook skupinah vedno več. »Ljudje nimajo več nobenih vrednot. Komunikacija je naravnost obupna. Stanje je zaskrbljujoče in žalostno. Sama bom v bodoče podarjala zgolj ljudem, ki jih osebno poznam.«

Izkoriščanje foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Zoran Predin sporočil žalostno novico
Svet slavnih
Zoran Predin sporočil žalostno novico
naslednji članek
Takšna je mama Luke Dončića brez ličil
Svet slavnih
Takšna je mama Luke Dončića brez ličil