favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Devica, najbolj inteligentn astrološki znak

24. 8. 2020; 04.00
Avtor: Dobrakarma.si
devica

Devica foto: Pixabay

Zavladalo je nebesno znamenje devica, ki bo na prestolu vse do 22. septembra - ko svoje mesto preda tehtnici.

Številni astrologi se strinjajo, da so device najbolj inteligentno znamenje. Vsekakor to velja za večino devic. Pa poglejmo nekaj njihovih osnovnih, najbolj izstopajočih značilnosti.

Devica je šesto astrološko znamenje. Je spremenljivo in zemeljsko ter vedno išče (ne)popolnost in urejenost. Njeni predstavniki so resni, praktični in verjamejo samo v tisto, kar vidijo. Nekoliko so sramežljivi, skromni, zadržani in dokaj občutljivi. Vlada jim Merkur, kar jim daje veliko sposobnost analiziranja in logičnega razmišljanja. Pregovorno so organizirani, inteligentni, ambiciozni in komunikacijsko zelo spretni. Premorejo posebno vrsto humorja, s katerim nas bodo znali ob vsaki priložnosti nasmejati. Njihov um nenehno hlepi po znanju in podatkih. Hitro in z lahkoto se učijo ter vsrkavajo nova znanja. Vsako priložnost izkoristijo, da se kaj naučijo.

devica foto: profimedia

ROJENI ZA SLUŽENJE

Device tako kakor dvojčki delujejo zelo mladostno. So ustvarjeni za to, da pomagajo in služijo drugim. Odlikujeta jih marljivost in visoka delovna etika. Če koga zanima zdravje in zdrava prehrana, so to device. Do sebe in drugih znajo biti zelo zahtevni, kar ni tako slabo, če v tem ne pretiravajo. Ker so po naravi praktični, kot so vsa zemeljska znamenja, ljubezni in čustev ne izkazujejo z nepotrebnimi romantičnimi gestami, temveč z dejanji, s katerimi drugim lajšajo življenje. Ker redko pokažejo svoja čustva, lahko delujejo hladno in zadržano. V nasprotju z levi svojih čustev ne obešajo na veliki zvon in ljubezni ne izkazujejo javno. Pri večini devic je zaznati strah pred telesno, čustveno in seksualno ljubeznijo.
Ker so pregovorno perfekcionisti, zahtevajo in pričakujejo le najboljše od najboljšega. Želijo si popolnosti brez napak. So zelo ustrežljivi, a tudi zelo natančni. Pikolovstvo, kritiziranje in drobnjakarstvo njihove partnerje in druge največkrat spravlja ob pamet. Zapičijo se v vsako malenkost, iščejo dlako v jajcu in zaznajo tisto, česar ne bi nihče drug. Ob dobrih dnevih je odnos z njimi čudovita izkušnja, kadar pa prevladajo negativne lastnosti, bi si tisti, ki so jim blizu, najraje pulili lase.

STALNO ZASKRBLJENE

Večina devic ima težave, ker zaradi pretiranega dvoma o svojih sposobnostih dostikrat ne razvijejo vseh potencialov. Zato so pogosto previdni in zadržani. V življenju morajo opraviti več preizkusov, da se sprejmejo in sprostijo. Nenehno jih kaj skrbi, tudi kadar počivajo ali se sproščajo. Malo varnosti in veliko sprostitve bi jim zelo koristilo.
Po drugi strani pa zaradi svoje praktične inteligence najdejo za vsako težavo najboljšo rešitev. Njihova resnična narava je nežna in občutljiva. So čudoviti, ker so nagnjeni k temu, da nesebično pomagajo in služijo drugim. Učijo nas, kako lahko pomagamo drugim, kako naj delamo natančno in brezhibno, ter tega, da je treba na prvo mesto postaviti dobrobit za vsa bitja na planetu. Zaradi tega device obožujemo.

KAKO JIH OSVOJITI

Natančne device zelo rade rešujejo težave, vendar morajo prej o njih natančno razmisliti. Predstavnikom tega znamenja dajte vse potrebne informacije in čas za razmislek in gotovo bodo našli rešitev. Kot smo že omenili, se včasih zdijo odmaknjeni, hladni in neobčutljivi za čustva ali solze, v resnici pa si to vzamejo k srcu in vam poskušajo pomagati. Vaša čustva dostikrat preizkušajo, zato jih pokažite. Zelo jih osreči, če jim poveste, da v težavah računate na njihovo pomoč.
V razmerju in ljubezni je njihov partner na prvem mestu, zato bodo njegove potrebe vedno pred njihovimi. Ničesar ne pričakujejo v zameno, dovolj je iskrena zahvala. Čeprav so v odnosu dostikrat kritični, kritike na svoj račun ne prenesejo najbolje. Tako namreč spoznajo, da le niso tako popolni, kot si domišljajo. Obseda jih tudi strah, da jih boste zapustili, zato jim čim večkrat povejte, da jih cenite, spoštujete in ljubite.

Kot že veste, so lahko videti zelo resni, vendar naj vas to ne zavede, saj so tudi oni rahločutni – z romantičnim darilom, veličastnimi ljubezenskimi izjavami ali presenečenji, ki jim sicer ne pridejo pogosto na misel, boste naredili nepozaben vtis in deležni boste njihove naklonjenosti in ljubezni.

Darilo za devico naj bo čim bolj praktično, saj so jim všeč taka, ki jih lahko takoj uporabijo. Običajno zelo skrbijo za svoje zdravje in so veseli daril, ki jim pomagajo ostati v formi. Ker so stalno v skrbeh, jih osvojite tako, da ustvarite mirno in prijetno vzdušje. Ne povzročajte jim dodatnih težav. V njihovo življenje poskušajte vnesti malo zabave in veselja. Ker so praktično, analitično in zemeljsko znamenje, jih ne boste osvojili samo z besedami, da jih imate radi. Zato ne hitite. Naj stvari postopoma zorijo od prijateljstva do ljubezni. Da v njih vzplamti ljubezen, potrebujejo čas.

prejšnji članek
Denisu Avdiću vlomili v hišo
Svet slavnih
Denisu Avdiću vlomili v hišo
naslednji članek
Zaradi koronavirusa bo tudi novo šolsko leto posebno
Življenjski slog
Zaradi koronavirusa bo tudi novo šolsko leto posebno