Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenska astrološka napoved: dramatičen začetek meseca

1. 6. 2020; 03.51
Avtor: Andreja Novak
polna luna 7

luna foto: Profimedia

Horoskop od 1. do 7. junija 2020 - za vseh 12 nebesnih znamenj.

Junij se odpira precej dramatično. Petkov lunin mrk ob polni luni v strelcu in dan prej karmična os južnega in severnega luninega vozla preide v znamenje strelcev in dvojčkov. To pomeni, da bodo do 23. decembra 2021 strelci imeli opravka s karmo in dvojčki s pozornostjo zunanjega sveta, saj jih bo severni vozel v njihovem znaku naredil bolj vidne. Oddahnili pa si bodo kozorogi in raki, ki so do zdaj imeli to čast. Za vse ostale to pomeni, da se bo skozi to obdobje očiščevala stara energija, ki je zatirala optimizem, obilje ter dobro življenje, pozornost bo usmerjena v razmišljanje, komunikativnost in raznolikost mnenj. Torej vam ne bo dolgčas … Za tekoči teden se zavedajte, da imate dovolj moči za vse, kar si resnično želite narediti, torej ne prelagajte odgovornosti na druge. Če ne želite nečesa narediti, preprosto ljudem recite: »Ne!« Tudi to je nekaj, kar se morate dokaj hitro naučiti, da se ne boste preveč zapletli z ljudmi, ki so navajeni, da vse drugi naredijo namesto njih. Če imate takšne doma, je čas, da jih prevzgojite.
Dobri barvi tedna: nebesno modra in zelena.

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: **
Veliko se vam bo dogajalo, pri tem boste precej pretiravali, saj vas bodo pri tem podprle zvezde. Morda vas bodo zagrabile določene preganjavice in boste želeli najti svojega sovražnika, ki pa ga zares ne bo. Pomirite se in se družite s tistimi, ki so vam naklonjeni.
Ljubezen: ****
Ljubezen bo trkala na vaša vrata, kar vam bo okrepilo samozavest, a ni nujno, da se ji boste odprli. Dovolj vam bo občudovanje, ki pa bo kratkotrajno, če boste pretiravali z egoističnimi akcijami. Sodelovanje je mogoče samo, če gredo energije obojestransko, zato ne morete biti samo prejemnik.
Posel: **
Zelo pozorni bodite v službi, saj si lahko nakopljete večje težave. Lunin mrk vam lahko povzroča negotovost v financah, zato nič ne kupujte ali ne prodajajte vsaj mesec dni niti ne nasprotujte odločitvam nadrejenih.
Nasvet tedna: Padle bodo iluzije in morda boste težko pogledali realnosti v oči. Preverite, kaj je res in kaj ne, ter ne širite lažnih informacij. Vse, kar je pomembno za vaše življenje, dvojno preverite.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ***
Toliko se vam bo dogajalo, da ne boste imeli časa preverjati svojega počutja. Nihanja bodo, a sočasno bo vse več dogodkov, ki vas bodo veselili. Poskrbite bolje za svoje telo.
Ljubezen: ****
Nihali boste med tem, da uresničite svoje želje, in tem, da podprete partnerjeve želje. Predvsem ženski svet vam bo naklonjen in veliko boste lahko storili z njihovo pomočjo. Lahko se vam celo zgodi, da boste v skrbi za druge pozabili nase, kar vas bo iskreno veselilo. Lunin mrk vam bo smisel sodelovanja še okrepil. Komunikacija se vam bo izboljšala, želeli se boste pogovoriti o vse, tudi o načrtih za daljno prihodnost, kar se bo nekaterim zdelo čisto prehitro.
Posel: ***
Imeli boste željo po spremembi, a se je ne boste še lotili, saj boste čakali na pravi trenutek. Če imate možnost, se obrnite na žensko pomoč v službi, saj jo boste hitreje prejeli in več dobrih stvari se bo posledično zgodilo. Možnosti napredovanja v roku meseca dni.
Nasvet tedna: Ne odzovite se na provokacije neznancev, saj je ne boste dobro odnesli, če se boste zapletli v prepire.

Dvojčka 21. 5.–20.6.
Počutje: ****
Izboljšave se bodo začele kazati na vsakem koraku, kar vam bo okrepilo dobro počutje, čeprav ne boste še verjeli, da se vam to res dogaja. Morda boste čutili valovanja, tudi vrtoglavice, ki vas bodo opozarjale, da je čas za sprostitev in nove korake v življenju.
Ljubezen: ****
Ne boste si takoj upali priznati svojih čustev in še sebi boste skrivali, da gre zares za novo ljubezen v vašem življenju. Želeli si boste umiriti določen odnos, kar pa se ne bo zgodilo, če vsaj sebi ne boste priznali svojih čustev. Skozi pogovor se bo pokazala rešitev, zato se ne izmikajte.
Posel: ***
Odlične pogoje in ponudbe boste imeli za delo in veliko stvari boste v tem obdobju razrešili, zato ne odlagajte dela in sprejmite tudi nove izzive, ki se bodo morda pojavili še ta teden.


Nasvet tedna:
Prihaja daljše obdobje, ko boste pod žarometi usode, zato je smiselno, da se na to pripravite. Intuicija se vam bo okrepila, kar bo morda popolnoma spremenilo videnje življenja.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ****
Odlično se boste počutili, čeprav ne boste imeli nobenega pravega časa. Delo in lastne dolžnosti vas bodo preganjale, a vi boste vse to preživeli z lahkoto. Malo boste še nagnjeni k hrepenenju, ki vas bo odmikalo od prave moči, a se na srečo tega že zavedate.
Ljubezen: ****
Notranja strast bo gorela, a bolj za delo in novo smer življenja kot za ljubezenske zmenke. Vseeno vam partner ali simpatija tega ne bo štela v slabo. Naklonjenost je čutiti v vašem srcu in počasi se bodo uredili vsi vaši odnosi, tudi ljubezenski.
Posel: ****
Čustva in notranji občutek vas bodo vodili v družbo, a ne boste imeli pravega časa, zato se boste počutili odrezane od vsega. Ljudje niso navajeni, da se dobro počutite, zato boste optimizem skrivali in s tem zamudili še več podpore za dobro obdobje, ki se vam bo odpiralo.
Nasvet tedna: Ohranite stik z žensko, ki vas motivira in vam daje občutek sreče, sočasno pa ne popustite starim vzorcem in tistim ljudem, ki vas želijo voditi v staro stanje, ki vam ni ugajalo.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ***
Dobro počutje bo vse bolj prisotno, a se še ne boste uspeli čisto povezati s sabo, saj boste toliko obremenjeni z okolico. Bodite pozorni na svoje telo in ne hitite zaradi drugih, ki jim je zares vseeno.
Ljubezen: *****
Ljubezen vam bo postala najpomembnejša stvar v življenju in ne boste si mogli kaj, da se ne bi ozirali za svojo simpatijo in pokazali svoja čustva javnosti, še preden jih boste čisto ozavestili pri sebi. Morda bodo bližnji ljubosumni.
Posel: ****
Zaželeli si boste popolne prenove službe, delovnega prostora, tudi določenih odnosov in pri tem idealistično pričakovali sodelovanje vseh vpletenih. Odločni boste na svojem delovnem mestu in si s tem pridobili precej spoštovanja, zato ne odlagajte ničesar, kar si želite narediti.
Nasvet tedna: Ne bežite od sebe, saj prihaja vaše boljše obdobje, ne glede na vašo odzivnost pa določene stvari ne bodo šle stran. Seveda bo potrebna akcija, ki vas bo v tem obdobju hitro pripeljala do boljšega življenja. Morda ste še naprej pasivni in se bodo spremembe dogajale poleti.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ***
Čustvena nihanja bodo na začetku majhna, a vam bodo dala misliti. Želeli si boste odkriti pot do stabilnosti, morda boste končno odkrili, da je v tem, da ste iskreni do sebe in si dovolite tudi nihanja. Paradoks življenja.
Ljubezen: ***
Razmislite, da se je treba izraziti, če želite harmonijo v odnosih. Tako se boste lažje odprli pogovorom in pokazali svoja čustva v pravem trenutku. Če ste samski, opazite ljubezen, ki se bo pojavljala v vaši bližini, saj vam prinaša lep partnerski odnos.
Posel: ***


Širili boste svoj krog ljudi, tudi v poslovnih sferah. Če se boste bolj aktivno sprostili in prek pogovorov odprli za nove stvari ter si izmenjali izkušnje, se vam lahko posledično pojavljajo nove priložnosti, napredovanja. Iskreni bodite v vseh pogledih, da vam bo lažje vzpostaviti prave odnose.
Nasvet tedna: Ne glede na svojo notranjo občutljivost se tokrat ne boste skrili pred življenjem in boste pogumno ustvarjali svojo novo pot. Z zanimanjem boste spremljali tudi druge in boste odprti za pogovore.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: *****
Dobro obdobje, v katerem boste žareli od dobre volje in ljubezni, ki bo vse bolj postajala del vašega življenja. Pozorni boste nase in ne boste komplicirali v nobeni stvari. Življenje vam bo preprosto lepo.
Ljubezen: *****
Nasprotni spol vam bo naklonjen in vsi bodo želeli biti v vaši bližini, kjerkoli se boste pojavili. To vas ne bo motilo, dokler bo vaša simpatija kazala zanimanje in je ne bo motila naklonjenost drugih. Ljubosumje se vam bo zdelo čisto koristno za okrepitev ognja pri simpatiji.
Posel: ****
Služba vam bo najpomembnejša in popolnoma se boste posvetili projektom, novim in starim. Pri tem boste iskali svoj navdih, veselje in vse naredili bolje kot kdaj prej. Morda vam bo to prineslo napredovanje ali finančno nagrado.
Nasvet tedna: Dobro je, da boste jasno pokazali svoj ponos in postavili meje, ki pa bodo samo za nekatere. Za vašo simpatijo ne bo meja in v ljubezni ne boste več zadržani. Strast bo postala očiten del vašega življenja.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: *
Slabo fizično počutje bo znak, da je zadnji čas, da spremenite način dela, sodelovanja, komuniciranja in razmišljanja. Preveč ste si naložili za predolgo obdobje in potrebna bo sprememba. Začnite jo uveljavljati sami, da vas ne bo v to prisililo življenje.
Ljubezen: ***
Če se boste odprli za odnose in pokazali svoja iskrena čustva, lahko stvari začnejo potekati v pravo smer. Če pa boste čustva in ljubezen še naprej dajali na stranski tir, bo to prineslo preveč zagrenjenosti v vaše življenje in morda se vam bo poznalo na fizičnem počutju.
Posel: **
Razmislite o organizaciji sebe in posla ter na novo postavite prioritete. V nasprotnem primeru se vam utegnejo določene stvari porušiti in izgubite lahko moč v svojem okolju, svoji družbi.
Nasvet tedna: Skozi red in disciplino boste lahko končno dosegli tisto, kar ste od nekdaj želeli. Žal boste ta uspeh morda morali praznovati sami, saj boste odrinili od sebe prav vse prijatelje in znance, ki so vam bili v kakršnokoli pomoč.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ***
Delali se boste, kot da vam je vseeno, kaj govorijo drugi o vas, a ne bo čisto tako. Skrbelo vas bo, kam peljejo stvari, in bali se boste postaviti zase, saj ne boste ravno v najboljši koži.
Ljubezen: *
Ne boste ravno odprti za pretirana čustva oziroma ljubezen, saj vas bodo strahovi in nelagodje zaradi posla preveč obremenili. Skozi negodovanje se lahko s partnerjem preveč oddaljite, kar ne bo ravno koristno, saj lahko pripelje tretjo osebo v vajin odnos.
Posel: ***


Popolna prenova posla, službe bo potrebna. To lahko naredite že s tem, da se odločite za drugačen red in sistem življenja ter ga predstavite tudi svojim bližnjim, saj potrebujete njihovo privolitev. Intuicija vam ne bo najbolje služila, zato ne vlagajte denarja v nobene projekte in ne obljubljajte ničesar na dolgi rok. Preverite, kako se boste znašli na novih položajih, v novem delu.
Nasvet tedna: Smiselno je, da se umirite, pripravite in se z okolico jasno pogovorite o vsem, kar je treba. Družba vam bo stala ob strani, ko boste delali spremembe, zato ne čakajte predolgo.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Sproščenost in dobra komunikacija vas bosta pripeljali v čisto drugo družbo, kjer se vam bo zdelo, da se resnično da vse narediti. Vseeno bodite pozorni, da ne boste tudi v novem okolju začeli delovati na star in prestrašen način ter se s tem čisto odmaknili od dobrih energij.
Ljubezen: **
Ne glede na čustva, ki jih boste gojili do določenih ljudi, ne boste optimalni v komunikaciji, saj se vam bo zdelo nesmiselno biti iskren glede svojih čustev. Zato boste morda zamudili lepo priložnost.
Posel: ***
Priložnosti bodo velike, če jih boste le prepoznali. Naj se vam ne zdi škoda časa za majhne ideje in nepomembne usluge, ki lahko pripeljejo do velikih delovnih sprememb.
Nasvet tedna: Bodite pozorni, da ne pretiravate s svojim ponosom, saj boste naklonjenost čutili povsod, zato boste morda postali preveč predrzni in predlagali nemogoče spremembe. Ljudje vam bodo želeli ustreči in potrdili vse vaše predloge, kar pa lahko vodi v težave. Zato ohranite trezno glavo in predvsem jasen ter spoštljiv stik z ljudmi, ki so vam dragi.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ***
Močno si boste želeli čas zase, a bo dogajanje precej nepredvidljivo, zato se boste morali sprostiti brez trdnih načrtov za svoj prosti čas, saj drugače ne bo šlo. Ustvarjali si boste nove temelje, prenavljali dom ali razmišljali o selitvi ali jo celo organizirali. Precej boste aktivni tako v čustvih kot v mislih, zato se boste težko sprostili.
Ljubezen: **
Ljubezen vam bo pomembna, a ne bolj kot uspešen projekt. V tem obdobju ne boste mogli tako začutiti srca in harmonije, ker bo preveč vsega v vašem umu in bodo misli nenehno letele svojo pot.
Posel: ***
Zelo spretno boste komunicirali in dali vsem občutek, da so dobili to, kar so želeli. Bodite pazljivi, da ne boste preveč govorili o svojih kreativnih dosežkih in s tem spodbudili ljubosumje ter govorice, ki jih ne potrebujete, saj bi vas samo odmaknili od vaše poti.
Nasvet tedna: Morda bo v vas prevladala trma in boste želeli ugovarjati, a ne bo pravega smisla, zato ne tratite svojega časa in energije za te poteze.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ***
Dovolj boste imeli vmešavanja drugih v vaše življenje in to vam bo obtežilo sproščeno komunikacijo ter razmišljanje. Dobro počutje bo postalo še bolj vidno in stabilno, kar vam bo dalo moči za določene premike in nove poteze v življenju.
Ljubezen: ****
Nasprotni spol vam bo sledil, kar pa ni nujno, da vam bo v zadovoljstvo. Ne boste se namreč želeli preveč ukvarjati z drugimi, saj vas bo to čisto preusmerilo v vaših mislih in idejah ter podaljšalo čas, ki ga potrebujete za uspešno delo in doseganje želenih ciljev.
Posel: ****


V službi lahko pričakujete napredovanje, če nimate službe, pa poglejte malo naokoli, saj bo dobro obdobje za nekaj novega na tem področju. Ne bodite grobi, temveč uporabite svoj šarm, da bodo vsi zadovoljni.
Nasvet tedna: Ne delajte kompromisov in tudi ne razlagajte ničesar, kar ne želite. Ohranite svojo notranjo stabilnost in se zavedajte, da niste dolžni nikomur polagati računov, tudi partnerju doma ne. Izrazite samo tisto, kar vas veseli in vam daje moč, da o tem govorite. ***Isto kot vsak ponedeljek***

prejšnji članek
Dokaz, da se Severina ločuje?
Svet slavnih
Dokaz, da se Severina ločuje?
naslednji članek
Kraljica Elizabeta II. spet nazaj v sedlu
Svet slavnih
Kraljica Elizabeta II. spet nazaj v sedlu