mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1)
Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. Ste jo videli?

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Ljubezen bo v zraku

23. 3. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
love-1672154

HOROSKOP foto: px

Ne nasedajte provokacijam okolja in si dovolite začutiti nove energije lune, ki bodo ta teden okrepile vašo življenjsko energijo in vas povezale z naravo in globino lastnega čutenja bolj kot kdajkoli prej.

Občutljivi boste na nihanje okoli sebe, zato uporabite barvno zaščito bele, ki vam bo pomagala sprostiti in nereagirati na vplive okolja. Zavedajte se, da je proces spreminjanja starih energij v zraku in da je zdaj čas, da ste ljubeči najprej do sebe, nato do vseh v bližini. Narava, zelišča, voda, masaža, meditacija … vse to vam bo v tem tednu podarilo veliko več kot kadarkoli v preteklosti. Čas je za novo poglavje, ki se začenja prav v tem tednu. Ljubezen bo v zraku, in četudi boste želeli skriti notranjo strast in naklonjenost do določene osebe, to ne bo šlo. Strastna energija bo prekipevala iz vas in bolje je, da se sprostite, si priznate čustva in tej osebi pokažete naklonjenost.


Dobri barvi tedna: zlata in bela.

horoskop foto: Profimedia

Oven 21. 3.–20. 4.


Želeli si boste novega začetka, novih odnosov, novih izzivov, vsega …, pa nekako ne bo šlo, saj okoliščine ne bodo prave. Pozorni bodite na lastne misli, da vam ne pokvarijo dobrega počutja in vsega dobrega, kar že imate. Ljubezenska čustva vas bodo preganjala in odločali se boste, na kakšen način boste izpeljali akcijo. Nikakor pa ne boste našli prave priložnosti, saj se bo toliko dogajalo, da boste prezasedeni z drugimi skrbmi, in lahko da bo neka simpatija samo izzvenela. Mlada luna vam bo od 24. 3. dalje dajala podporo za rehabilitacijo počutja. Mogoče boste v dar dobili denar ali precej vredno darilo, ki vam bo pomagalo na dolgi rok.
Nasvet tedna: ne razsipavajte svoje energije za nesmiselne stvari. Nekaj dni bodite pozorni na misli in počutje, da boste odkrili tiste misli ali razvade, ki vas čisto izčrpajo. Ne obračajte se proti sebi in svojemu zdravju, temveč odkrijte optimalno družbo in aktivnosti zase.
Bik 21. 4.–20. 5.
Na videz boste popolnoma mirni in ljubeči, a v vas gorijo čustva, ki se prehitro spreminjajo, da bi jih lahko smiselno izrazili, zato vas bližnji morda ne bodo razumeli in bo več prepiranja kot običajno. Ne igrajte se, temveč pokažite svojo pravo naravo in se postavite zase tako, da ne zatirate drugih, saj se tokrat ne bodo pustili zlahka. Srečo vam bodo prinašali prijatelji in še posebej prijateljice, ki vam bodo želele pomagati pri nekaterih večjih projektih. Morda boste preveč optimistični ali navdušeni nad nekim sodelovanjem, a bodite pripravljeni na večje spremembe, ki vam lahko v trenutku spremenijo vse načrtovano.
Nasvet tedna: fizične aktivnosti so nujne za dobro psihično počutje. Ne zanemarjajte svojega telesa, saj vas lahko nekateri dogodki prehitro vržejo iz tira in bo potem trpelo vaše zdravje. Preventiva je tudi pri vas bolj smiselna kot kurativa.
Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Želite si krajšega potovanja in priložnosti, da bi se srečali z ljudmi iz svoje preteklosti, kjer ste se počutili dobro in sproščeno. Želja se kljub obetom, da se uresniči, ne bo izpolnila, zato se sprostite v sedanjosti, kjer vas čaka sreča. Zdaj lahko dobro unovčite nekatera svoja znanja, in priložnosti bodo za boljši položaj v poslu. Srečni boste, čeprav bodo rezultati vidni šele kasneje. Nadaljujte v smeri, ki ste si jo zastavili. Do prijateljev boste nestrpni in nemirni glede vseh idej in predlogov, ki jih bodo imeli na vas. Zato boste želeli izkoreniniti razloge, in morda boste številne odnose v tem obdobju prekinili.
Nasvet tedna: optimistični boste in pripravljeni na vse vrste sodelovanja, saj si želite aktivnosti, in učenje vam je pisano na kožo. Domišljija se vam bo krepila in prav tako številna virtualna poznanstva, kjer boste sklenili pravo malo bratovščino. Novi ljudje bodo ključni za vaše dobre spremembe v življenju.
Rak 21. 6.–22. 7.
Ugled vam bo rasel in poslovna pot se bo dobro odpirala ne glede na okoliščine. Uspešno boste zasijali v vsej svoji karizmi, saj boste tudi notranje zadovoljni. Ne spreminjajte ničesar, samo nadaljujte. Precejšen napor pa boste potrebovali, da ne boste podlegli nekaterim starim spletkam iz okolice in si porušili dosedanje harmonije. Ne zapostavljajte najpomembnejših stvari in ljudi, da vam ne bo zdravje pokazalo, kaj je zares pomembno v življenju. Situacijo boste izkoristili optimalno za svojo prenovo, pa tudi za osvoboditev starih odnosov, starih čustev in ljudi, ki vam ne želijo dobro in vas naredijo občutljive, ranljive in prestrašene.
Nasvet tedna: priložnosti imate, da vse staro opustite, tako v fizičnih stvareh, čustvih in odnosih. Ne razmišljajte več o preteklosti, samo zbrano spremljajte sedanjost, vsak dan sproti, in najboljše življenje se vam bo odpiralo na ta način.
Lev 23. 7.–22. 8.
Občutljivi boste na mnenje okolice, še posebno na poslovnem področju, zato se boste dobro pripravili na vsako stvar, kjer boste imeli stik z javnostjo. Rumena, sončna barva bo vaša zaščita. Obenem bodite pozorni na svoje delo, posel, saj so koraki v tej smeri zdaj zelo pomembni. Poglejte, kdo od bližnjih, prijateljev ali sodelavcev vas sabotira pri uspešnih spremembah, ker si želi, da bi še naprej bili odvisni od drugih. Zato razmislite o svoji svobodi, kaj vam to pomeni in zakaj nekateri nasprotujejo temu. Ne zanemarite instinkta, ki govori drugače kot okolica, in sledite sebi, ne glede na težave, ki jih vidite ob tem. Sreča vam bo sledila, če boste vi sledili sebi.
Nasvet tedna: bodite iskreni do sebe in vztrajajte pri sprejemanju vseh čustev, ki jih čutite. Ne odmikajte se od sebe, saj vas to odmika od notranje moči in samozavesti. Skozi čustva boste sprejeli sebe v popolnosti in šele takrat se bodo odprle nove poti.
Devica 23. 8.–22. 9.
Želeli si boste dodatnega znanja glede dela, ki ga opravljate, a boste ugotovili, da stvari, ki so vam pomembne, že obvladate in da so številna izobraževanja za vas zares nepotrebna. Kljub temu si želite narediti opazne korake v karieri zaradi sebe in tudi zaradi drugih. Vendar se vam ne bo dalo vložiti toliko truda, kot bo potrebno, in boste predčasno odnehali. Se pa boste dogovorili dobre stvari glede družine, doma in lastnega miru. Lahko, da se boste popolnoma osamili za dlje časa, da se izognete slabim vplivom preteklosti, a vprašanje je, če bodo bližnji to razumeli. Potrebujete čas za čustveno prenovo, ki ste jo že dlje časa želeli izvesti, a ni bilo prave priložnosti.
Nasvet tedna: dovolite si v domišljiji raziskati vse možne čustvene vidike življenja. Tako boste prepoznali dobre stvari, ko se bodo odpirale, saj ne boste več čustveno zaprti. Skozi domišljijo se boste odprli tudi idejam za prihodnost. Pišite si jih, saj bo prišel pravi čas za uresničitev.
Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Za vas pomemben odnos se bo uredil, prizemljil, in prvič boste zares sproščeno zaživeli, saj boste čutili, da so zdaj stvari na pravem mestu. Ne bo enostavno, a vam bo vseeno, le da se stvari uredijo in da se lahko v srcu in življenju zares sprostite. Neko področje vas bo tako prevzelo, da boste začeli z intenzivnim raziskovanjem, ki pa vas bo peljalo v čisto drugo smer, kot ste predvidevali. Imejte stik z nekom, ki vas razume, da vam bo pomagal, ko bo potrebno. Okoliščine vam ustrezajo, da izpolnite svoje globlje želje, ki se tičejo samo vas, in odlično se vam zdi, da ni treba nikomur polagati računov niti iskati izgovorov, zakaj potrebujete čas zase.

Nasvet tedna: notranja predanost, ki jo čutite do življenja, vam bo v tem obdobju pomagala napredovati bolj iskreno in polno v pravo smer. Skozi optimizem, ki ga črpate iz narave in sonca, boste sledili življenju, čeprav ne boste točno vedeli, v katero smer bo šlo.
Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Strastno boste pristopili k problematični stvari in jo na hitro tudi rešili. Podpore imate veliko, morda pa se boste odločili za dramatične spremembe, ker vam je vse prešlo čez glavo. Skozi intenziven odnos z osebo, ki vas lahko čustveno tudi obremenjuje, boste prišli do svoje najlepše in najnežnejše energije. Dovolite si spustiti zavore in se popolnoma razgaliti v tem, kar zares ste. Ne skrivajte več svojih čustev, vizije in želja. Glede situacije v okolici pa bodite pozorni in upoštevajte svoj preživetveni instinkt, ki vas ob pravem trenutku opozori na nevarnosti. Ne popuščajte niti bolj svobodomiselnim prijateljem, ki vas bodo izzivali.
Nasvet tedna: ostanite budni v teh okoliščinah in iščite rešitve, ki se vam bodo kmalu pokazale v obliki novih prijateljev in znancev, ki vam bodo vlili optimizem v ustaljen način življenja. Začnite sodelovati povsod, kjer čutite dobro voljo in vas zajame veselje.
Strelec 23. 11.–21. 12.
Nekaj novega se obeta, kar bo od vas takoj zahtevalo popolno predanost. Zdaj je treba sebi in drugim dokazati, da zmorete in da si to res želite. Ne pretiravajte z delom in si privoščite tudi prosti čas, v katerega vpletite vse, kar ste si želeli početi, pa ni bilo nikoli prave priložnosti. Bodite pozorni, ker bodo okoliščine k vam pripeljale osebo, ki vas bo s svojo energijo pretresla. Še bolj boste presenečeni nad svojim notranjim globokim odzivom s strastjo, ki je še nikoli prej niste tako močno čutili. To vam bo dalo zaleta in optimizma za naprej. Morda boste pretiravali s čustveno komunikacijo in premnogim povedali čisto preveč.
Nasvet tedna: če si upate, sledite najbolj norim in nenavadnim idejam, ki jih boste dobivali v tem tednu. Skozi ideje se lahko šele odprejo tiste priložnosti, ki jim boste hvaležni celo življenje. Sprostitev in kreativnost bosta vaša najboljša popotnica.
Kozorog 22. 12.–20. 1.
Strah vas bo predati se intimnosti, saj vas bodo stari vzorci krivde držali nazaj. Ne razmišljajte, temveč se samo prepustite dotikom, do koder se boste počutili varno in zadovoljno. Nikomur se ne mudi, časa je dovolj. Bo pa padla pomembna odločitev za popolno prenovo življenja. Skozi jasen načrt boste okrepili tako fizično telo kot libido, kar vam bo v izjemno zadovoljstvo, še bolj pa vaši simpatiji. Zavedajte se, da je to za vas najpomembnejše obdobje, ko prestopate resnično stare vzorce in sisteme ter imate priložnost novega življenja s čisto drugačno energijo. Prava ljubezen je na obzorju, ki ji ne boste mogli ubežati niti, če bi želeli.
Nasvet tedna: dihalne vaje, sproščanje in skrb za fizično telo bo poskrbela tudi za vaše psihično počutje. Ne bodite nestrpni in ne iščite krivcev za slabo počutje. Z razumevanjem sebe in telesa se boste dobro odmaknili od vsega, kar vam ne ustreza.
Vodnar 21. 1–18. 2.
Iskrice se bodo zanetile, ko boste najmanj pričakovali, in skozi val strasti boste dojeli, kako je vaše telo sočasno krhko in močno. Ne zanemarjajte psihičnega počutja, ki potrebuje globljo sprostitev. Tako se boste lažje odločili in potegnili stare, znane niti za nove poslovne dosežke. Skozi urejanje papirjev boste ugotovili, koliko vsega ste že naredili, kar vas bo izjemno razveselilo. Ohranite svojo samozavest in se ne zanašajte na prijatelje ali bližnje, ne glede na to, kako blizu ste si. Prihaja daljše obdobje spreminjanja, zato bodite fleksibilni. Razmislite o svojem življenju na dolgoročen način. S kom ga želite deliti? Kaj zares želite početi?
Nasvet tedna: čustvena nihanja so potrebna samo toliko, da pridete v stik s svojimi pravimi čustvi, zato jih ne zatirajte pri sebi, prav tako ne iščite krivcev zunaj. Vse, kar se dogaja, vas bo vodilo v spoznanja o sebi in o tem, v katero smer se je smiselno obrniti, da se izognete nepotrebnemu trpljenju.
Ribi 19. 2–20. 3.

Občudovanje javnosti in zunanji uspehi vam bodo dali spodbudo, da boste še bolj zagrizli v delo in kreativnost, sočasno pa spremljali, kdo je na vaši strani, kar bo ustavilo vašo ustvarjalno silo, zato samo delujte. Ženske vam bodo pomagale pri prebojih v javnosti. Mogoče se boste selili, potovali ali se odločili za večje spremembe. Ne boste se upirali, saj boste videli svojo prihodnost v svetlih barvah. Odlično obdobje bo sledilo, ko boste popolnoma opustili star način razmišljanja in se odločili ter sledili svoji intuiciji in srcu. To vas bo pripeljalo v najboljše obdobje, kjer boste lahko izpolnili številne ideje in spoznali optimalne ljudi za pot.
Nasvet tedna: ohranite svojo pravljico v sebi, le ne razlagajte je naokoli, da vas ljudje z manj domišljije ne bodo ustavljali pri stvareh, ki vam veliko pomenijo. Ukvarjajte se z umetnostjo na katerikoli način, saj je to edina stvar, ki vas poleg ljubezni osrečuje.

prejšnji članek
V 67. letu starosti  je umrl dolgoletni novinar Marjan Jerman
Moda&Lepota
V 67. letu starosti je umrl dolgoletni novinar Marjan Jerman
naslednji članek
Marko Potrč ostaja visoko motiviran
Svet slavnih
Marko Potrč ostaja visoko motiviran