900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: bogat, kreativen in ljubeč teden

18. 5. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak
dvojcka

dvojčka foto: px

Sproščenost, ki bo mejila na flegmatizem, se lahko pojavi v tednu, ki je pred vami. Sproščeno boste izrazili sebe in tudi čustva drugih vas ne bodo motila, nasprotno. Uživali boste v družbi in naravi ter dobremu druženju.

Znotraj vas se bodo dogajali premiki. Vsem, ki sledite sebi in nasvetom luninega koledarja, bo ta teden nadvse bogat, kreativen in sočasno ljubeč. Nič vam ne bo težko. Sproščeno boste izrazili sebe in tudi čustva drugih vas ne bodo motila, nasprotno. Uživali boste v družbi in naravi ter dobremu druženju. Sonce prehaja v znamenje dvojčkov, kar bo sprostilo komunikacijo in vas podpiralo pri vseh pogovorih in izražanju svojih želja in čustev. Tudi petkov mlaj z luno v dvojčkih bo podprl novosti, ki jih boste lažje skomunicirali. Ljubezen se bo nenadno pojavila in vas presenetila na način, da se ne boste mogli skriti pred njeno močjo. Sprostite se in sprejmite vikend povabilo. 

Dobri barvi tedna: lila in temno siva.

Oven 21. 3.–20. 4.
Počutje:***
Pozitivne izkušnje preteklih družinskih druženj vas bodo pripravile do tega, da se boste pomirili s sorodniki. Želeli si boste, da se končno lahko sproščeno srečujete in sodelujete. Sprostila vas bo bližina ženske zabavne družbe. Okrepila se vam bo samozavest in morda boste pretiravali pri vsem, kar se bo dogajalo. Nič zato, družba vas bo dobro sprejela.
Ljubezen: ***
Zabavni boste in odprti za druženje. Morda boste pretiravali z besedami in prizadeli simpatijo ali bližnje, ki ne bodo razumeli, od kod vam takšna samozavest. Samski boste imeli odprte poti za zapeljevanje. Vezani ovni pa pazite, da si ne zakuhate ljubosumja, ki bi vam lahko pokvarilo poletje.
Posel:***
Smiselno je, da v tem obdobju prečistite najbolj skrite kotičke stanovanja in poslovnega prostora. Tako se vam bo okrepila kreativnost in uspeh bo sledil v vsem, česar se boste lotili.
Nasvet tedna: Mlaj vam bo prinesel odskočno desko, da si boste uredili dom in popravili svoje temelje, tako finančne kot družbene.


Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ****
Zadovoljni boste. Družinske spremembe vam bodo godile in končno se boste sprostili v komunikaciji z ženskami v družini. Pomembno vam je, da vas vsi sprejemajo in da nimate občutka izoliranosti, odrinjenosti.
Ljubezen: **
Nihali boste v čustvih, predvsem v mislih glede ljubezni in ljudi, za katere verjamete, da jih imate radi. Preverite svoja prepričanja in povprašajte svoje bližnje, kako oni vidijo odnos z vami.
Posel: **
Ne boste mogli uveljaviti svoje volje. Zmanjkalo vam bo moči, da bi vztrajali pri svojih zahtevah. Poiščite bolj ljubečo pot komunikacije in ljudje vam bodo radi pomagali. Nemir, strahovi in negativne misli vam bodo lahko rušili vaše zdravstveno stanje, pa tudi negativno vplivale na odnose in napredovanje v službi.
Nasvet tedna: Mlada luna (22. 5.) vas opozarja prav na nove začetke glede bolj ljubečih pogovorov, pa tudi notranjih misli. Razmislite, kako bi bilo, če bi vse lahko začeli na novo, s tem, kar zdaj poznate in razumete ter z ljubečo komunikacijo.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: *****
Odlično boste razpoloženi in ne bo vam težko pomagati svojim bližnjim. Z ženskim svetom – mamo, hčerko ali sestro – se boste končno lahko pogovorili o določenih težjih stvareh in težja stara bremena po ženski liniji se bodo sprostila. Odleglo vam bo fizično in psihično.
Ljubezen: ***
Veliko misli, morebitnih besed in želja ter hrepenenj bo v vas, da bi izpolnili notranjo srčno ljubezen. Zajel vas bo optimizem, da je to res mogoče, in začel se bo pravi proces osvobajanja slabih misli iz izkušenj preteklosti. Zabavno bo.
Posel: ****
Ženska družba vam bo naklonjena in povsod se boste prav z ženskami o vsem dogovorili. Ne govorite pa tega naokoli, saj bi to zapletlo odnose in bi slabo vplivalo na prihodnost. Uspeh vam bo sledil, če boste sproščeni šli korak za korakom dalje in ne prehitevali situacij.
Nasvet tedna: Zaupajte svoji intuiciji, ki se bo v tem obdobju še bolj aktivirala, pa čeprav boste imeli nenavadne izkušnje ali zanimive ideje. Sledite dogajanju in preverjajte, kaj vse lahko naredite drugače, bolj sproščeno. Naj to postane vaš novi način življenja.


Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ***
Opazili boste, da se ljudje okoli vas spreminjajo glede na to, kako komunicirate z njimi. To vas bo prepričalo, da je smiselno, da se prav vi potrudite v izražanju in s tem vplivate na rezultate oziroma njihova dejanja in reakcije. To ni manipulacija, kot bi vam vaš notranji glas želel razložiti, temveč jasnost komuniciranja brez vaših čustvenih zapletov.
Ljubezen: ***
Radi se boste pogovarjali o ljubezni, sanjarili ter si predstavljali, kakšno bi bilo vaše popolno življenje. Pri tem boste samski morda zanemarili potencialne simpatije, ki bodo blizu vas, tisti v zvezi pa boste prav tako preveč obremenjeni s sabo in svojimi čustvi, doživljanjem, da bi osrečili svojega partnerja. Začutite, da je ljubezen dvojina, in ne ednina.
Posel: ****
Uspešni boste v svojih projektih. Prijatelji vam bodo pomagali pri dokončevanju nečesa, kar vam bo veliko pomenilo. Finančno stanje se vam bo okrepilo, tudi s pomočjo lepih daril.
Nasvet tedna: Morda boste končno spoznali, da so ves čas vam bila napoti prav vaša stara čustva, negativne reakcije zaradi vsega, kar ste doživeli v preteklosti.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje:***
Fizično delo vas bo sprostilo, zato boste končno naredili nekatere stvari, ki ste jih že dlje časa načrtovali. S tem boste prevalili veliko breme preteklosti in stvari se bodo začele dobro odpirati za vas. Jasno vam bo, česa si želite in česa zares ne več.
Ljubezen: ***
Z močno voljo boste razrešili nekatere spletke in zanke v odnosih. Pri tem vam bo pomagal najboljši prijatelj/prijateljica. Ljubezen bo v vas trepetala, kot da vas bi bilo strah si priznati, kako globoka je resnično.
Posel: ***
Jezili se boste nad vsem, kar se ne bo dalo v tem obdobju urediti. Iskali boste krivce v naprotnem spolu, a vas nihče ne bo jemal resno, kar vas bo še bolj jezilo. Skozi prave delovne korake se bodo vaša čustva umirila in konec tedna boste že lažje sodelovali.
Nasvet tedna: Vztrajajte, saj je od tega obdobja odvisno, kako se bo vse izšlo za vas in v katero smer se vam bo potem odvijalo življenje. Zato nikakor ne delajte kompromisov, ne obljubljajte ničesar, predvsem pa dovolite, da se vam v odnosih pokaže vsa resnica dogajanja.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje:**
Umaknili se boste od naporov in pritiskov okolja. Obujali boste spomine in urejevali fotografije, ki vam čustveno veliko pomenijo. Obiščite starejše, saj bo ta obisk tudi vam koristil. Z njihovo pomočjo boste lahko začeli novo poglavje življenja in se odprli za drugačne odnose.
Ljubezen: ***
Sproščeno boste lahko razmišljali o ljubezni, ni pa nujno, da boste s čustvi tako odprti. Pogovorite se s partnerjem ali simpatijo ter izrazite vse svoje dvome ali želje. Pri tem pa bodite pozorni tudi na to, v kaj verjamete in kakšne so vaše vrednote v ljubezni, saj je to pomembno izhodišče za harmonijo in razumevanje.
Posel: **
Nikakor se ne boste mogli čisto aktivirati v normalno življenje, kot da ne bi čutili dovolj stabilnosti v sebi. Ženske vam bodo naklonjene, kar boste izkoristili po svoje, a pazite, da se ne zapletete v manipulacije ali govorice.
Nasvet tedna: Vzemite čas za odnose, za čustva in odprite iskreno srce vsem, do katerih tako čutite. Ne skrivajte svoje naklonjenosti in tudi priznajte napake iz preteklosti.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje:*****
Sproščena in dobra komunikacija vas bo približala večjemu številu ljudi. Z lahkoto boste razmišljali in tudi našli dobre ideje za svoje načrte in želje. Če boste še dodali gibanje v naravi in malo sanjarjenja, bo to popolno obdobje za vas.
Ljubezen: ****
Morda bodo nekateri precej ljubosumni na vas, vendar vas to ne bo obremenjevalo, saj se boste zavedali, da lahko vsakdo zaživi po svoje, če si le dovolj želi. Samske tehtnice, morda boste srečali ljubezen življenja. Obnašali pa se boste, kot da se to dogaja vsak dan.
Posel: ***
Morda boste v tem obdobju imeli družinsko poslovno srečanje ali boste predavali v skupini vam zelo naklonjenih ljudi. Vse bo zelo harmonično in pozitivno usmerjeno, kar vam bo dalo optimizma in nove energije, ne glede na to, da rezultati še ne bodo vidni.
Nasvet tedna:
Sproščeni in ljubljeni boste in začeli ceniti vse stvari v svojem življenju. Ne boste se upirali ničemur, a sočasno boste dobro vedeli, kam si ne želite stopiti in s čim se ne želite več ukvarjati.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje:****
Poslovna moč in uspeh vas napolni z adrenalinom in vam doda vzmenirjenje v celotno življenje. Tako pozabite na tiste stvari, ki bi jih bilo dobro razrešiti, preden spet gre kaj hudo narobe. Organizirajte se, da vam vsak malo časa ostane še za druge stvari, ne samo za posel in rehabilitacijo.
Ljubezen: ***
Kljub temu, da vam bo ljubezen na voljo, boste v tem obdobju znova pozabili na obljube sebi, da se boste bolj posvetili odnosom in ljubezni v življenju. Razmislite, kako dolgo že to počnete.
Posel:****
Optimistični boste, saj se bodo začele urejati temljene stvari in spoznali boste, da so odnosi zares ključ do vašega obilja. Samozavestno boste zahtevali prednost, ki vam bo dana. Morda boste srečali nove ljudi in dobili nove poslovne priložnosti.
Nasvet tedna: Močni boste v energijah in kamorkoli boste šli, bo pozornost na vas in na vaših dejanjih. To vam bo sicer ustrezalo, a morda si boste zaradi tega nakopali tudi težave, sa se bo videlo, če boste delali eno in drugo govorili.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje:***
Odnosi bodo sproščeni, kar vam je najpomembnejše za dobro počutje. Lahko pa se zgodi, da se boste prehitro strinjali s situacijo ali novimi zadolžitvami, kar vam bo znova podrlo počutje in vas spravilo v stres. Vztrajajte pri tem, da imate čas za razmislek, da potem ne bo nepotrebnih izgovorov.
Ljubezen: ***
Skozi bežno srečanje in pogovor se lahko razvije zanimivo prijateljstvo, ki vam bo okrepilo voljo do življenja. Potrebujete optimizem in simpatije, zato kar brez slabe vesti.
Posel: **
Pomembno je, da začnete iskreno in sistematično komunicirati v smer, kamor se želite premakniti. Dobili boste potrditev, da prav razmišljate, in to vas bo podprlo pri načrtih za prihodnost. Razmislite pa, kako boste finančno izpeljali vse skupaj, saj je čas za rezultate.
Nasvet tedna:
to bo optimalen čas za vas in za vaše osebne spremembe. Če si karkoli želite na novo vpeljati v svoje življenje, je zdaj za to idealen čas. Podporo boste imeli tako v družini kot okolju. Izkoristite jo in naredite korenite korake v sproščenem življenju.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje:*
Imeli boste občutek, da se je vse ustavilo in da morate čakati za odobritev lastnega življenja. A dogajanje bo zares odvisno od vas in od tega, kako boste aktivni v dogovorih za stvari, ki so vam pomembne in koliko navdušenja boste pokazali za skupne ali lastne projekte.
Ljubezen: **
Spremljajte dogajanje okoli sebe in se ne skrivajte v svojem domišljijskem svetu. Zakaj se tako bojite lastnih čustev, da jih potem spreobrnete v humor in zapravite priložnost za poglobitev v lastno srce? Življenje vam je naklonjeno, a vi se skrivate.
Posel: *
Sprostite notranje zavore, ne čakajte več na druge. Ne glede na vaše podzavestne želje, da bi ostali v ozadju in nadzirali dogajanje, se tokrat to ne bo izšlo tako, kot ste pričakovali. Izgubljali boste pozornost in moč zaradi svojega umika, zato se boste morali znova dokazati, predvsem v službenem krogu, lahko pa tudi v družinskem ali prijateljskem okolju.
Nasvet tedna: Če lahko, se predajte idejam in vsemu, kar se bo dogajalo okoli vas. Ne predvidevajte in si dovolite, da spoznate nove stvari, da ste radovedni.

Vodnar 21. 1.–18. 2. 

Počutje: **


Močna nihanja bodo v vas. Spremembe imate radi kontrolirane, kar pa vedno ni mogoče. Razmislite, zakaj si tako želite zaščititi tiste, ki jih imate radi? Jim ne zaupate, da bodo delovali tudi v vaše in v skupno dobro? Ključ je v vzajemnem zaupanju, ki pa ga počasi morate pokazati tudi v praksi, ne samo besedah.
Ljubezen: ***
Nestrpni boste do kakršnekoli konkurence v svoji bližini, zato se vam bodo številni instinktivno umikali. To vas bo naredilo še bolj ljubosumne, saj se vam bo zdelo, da vsi nekaj hočejo od vas.
Posel: ***
Nasvete in ideje sprejemajte samo od tistih, s katerimi uradno sodelujete. Vse ostalo lahko seveda sprejmete in spravite nekam v spomin, a resnično podporo in akcijo si želite v svoji poslovni skupini, ki postaja vse močnejša, zato jo negujte in cenite še dalje.
Nasvet tedna: Na vas je, da ustavite nevarno igro primerjav predvsem na področjih, kjer ste bolj ranljivi. Sprostite se in ne poslušajte govoric, da se vaša notranja negotovost ne poveča. Samo sledite svojim načrtom brez upoštevanja namigov okolice.

Ribi 19. 2 – 20. 3.
Počutje: ***
Zadovoljni boste s sabo in svojim načinom življenja. Uredili boste stvari za nazaj, kar vas bo močno razbremenilo. Vaši novi temelji se bodo dobro postavili in lažje boste komunicirali ter šli bolj v pravo smer z idejami in odnosi.
Ljubezen: *
Ne boste ravno naklonjeni romantiki, saj vas bodo vodile poslovne in kreativne ideje. Močan um vam ne bo dovolil, da bi preklopili na srce, saj potrebujete spremembe, za katere pa je res rešitev v poslu.
Posel: ****
Uživali boste v tem obdobju in si pridobli ugled z dobrimi pogovori in jasnimi ter prebojnimi idejami, ki bodo dobre za vse vpletene. Delovno boste kreativni in učinkoviti, zato morda bodo druga področja življenja malo zaostajala.
Nasvet tedna:

Uredite svoje spomine prek fotografij in spominkov, tudi na računalniku. Tako si boste uredili način razmišljanja in vse bolj jasno vam bo, kaj želite in kako to doseči. Če boste imeli težave z očmi, je to posledica notranje harmonizacije moči. Pomagajte si z bolj začinjeno hrano in uporabljajte več rdeče barve v hrani in pijači.

prejšnji članek
Goji jagode: so res superživilo?!
Zdravje
Goji jagode: so res superživilo?!
naslednji članek
Umrl eden najboljših nekdanjih slovenskih nogometašev
Svet slavnih
Umrl eden najboljših nekdanjih slovenskih nogometašev