kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: izboljšajte stike z brati in sestrami

20. 4. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
earth-1617121

zemlja foto: px

Za vas bo to zelo pomemben teden, saj se vam lahko uresničijo osebno pomembne stvari.

Zanimivo, da bo na dan Zemlje (22. 4.), energijske matere, aktivirana karmična osebna os in boste lahko prestopili osebne omejitve, sprostili nižje vibracije in se skozi praktično delo ali meditacijo na novo aktivirali. Močna energijska podpora v spremembi podzavesti bo tudi zaradi premika Plutona v retrogradno fazo konec tedna. Tako se njegove energije počasi ustavljajo in vse več energij miruje in čaka na preobrat. Če boste konec tedna nemirni, je koristno, da se posvetujete s karmičnim terapevtom ali se prek meditacije povežete s Svetlobo v sebi, saj je dobro, da se do konca tedna pomirite s sabo, in če je možno, počistite klet svojega doma ali poslovnega prostora.

Dobri barvi tedna: oranžna in rjava

Kaj napovedujejo zvezde? foto: Profimedia

Oven 21. 3.–20. 4.


Iskali boste bližnjice življenja, a jih tokrat ne boste našli. Treba se bo konkretno lotiti tistega, kar si želite spremeniti ali ustvariti. Nikakor ne boste uspeli sami, zato je zdaj čas, da izboljšate komunikacijo. Skozi pogovore boste našli ne samo odlične ideje, temveč tudi najboljšo ekipo, ki se vam bo pridružila pri pomembnih stvareh. Sreča vas bo začela spremljati takoj, ko boste postali sočutni s svojimi bližnjimi in jim dovolili, da po svoje prispevajo k vsemu, kar se dogaja. Ne izolirajte se, ravno obratno, odprite se okolici in nasvetom, ki vam bodo odstrli popolnoma nov pogled na ljudi in situacijo. Čas je, da se bojujete proti notranjim strahovom ter se okrepite navzven.

Nasvet tedna: odlično razpoloženi boste, če boste začeli na novo gledati na soljudi. Priložnost imate, da na novo vzpostavite odnose in se odmaknete od vsega, kar vas je motilo v preteklosti. Ne zanemarjajte moči svojega govora, uporabljajte ga jasno in smiselno.

Bik 21. 4.–20. 5.
Srčna komunikacija vas ta teden razreši vsega, kar bi bilo treba urediti. Če vam bo uspelo sprostiti svoj nemir in se odpreti za hitre rešitve in spontane ideje, potem boste dobili vse tisto, po čemer ste že dlje časa hrepeneli. Bodite pozorni na svojo navezavo na obilje, materialne stvari. Pomembno je, da se sprostite, saj vas lahko pretirana obremenjenost z denarjem lahko popelje tudi v zdravstvene težave, še posebej če imate slaba pljuča ali ožilje. Preteklost se bo zgrnila nad vas predvsem zato, da jo opustite, in ne zato, da jo še bolj raziščete. Kar je bilo, je bilo. Osredotočite se na sedanjost in na vse tiste dobre stvari, za katere ste lahko hvaležni.
Nasvet tedna: izboljšajte stike z brati in sestrami, če jih imate. Razmislite o svojem načinu komuniciranja in razmišljanja o kratkoročnih rešitvah. Srečo vam bodo prinesle tudi novice glede prijateljic, žensk v vašem življenju, s katerimi je dobro, da ste pozitivno povezani, saj vam želijo dobro.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Dogajanje v vaši okolici vas bo vznemirjalo in vam aktiviralo številne ideje, o katerih pa se boste želeli pogovoriti, a ne boste natanko vedeli, s kom. Imeli boste velik vpliv na druge, a ga ne izkoriščajte za zmedo ali spletke, temveč za pozitiven vpliv na strpno komunikacijo in razumevanje. Ljubeče vzdušje in energije vas bodo pri tem podpirale in mnogi bodo iskali vašo pomoč. Skozi iskreno komunikacijo boste obudili ali na novo spoznali simpatijo življenja. Ljubezen vas bo pripravila do tega, da boste na odnose pogledali na drugačen način. Ohranjajte lahkost in notranjo svobodo v mislih, da boste lahko sproščeno spremenili življenje, ko vam bo ponudilo nove priložnosti.
Nasvet tedna: ohranjajte notranji mir in opazujte, kdaj vas »napadejo« negativne misli. Tako boste odkrili notranji vzorec, ki vas vodi v lasten negativen notranji dialog proti sreči, ki se vam odpira v življenju. Ne bodite sam sebi sovražnik, odprite um za pozitivo.

Rak 21. 6.–22. 7.
Začutili boste močno željo, da okrepite svoje družinske temelje, uredite dom in stabilizirate svoj način življenja. Želeli boste čisto na novo postaviti vrednote in način življenja zase in za svoje bližnje. Stabilni boste v sebi, zato tokrat ne boste dovolili, da vas kdo zmoti pri tem vam svetem obredu, ki ga vodite že nekaj časa. Še vedno pa iščete način, kako stabilizirati priliv denarja, pri tem pa ne želite sprejeti pomoči tistih, ki jo očitno ponujajo. Sreča vam bo naklonjena, a jo boste morali sprejeti prek pomoči drugih ljudi. Za vas je pomembno, da začnete razumevati, da sodelovanje ni negativna odvisnost, temveč je lahko pozitivni vidik dajanja podpore drug drugemu in vsega, o čemer se dogovorite.
Nasvet tedna: izkoristite svojo dobro notranjo harmonijo in povezanost z vašo intuicijo in instinktom tokrat zase. Novim energijam življenja se odprite prav prek svojih najlepših sanj, povezanih z vašim domom.

Lev 23. 7.–22. 8.
Odlično počutje in nova volja vas bo spremljala v tem obdobju. Tako se boste z vsem srcem predali določeni nalogi, ki vam bo prinesla dobre spremembe za vaše materialno življenje. Morda vas bodo pri tem spodbudila nenadna spoznanja, realizacije ali dogodki, ki vas bodo prepričali, da je treba poskrbeti predvsem zase. Osvobodili se boste čustvene preteklosti in opustili občutek dolžnosti, saj tisti, ki jim je bil namenjen, niso tega cenili. Sproščeni boste bolj jasno videli korake, ki jih je treba narediti, da se čisto osamosvojite. To bo ugodno vplivalo na vaš dom, na vaše osnovne temelje in tudi na vaše počutje, na dobro zdravje.
Nasvet tedna: dovolj boste imeli vsega in se boste dobro organizirali ter nikakor ne boste nikomur zaupali glede stvari in ljudi, ki so vam pomembni. Moč boste imeli v tem, da boste obvladovali svoja čustva in se osredotočili samo nase in na svoje korake za prihodnost. Ne boste več čakali na druge in na njihovo tako imenovano pomoč.

Devica 23. 8.–22. 9.
Razpeti boste med odnosi in težko vam bo, ker se bo od vas pričakovalo, da boste sodnik in sočasno tolažnik. Ne boste želeli sprejeti nobene odločitve, sočasno pa boste začeli bolj razumevati svojo razcepljenost v odnosih. Zato boste srečni za vse tiste bližnje, ki vas ne postavljajo pred čustvene teste, da si zagotovijo svojo pozornost. To spoznanje vas bo umirilo in vam dalo možnosti za premislek, kako se boste odločili v nekaterih povezavah. Poslušajte srce in izkoristite čas zase in za bližnje ter ne dovolite, da se drugi vpletajo. Ne razlagajte naokoli svoje nove poslovne poti in vseh odločitev, ki jih želite za prihodnost izpeljati, nasveti ne bodo dobro vplivali na vaše počutje.
Nasvet tedna: pretekle izkušnje bodo premočne, da bi jih lahko kar zavrgli, sočasno pa se že zavedate, da je čas za spremembe. Vzemite si dovolj časa, da se umiri vaš notranji glas in da ugotovite, kje vas še veže preteklost. Poravnajte dolgove ali obljube in lažje bo šlo.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Dobra volja vam bo pisana na kožo in ne glede na vse dogajanje v okolici se boste sproščeno pogovarjali, tudi sami s sabo, in vedno našli dobre rešitve. Izkoristite ta čas in razčistite vse problematične stvari z vsemi ljudmi, ki vam ležijo na srcu. Skozi komunikacijo se bodo odprle nove rešitve in možnosti večjih sprememb. Lahko boste celo priznali svoje strahove in se odprli za globlje zdravljenje lastnih skritih čustev. Zavedajte se, da ste rojeni pod srečno zvezdo in da največ lahko pomagate drugim, če to srečo delite dalje. Tako boste začeli opravljati svoje iskreno in srčno poslanstvo ter se sočasno čisto postavili na svoje noge ter postali samozavestni in srečni v odnosih.
Nasvet tedna: upajte si povedati, kaj vam leži na srcu, in pri tem ne pretiravajte, samo ostanite zvesti. Z izražanjem v tem obdobju si krepite kreativne sposobnosti, ki bodo pomembne za prihodnost. Zato se iskreno, jasno in direktno izrazite. In ne opravičujte se za to, kar ste.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Nekatere odločitve drugih ali stiki z ljudmi vas bodo čisto osvobodili pričakovanj, ki ste jih imeli bolj sami do sebe kot drugi do vas. Na novo boste postavili svoj sistem življenja in se pri tem zanašali na zunanji optimizem in občutek za posel. Podporo imate veliko, če si boste le upali iti v bolj intimno, svojo smer življenja z manj povezav z drugimi ter delovali čisto iz svojega instinkta. Obilo sprememb lahko v pozitivno smer obrnete prav zdaj, če si le priznate, kaj si resnično želite in se temu posvetite. Če preveč poslušate druge, se potem zapletete v način delovanja, ki vam ni pri srcu in ne morete biti čisto suvereni v tem. Ne bojte se spustiti starih uspehov, starih znancev in napačnih ciljev.
Nasvet tedna: odlične prijatelje ali znance imate. Povežite se s tistimi, ki vam bodo pustili svobodo delovanja in vam sočasno dali podporo pri stvareh, kjer ne morete biti sami. Ideje se vam bodo porajale v družbi, zato pokličite tiste, ki vam pridejo na misel.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Tako močno si boste želeli v družbo kot že dolgo ne. Klicali vas bodo prijatelji, znanci in imeli boste polno idej, kaj vse bi lahko skupaj realizirali. Morda se boste poigravali z mislijo, kako pobegniti tudi od vseh svojih dolžnosti in bremen življenja, ki si jih niste zares želeli. Dihajte, to bo samo začasno stanje zaradi celotne situacije. V resnici pa je dobro, da si pišete tiste ideje, ki vam bodo dale največ dobre energije, ko boste razmišljali o njih. Zato zaupajte instinktu in se lotite tudi tistih navidezno najbolj nemogočih, ki pa bodo imele največ uspeha v vsakdanjem življenju. Morda vam bodo prinesle svobodo v vseh pogledih.
Nasvet tedna: preglejte svojo situacijo v tistih odnosih, ki jih imate zunaj svoje družine. Precenite, katera prijateljstva so zares prava in kateri odnosi so vam bolj v breme kot v resnično oporo, podporo. Pomembno je, da nehate zapravljati čas in denar za stvari in ljudi, ki niso vredni vaše investicije.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Poiskali vas bodo stari prijatelji, našli vas bodo znanci iz preteklosti in zanimivo bo, kaj vse bodo želeli od vas. To vas bo najprej veselilo, saj boste želeli pomagati, a sočasno boste začeli spoznavati, da ne želijo sedanjosti in novosti, temveč pobega v preteklost, kjer pa vi nimate več svoje vloge, saj ste komajda stopili iz njenega oklepa. Bodite pa pozorni, da se ne boste z njimi zapletli v kakršnekoli posle, posojanje denarja ali usluge, s katerimi boste lahko vi potegnili kratko. Ne bodo namreč razumeli vašega sedanjega stanja ne glede na to, kaj jim boste razlagali. Upoštevajte svoj instinkt in intuicijo, pa se bo vse dobro izšlo.
Nasvet tedna: na novo poglejte na svoje življenje in opazujte, kam se vam odpirajo vse priložnosti. Ne branite se in ne skrbite preveč o vsem. Samo dovolite, da vam življenje razkrije vse priložnosti, ki jih ima za vas. Sledite pa veselju, dobrim odnosom in pozitivnemu naboju, ki ga boste čutili ob ljudeh. Ne bo vam žal.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Poslovno in materialno bo to odlično obdobje za kvalitetne ideje in tudi dobro komunikacijo v tej smeri. Nekateri ljudje vam bodo v veliko pomoč, za kar boste hvaležni, saj boste lahko vi takoj hitreje napredovali in vse skupaj postavili na novo raven sodelovanja. Za novo organiziranje vsega dela, ki ste ga v tem času morali opraviti, boste poželi veliko hvale, pa tudi uspeha, kar vam bo dalo potrditev, da ste na pravi poti. Ne pozabite pa, da potrebujete tudi čas zase in za svojo rehabilitacijo. Odmaknite se od govoric in vseh tistih ljudi, ki samo odlagajo bremena na vas ter sočasno ne razumejo, kaj se vam dogaja in kam želite s svojim življenjem.
Nasvet tedna: če ste vi zadovoljni s tem, kako ste si organizirali življenje, nikakor ne sprejmite vplivov iz okolja, ki bi vam govorili drugače. Od vaše stabilnosti na tem področju je namreč odvisno vaše materialno življenje, obilje, dobesedno denar. Jasno vodite svoje življenje in uspelo vam bo.

Ribi 19. 2.–20. 3.
To bo srečno obdobje za vas, saj se boste lotili svojega življenja natanko tako, kot si želite. Odlično vam bo šla prenova telesa in tudi nekaterih dejavnosti, s katerimi se boste na dolgi rok več ukvarjali. Morda se boste celo zaljubili, malo tudi vase in začeli ceniti vse svoje talente. Za vas se začenja novo, resnično bogato obdobje doživetij, ker boste pozabili na stare težave. Do ljudi boste prijazni, kar se vam bo obrestovalo še dolgo časa. Zaželeni boste v družbi in vsi vas bodo veseli v vseh oblikah komunikacije. Počasi se prebujate v odnose in v življenje na pravi, svoj način. Če se boste kakorkoli poslovno izpostavili, boste doživeli dobre uspehe.
Nasvet tedna: uživajte, kolikor lahko, naj vam ne bo narodno. Ne primerjajte se z drugimi. S hvaležnostjo in sprejemanjem se boste še bolj odprli za darila življenja, ki bodo vse bolj prihajala v vašo smer. Zato tudi vi usmerite pozornost svojih misli v najbolj možno pozitivno smer zase in za svoje dolgoročno življenje.

prejšnji članek
Zakaj je dobro gojiti aronijo v sadnem vrtu
Zdravje
Zakaj je dobro gojiti aronijo v sadnem vrtu
naslednji članek
Pevka žaluje, Kitty Purry se je poslovila
Svet slavnih
Pevka žaluje, Kitty Purry se je poslovila