Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: nikar ne žalujte za tem, kar se zdaj poslavlja

4. 5. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak, Dobra karma
polna luna 4

polna luna foto: Profimedia

Popraznično vzdušje se bo nadaljevalo v tem tednu. Lahkotni, sproščeni boste in zelo samozavestni.

Najmočnejša polna luna v letu, ki ga zaznamuje tudi budistični praznik vesak, bo v četrtek obnovila vaše energije in vam pomagala pri jasni usmeritvi k vaši poti. Morda vam iz življenja odnese tisto, kar ni več primerno za vas, zato se ne bojujte in ne žalujte za tistim, kar bo ta teden odhajalo od vas. Koristno je, da se izogibate alkoholu in vsem nezdravim vplivom, da boste zbrani in prisotni pri vsem, kar se vas bo dotikalo. Močne in nenavadne situacije se bodo dogajale, zato ohranite mirno kri in srce, so samo spremembe, ki se kažejo malo bolj dramatično tudi zato, da se lahko jasno odločite, kaj želite in kaj ne potrebujete več v življenju. 

Dobri barvi tedna: oker in olivno zelena.

Oven 21. 3.–20. 4.


Počutje: ****
Dobro razpoloženje bo, čeprav ne boste točno vedeli, kako se lotiti sprememb. Skozi sodelovanje se boste bolje znašli kot sami zase. Konec tedna boste močno komunikativni in poklicali boste vse potrebne ljudi, da se življenje premakne naprej.
Ljubezen: ****
Čustveno boste malo zmedeni. Preveč dogajanja bo na tem področju in ne boste točno vedeli, kam se usmeriti, saj si zares ne želite večjih sprememb v odnosih. So pa to odlični dnevi prav za iskrenejše pogovore in načrtovanja, a tudi za flirtanje ali srečanja s simpatijami. Ne zanemarite domačih odnosov, zdaj je čas, da tudi te okrepite.
Posel: ***
Usluge, ki ste jih v preteklosti naredili za druge, se vam bodo zdaj povrnile. Uspešno boste krmarili v delu in se malo odmikali od odgovornosti, ker še ne boste čisto pripravljeni na akcijo. Pričakujete lahko klice prijateljev, ki bodo potrebovali vašo pomoč. Ne odrecite jim ničesar, saj je zdaj čas za dobro povezovanje.
Nasvet tedna:

Imeli boste dober vpliv na dogajanje, zato bodite pozorni na to, da boste resnično zagovarjali svoje zdajšnje želje in ne nekaj starega.



Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ***
Pozorni bodite na pozitivnost lastnih misli, saj bo počutje najbolj odvisno predvsem od vaših misli in šele potem od stanja okolice. Če boste zdaj zapadli v obtožbe drugih, boste naredili krivico tako domačim kot sodelavcem.
Ljubezen: ***
Možnosti za osebno srečo so velike, če jih boste le zaznali. Za to potrebujete samo sproščene misli in sodelovanje z ljubljeno osebo. Samski se razglejte naokoli, ob kateri osebi vam zaigra srce.
Posel: ****
Samozavestni boste in to kazali z vsako besedo. Odlične ideje boste imeli glede lastnega zadovoljstva, morda se bližnji in sodelavci s tem ne bodo čisto strinjali, saj bodo ideje zelo enosmerne in koristne predvsem za vas.
Nasvet tedna:
Mogoče se boste okoli polne lune (7. 5.) sprli, saj boste nemirni in polni čustev iz preteklosti. Boljše bi bilo, če bi se odprli za praznovanje in povabili prijatelje ter znance na veselo druženje. S tem bi se odkupili za vse težave preteklosti in pridobili stabilne odnose za naprej.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: *
Ves teden boste naperjeni proti vsem, kar se vam ne bo zdelo pošteno, in težko vas bo lahko kdo pomiril. Zagovarjali boste svoje ideje, v ponedeljek bodite tudi previdni, da ne boste zanetili večjih prepirov, ki bi jih potem morali še ves teden reševati.
Ljubezen: *
Čustva in srčna harmonija ta teden ne bodo na prvem mestu. Močno voljo in um boste usmerili v bolj tehnične zadeve. Čeprav se vam bo zdelo, da lahko z jasnostjo in močjo besede uredite tudi svoje odnose, za kar vas bodo bližnji začudeno gledali.
Posel: ***
Aktivni boste pri svojem delu, a malo manj prijetni kot sodelavec ali šef, saj ne boste dovolili, da vam drugi govorijo, kaj je prav, če sami to bolje veste. Pri tem boste zanemarili dejstvo, da je včasih dovolj, da drugim prisluhnete in s tem pokažete dobro voljo v sodelovanju.
Nasvet tedna:
Jasno vam bo, da je treba nekaj spremeniti, in lotili se boste svojega življenja s polno paro. Kdorkoli se vam bo posmehoval ali dajal v nič vaše mnenje, bo ta teden dobil svoje.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ****
Harmoničen začetek tedna vas bo sprostil in pripravljeni boste na spremembe, ki ste jih že dlje časa pripravljali. Sproščeni boste v vsem, kar boste počeli, in morda boste uredili svoje domovanje, se preselili, opravili nakup zemljišča ali karkoli ste načrtovali v tej smeri.
Ljubezen: **
Hrepeneli boste po ljubezni, čeprav iskreno še ne boste imeli pravega časa za to. Ko boste uredili svoje temelje, boste resnično pomirjeni s sabo ter svojim odnosom do življenja in šele takrat se boste lahko resnično odprli pravi ljubezni v živo, brez sanjarjenja.
Posel: ***
Ne bojte se načrtovati na dolgi rok, ohranite pa osredotočenost na svoje življenje, da vas spremembe v okolici ne bodo takoj odmaknile od napredovanja v pravo smer. Pričakujte povišico, nove rezultate v poslu in možnost osamosvojitve v številnih pogledih.
Nasvet tedna:
Polna luna vas bo podprla pri ureditvi temeljev. Strastni boste v svojem poslanstvu in življenju ter se boste pripravljeni boriti za svoje cilje in stvari, v katere verjamete.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ****
Ne boste mogli več tiho opazovati neumnosti v okolici. Povedali boste svoje mnenje jasno in glasno. Polna luna vas bo podprla v vsem, česar se boste lotili, tudi v mednarodnih uspehih ali daljši dobri viziji vašega življenja.
Ljubezen: **
Dajalo vas bo ljubosumje in želeli boste določene potrditve osebe, ki buri vaše srce in sanje. Žal ste vi tisti, ki ne more zagotoviti predanosti in sproščenosti v odnosu. Precej boste mislili na to, a še ne bo čas za akcijo v to smer.
Posel: *****
Dober nastop boste imeli tudi v službi in tam, kjer se morate postaviti za svoje cilje in varovati svoje interese. Konkretni boste v svojih izjavah in tudi dejanjih, zato si boste pridobili naklonjenost nekaterih ljudi, ki so vas imeli za mlačneža.
Nasvet tedna:
Če si želite selitve, sprememb v karieri ali v čemerkoli temeljnem, je zdaj pravi čas tako za razmislek kot za dejanja. Pri tem upoštevajte izključno svoje mnenje in se ne zanašajte na razumevanje ter pomoč bližnjih.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ***
Ponedeljek bo aktiven in zagovarjali boste svoje osebne interese. Morda se boste pri tem precej razburili in spremenili svoj način umirjene komunikacije, kar bo mnoge presenetilo.
Ljubezen: **
Povečana samozavest bo posledica preteklih razmišljanj o sebi in želeli boste končno narediti stvari po svoje, zato ne boste ravno naklonjeni ljubečim odnosom ali potrpežljivosti zaradi ljubezni. Iskali boste podporo, in kdor vam je ne bo dal, bo ostal zunaj vašega delovanja.
Posel: ****
Imeli boste možnosti nagrad in napredovanja v poslu. Sklenili boste lahko še boljše dogovore za prihodnost, če si seveda vmes ne boste premislili ali kakorkoli zadrževali svoje poslovne aktivnosti. Res je, da si boste želeli večji nadzor, saj sicer ne boste vedeli, kako voditi stvari na novo.
Nasvet tedna:
Čas bo, da se preusmerite v harmonično sodelovanje in sprejmete pomoč tudi od ljudi, od katerih ne pričakujete, da so vam naklonjeni. Z drugimi ravnajte tako, kot si želite, da bi drugi ravnali z vami.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ****
Ne glede na okoliščine boste povsem zaposleni s sabo in notranjo preobrazbo, kar pa ne bo vidno navzven. Ponosni boste nase, da okolica ne bo spremenila vašega dobrega počutja.
Ljubezen: ****
Javnost in prijatelji vas bodo iskali, a ne boste tako kot v preteklosti pozabili nase in se predali dogajanju drugih. Sledili boste sebi in razmišljali, kako se odpreti spremembam, ne da bi pustili svoje nove privilegije, ki vam jih je prinesla preteklost. Čutili boste močno povezavo z ljubljenimi in ne boste oklevali, ko bo čas za akcijo.
Posel: ***
Potrudili se boste za svojo skupino ljudi, saj sta vam pomembni sodelovanje in skupinsko delo. Res pa je, da boste več dobrega naredili v osami, kjer bo vaša kreativnost cvetela.
Nasvet tedna:
Poskrbite za svojo svobodno gibanje, čutenje in se posvetite resnično svoji osvoboditvi od vsega, kar je preteklost pustila na vas. Samo z rahlo »norostjo« se boste resnično sprostili in začeli živeti svoje življenje.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ****
Močni boste v mislih, idejah in komunikaciji, kot da ste se prebudili iz dolgega zimskega spanja. Zahtevali boste od drugih, da vam sledijo, pri tem pa pozabili, da jih morate motivirati.
Ljubezen: **
Imeli boste magnetni privlak za ljudi s težavami, ki vas bodo klicali, še posebej stari prijatelji, da jih rešite iz zagat. Zanimivo bo, da boste res imeli moč in ideje, da to naredite.
Posel: ***
Močno boste čutili svoj poslovni instinkt, ki bo še naprej pretirano aktiven zaradi vseh težav, ki ste jih imeli v preteklosti. Če si boste vzeli čas za redna srečanja s sodelavci ali prijatelji, boste deležni močne podpore pri novih idejah in tudi sproščenem sodelovanju. V nasprotnem primeru boste morda zaradi strahu in negativnih predvidevanj šli v napačno smer.
Nasvet tedna:
Smiselno je preveriti kritično sito, skozi katerega puščate nekatere resnično dobre ljudi, ki pa se ne strinjajo vedno z vami, pri nekaterih drugih pa kar popustite, ne glede na to, da veste, da vam za hrbtom delajo slabo.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: *
Zdelo se vam bo, da ste pozabljeni od sveta in da ste na čisto napačni poti, ki ne veseli niti vas niti vam ne pripelje zanimivih ljudi. Res bo teden namenjen notranji rehabilitaciji in ne glede na to, kako si boste želeli iti ven in med ljudi, se bo to lahko dobro izpeljalo šele konec tedna.
Ljubezen: **
Določena pot in podpora vaših bolj nenavadnih prijateljev vam bosta dali moči, da boste vztrajali in uredili vse za nazaj ter tudi okrepili svoje dobro počutje. Tako vam bodo v tem obdobju prijatelji bližje kot partnerstvo, za kar boste morda poslušali večje očitke. Hvaležni pa boste prijateljem, ki bodo razumeli vašo čustveno zamrznitev in vam s pogovori ter druženjem pomagali iz tega.
Posel: ***
Polna luna bo poudarila smiselnost skrbi za zdravje, opozorila vas bo tudi na pomen službe, saj ste mogoče v preteklosti nekatere stvari gledali preveč lahkotno in so stvari posledično razpadle.
Nasvet tedna:
Treba bo uvesti določen red in sistem v lastno življenje, da ne boste v prihodnosti tako nihali.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Posvetili se boste sebi in sprejemali nekatere normalne stvari kot čudežne, saj se vam bodo energije očiščevale in regenerirale same po sebi. Še dihali boste drugače in čutili svoje telo na novo. Občudujte življenje in ne pozabite na te doživljaje v prihodnosti.
Ljubezen: ***
Raziščite vzroke za to, kar se dogaja v vaših odnosih, in prišli boste do globokih uvidov, ki bodo odprli strast, ki je spala v vas. Skozi dihanje in masažo jo negujte, predvsem pa začnite razmišljati o svoji življenjski poti in kaj vse lahko naredite sami. Šele potem razmišljajte o tem, s kom in kako bi želeli deliti življenje.
Posel: **
Nihali boste med tem, da bi se šli poslovno »na polno« ali pa se raje popolno umaknili. Pot je seveda nekje vmes, kjer boste našli svoj mir in sočasno dobro pot za preživetje.
Nasvet tedna:
Ne bodite preveč navezani na družbo, prijatelje, znance, sodelavce, saj vas družba v tem obdobju »vrže« v stare vzorce, ki jih še niste čisto premagali. Zato vam samota ali popolna samostojnost ustrezata.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ****
Aktivni boste na vseh področjih, čeprav se mogoče to ne bo videlo na prvi pogled. Vztrajno boste iskali rešitve in sočasno mirili svoja prekipevajoča čustva, ki vas bodo preplavljala večkrat na dan.
Ljubezen: **
Ne glede na vaša notranja čustva navzven ne bo vidne pretirane ljubezenske dinamike. Preden se boste lahko predali ljubezni v dvoje, boste želeli zagotoviti določene delovne in stabilne poteze za naprej.
Posel: *****
Službeno boste lahko potovali, če boste želeli, vsekakor pa boste želeli narediti prebojne projekte, skozi katere si boste zagotovili nov način življenja. Krajša pot vam bo omogočena s podporo dveh moških, pokazale se bodo številne možnosti, a boste morali pametno izbrati, da se sodelovanje ne bo brez potrebe preveč zaostrilo. Podporo boste imeli na vseh ravneh, zato ne oklevajte, temveč delujte in bodite vi gonilna sila za potrebne spremembe.
Nasvet tedna:
Bodite osredotočeni na svoje korake in cilje, vse ostalo pozabite in se ne pustite zaplesti v nič, kar ni nujnega in za vas koristnega.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: **
Zdelo se vam bo, da ste odprti za harmonične odnose, saj bo vaše notranje počutje dobro in boste v miru sami s sabo. A navzven boste dajali čisto drugačen vtis, kar bo povzročalo zmedo v vaših odnosih.
Ljubezen: **
Skozi čutenje in seksualno energijo boste sicer sproščeni, vendar se prav tako lahko zgodi, da boste pretiravali v izražanju in provokacijah, ki pa ne bodo razumljene v tem smislu, kot ste želeli. Harmonija v postelji vam bo veliko pomenila in prek te aktivnosti si boste okrepili samozavest, da boste tudi poslovno zacveteli in se na dolgi rok postavili na pravo mesto.
Posel: ***
Nihali boste med različnimi potmi in ne boste točno vedeli, ali je že čas za spremembe ali je bolje, da še počakate. Sledili boste drugim, kar bo mogoče najbolje v tem kaotičnem času.
Nasvet tedna:
Sledite notranjemu miru in zadovoljstvu ter ga poskušajte dovolj jasno pokazati navzven. Ne zanašajte se, da drugi vedo, kako vam je, zato bodite pozorni na dogajanje v okolici, da ne boste delovali v prazno.

prejšnji članek
Od danes denarna pomoč tudi za izredne študente
Zdravje
Od danes denarna pomoč tudi za izredne študente
naslednji članek
Slovenska radijska voditeljica izgubila svojega prijatelja
Svet slavnih
Slovenska radijska voditeljica izgubila svojega prijatelja