Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Prihajata umirjenost in rutina

7. 9. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak, Dobrakarma.si
mars

Znanstveniki želijo s podatki morebitnih potresov na Marsu dobiti jasnejšo sliko zgradbe notranjosti planeta. foto: Profimedia

Mars se upočasnjuje, s tem pa tudi jeza in pripravljenost na bitke ali pretiran trud. Lenoba bo ta teden po svoje zapeljala in morda se boste čisto nepredvideno usmerili v pozno dopustovanje ali se odločili za izlete, ki bodo predvsem namenjeni kulinariki in lenarjenju.

Če ste nagnjeni k slabi volji ali celo depresiji, je zdaj zadnji čas, da naredite nekaj zase ter popazite na svoje telo in duha. Izbrane vaje začnite delati redno. Tako boste ohranili stik z dobro energijo in voljo do lastnega življenja. Saj veste, da nihče ne more živeti namesto vas?
Dobri barvi tedna: rdeča in oranžna.

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: *
Želeli se boste prepirati, a je bolje, da se umirite in najdete način za sodelovanje, saj boste že utrujeni od vsega dogajanja čez poletje. »Pregorevate«, zato ste izgubili ves smisel za humor.
Ljubezen: **
Precej poguma in volje boste potrebovali, da boste lahko uskladili odnose na način, kot si želite. Nobeno politiziranje ne bo zaleglo in res se bo treba pogovoriti. Vztrajali boste pri svojih odločitvah ne glede na očitke, ki jih bo okolica imela do vas.
Posel/denar: ***
Pozorni bodite, da rešite tiste projekte, ki ste jih začeli na lastno pobudo. Službeni temelji se vam lahko zaradi tega zamajejo, zato pazite, da se držite pooblastil in navodil. Širša javnost vam bo naklonjena, zato se boste želeli še posebej izkazati.
Morda boste zaradi tega dobili napačen vtis, da lahko delate karkoli in da bodo vsi vse sprejeli.
Nasvet tedna:
Sprostite se in iskreno rešujte zadeve z vsakim posebej, ne z vsemi naenkrat. Smiselno je, da stabilizirate dom in temelje osebnega življenja ter začnete uresničevati tudi svoje intimne želje.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: **
Najboljši čas boste preživeli s prijatelji, ki vas bodo bolje razumeli kot družina in sodelavci. Zato se boste znašli v zadregi, ko bodo želeli in potrebovali vašo pomoč.
Prijatelje si želite imeti samo za zabavo, a ne bo šlo tako. Z odklonitvijo pomoči boste izgubili njihovo naklonjenost, zato boste septembra spet malo bolj osamljeni.
Ljubezen: ***
Površinska srečanja, flirtanje in morebitne avanture vas bodo v tem obdobju prevzeli. Razmislite, ali si želite sprememb v ljubezni, saj se vam močno odpira prav to področje. Začetek jeseni lahko pričakate v objemu nove, bolj strastne in bogate ljubezni.
Posel/denar: ***
Tudi na delovnem mestu boste mnogim privlačni in naenkrat se bo vse začelo vrteti okoli vas, kar bo naredilo okolico ljubosumno. Tudi sodelavke bodo to opazile, a ohranite mirno kri. Za zdaj vedite, da ne morete zunaj sebe narediti ničesar, pri sebi pa lahko.
Nasvet tedna:
Dobra volja bo lahko šla čez mejo dobrega okusa, in če boste želeli nadvladati v družbi, se lahko osmešite. Ne »solirajte« več, temveč sodelujte na način, da so vsi vpleteni.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ****
Uredili boste svoj videz in si s tem izboljšali fizično počutje. Okolica bo navdušena in stvari se bodo tudi zato hitreje uredile tako v domačih odnosih kot s prijatelji.
Vsi bodo z naklonjenostjo opazili vašo novo energijo, ki jo boste izžarevali. Vaše počutje se bo iz dneva v dan izboljševalo, še posebej če se ne boste upirali spremembam.
Ljubezen: *
Doma boste čutili, kako šibki in občutljivi ste. Počistite dom in vzpostavite mir in harmonijo, da se tudi tukaj okrepi vaše dobro počutje in se boste lahko odprli ljubezni.
Posel/denar: ***
Jesen boste preživeli v poslovnih premikih in uspehih. Veliko ljudi bo želelo z vami sodelovati in usoda vas bo na dober način podprla pri ustvarjanju skritih kreativnih ciljev za prihodnost. V karieri se bodo odpirale nove priložnosti, ki pa jih boste s previdnostjo jemali, saj ste se v preteklosti že opekli. Preverite vsa dejstva, preden se odločite.
Nasvet tedna:


Izkoristite dobro podporo, ki vas bo še naprej navduševala, da naredite nekaj novega zase. Sprostite se in pozitivno sodelujte z vsem, kar se bo dogajalo okoli vas.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: **
Romantični boste in malo otožni ob bližajoči se jeseni. Imeli boste veliko dela, a ga boste opravljali napol in ustvarjali kaos. Z mislimi boste ves čas čisto nekje drugje.
Popazite na svoje zdravje in ne skrbite samo za dobrobit drugih. Mirni in zadovoljni boste, saj imate dobro vizijo za jesen in zimo. Pred vami je precej izzivov, ki pa se jih veselite. Pomembno vam je, da ste mirni glede svojih osnovnih temeljev.
Ljubezen: ***
Čustvene težave preteklosti vas bodo še mučile, saj ne boste mogli razrešiti vsega takoj. Morda boste želeli svojo zvezo okrepiti in boste svoji simpatiji predlagali poroko. Ker bodo tudi materialne ugodnosti kazale v to smer, se lahko to res zgodi dokaj kmalu.
Posel/denar: *****
Delovno se boste izkazali in to vam bo marsikaj odprlo. Vsi vam bodo pri delu zaupali, kar se bo poznalo tudi na vašem bančnem računu.
Nasvet tedna:
Daljša pot ali učenje vam bo dalo zagona za spremembo življenja, zato ne odlašajte, lotite se je takoj, ko se odpre priložnost.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ***
Potrebovali boste čas zase, da uredite svoje občutke iz poletja in raziščete svoje nadaljnje želje, ki jih je aktiviralo poletje. Za krinko se boste lotili pospravljanja.
Ljubezen: ***
Brez večjih zapletov se lahko preselite ali uredite dom ter s tem harmonizirate partnerski odnos. Če boste sledili intuiciji, se bo vse uredilo ob pravem času. Spremembe v okolju vas bodo podpirale in dajale spoznanja ter jasne uvide v situacijo. Hrepeneli boste po spremembah, a se boste bali o tem spregovoriti zaradi burnih odzivov okolice.
Posel/denar: ****
Okrepitev kariere, podpora prijateljev in okolice bodo naredili pri vas velik preboj v sreči v blaginji. Preteklo delo vas je izurilo, da boste hvaležni, da je vse drugače.
Nasvet tedna:
Veliko sprememb se je zgodilo v vas in okolici, zato je dobro, da ne hitite z odločitvami ali rutinskim delom, temveč si vzamete čas za razmislek in opazovanje.
Vleklo vas bo v tujino, a morda boste morali še malo počakati. Vseeno pa lahko že sprejmete potrebne odločitve. To bo razrešilo tudi nekatere bližnje odnose.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: **
Delovno boste usmerjeni in ne boste razmišljali o svojem počutju, temveč se boste samo odzvali na dogajanje.
Ljubezen: **
Sproti odkrivajte svoje želje, da vas bodo drugi razumeli. Imeli boste možnost ureditve odnosov, zato pravočasno izrazite svoje želje in čustva. Čudilo vas bo, da so službeni odnosi vse boljši, a doma ste vse bolj nesrečni. Upoštevajte svojo notranjo resnico in počutje, če želite, da se vaše življenje začne premikati v pravo smer. Razmislite o selitvi.
Posel/denar: ****
Uspešni boste pri obnovi doma ali poslovnih temeljev, če le ne boste predolgo čakali. Lotili se boste čisto novih dejavnosti, ki pa vam lahko prinesejo velik uspeh, če boste uspeli opustiti strahove ter se veseliti novih možnostih za sodelovanje in življenje. Finančno stanje se vam bo izboljšalo. Jesen bo za vas delovna, zato se kar pripravite. Morda boste prek poznanstev na novo postavili kariero.
Nasvet tedna:
Pomembno obdobje za vas, ko boste imeli priložnost, da postavite življenje čisto na novo. Zato je smiselno, da tudi opustite star način razmišljanja in na novo preverite situacijo.



Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: *****
Vse, česar se boste lotili, se bo dogajalo sproščeno in smiselno, dosegali boste lepe rezultate tako v službi kot med prijatelji. Pri tem se ne boste niti preveč utrudili.
Ljubezen: *****
Mirni in zadovoljni boste, saj bo ljubezen vse bolj postajala gonilna sila vašega življenja. Odnosi bodo v ospredju in lahko se zgodijo spremembe v partnerstvu.
Samski imate možnost najti ljubezen svojega življenja, vezani boste pred večjo preizkušnjo, ali vam vaš odnos še daje dovolj ljubezni in ali jo še sploh lahko vračate.
Tretja oseba bo preizkušala moč vaše ljubezni in lahko se zgodijo hitre spremembe, saj ne boste imeli več moči čakati na nekaj, kar se je izpelo že v preteklosti.
Posel/denar: ***
Preveč stvari boste želeli naenkrat razrešiti, kar bo zapletlo finance in vas posledično tudi ustavilo. Pojdite korak za korakom in se sproti prilagajajte na položaj.
Nasvet tedna:
Ko se boste znašli med dvema ognjema, vam bo takoj jasno, kam je usmerjeno vaše srce. Ne glede na to, da ne želite nikogar prizadeti, se vseeno jasno opredelite, kam je usmerjeno vaše srce.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ***
Postali boste bolj strogi do sebe in vseh, s katerimi sodelujete. Zahtevali boste red in sistematičnost v vseh stvareh okoli sebe.
Ljubezen: **
Pozabili boste na čustva, ki ste jih gojili do neke osebe, saj se boste popolnoma usmerili v posel in materialni uspeh, ki bo kmalu potreben.
Posel/denar: ***
Začeli boste nadzorovati stroške in dogajanje okoli sebe. Nujno se vam bo zdelo, da vnesete red v vse korake življenja. Pokazalo se bo, kje so težave in kdo vse živi na vaš račun. Jesen vam pomeni začetek novega obdobja, zato se boste jasno lotili svojih namer, ciljev in želja. Ostale boste prisilili v sodelovanje ali pa se bodo odmaknili, kar vam bo ustrezalo. Materialno stanje vam bo zaškripalo, a boste to skrivali in navzven dajali čisto drugačne znake ter upali, da boste našli rešitev s pomočjo drugih. Tokrat bo težka.
Nasvet tedna:
Šele ko boste postavili vsako obljubo na svoje mesto in izpolnili vse dogovore, se boste lahko pomirili, kar ne bo tako preprosto. Zato se ne čudite, kam je šla vaša energija.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: **
Ogromno boste delali in malo naredili, saj bo preteklost imela vpliv na vse to, kar počnete zdaj. Skozi sodelovanje se boste uspeli sprostiti, a bremena bodo ostala, zato raje ne boste razmišljali o sebi in počutju, želeli si boste samo zapolniti čas.
Ljubezen: **
Iskali boste poti iz čustvenih zagat, a ne bo šlo na tako lahek način. Treba se bo namreč soočiti z vsemi sodelujočimi in se pogovoriti o vsem, kar vas in druge bremeni.
Treba bo urediti domače odnose in ne bo vam všeč nič, kar vam bodo bližnji očitali. Ne boste pa želeli o tem razpravljati, saj boste po tiho vedeli, da imajo prav.
Posel/denar: ****
Veliko dela vas še čaka, saj si želite narediti spremembe, za katere pa potrebujete neodvisnost. Dobili boste priložnosti za nakup hiše, stanovanja in ureditev denarja.
Nasvet tedna:
Imeli boste velik vpliv na okolico, kar vam bo dajalo moč in pozitivno usmerjenost v vsem, kar se bo dogajalo. Ne zanemarite odnosov, ki so vam pomembni. Imeli boste priložnost trajnejših rešitev. Ne zapravite tega obdobja za malenkosti.



Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Čutili boste, da potrebujete več samodiscipline, če želite doseči vse, kar ste si zastavili za prihodnost. A ne bo vam tako lahko preklopiti med starim načinom življenja in novimi izzivi.
Ljubezen: **
Želeli boste razčistiti dediščino ali materialne stvari v povezavi z družino, pa bo precej upora z vseh strani. Vseeno vam bo uspelo zbrati materialne dokaze za delo naprej.
Posel/denar: ****
Za ureditev materialnih dobrin je nujno, da čim prej razmislite, koliko denarja ter ostalega potrebujete in že imate ter kako ravnate z njimi. Kaj bi želeli v prihodnosti?
Nove ideje in številne možnosti za izboljšanje komunikacije v poslu in osebno se vam bodo porajale. Morda boste napredovali ali se podali v čisto nove poslovne vode.
Čustveni boste glede denarja, a po drugi strani boste vedeli, da se dogaja napredek. Pišite si prilive in stroške, dokler ne prepoznate napake, ki vas vlečejo v revščino.
Nasvet tedna:
Nujno bo, da lastne vrednote postavite v ospredje in nehate čakati na bolj ugodne razmere ali celo na spremembe, ki jih bodo naredili drugi ljudje. Sprejmite odgovornost.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: *****
Imeli boste ogromno energije, ki pa jo boste želeli porabiti čisto zase, zato se boste vsega lotevali zelo načrtno in s premislekom. Okrepili se boste v doživljanju sreče in odprti boste za velike priložnosti, ki vam jih bo življenje nudilo, sočasno pa se boste odmikali od vseh, ki ne bodo videli vaše vizije.
Ljubezen: **
Veliko časa boste preživeli doma, kjer se boste optimalno organizirali, da boste lahko uresničili nekatere svoje želje. Zato vam bodo precej v napoto nenapovedani obiski.
Posel/denar: *****
Dobro obdobje prihaja in lahko boste izpeljali velike načrte za pridobitev nekaterih materialnih dobrin, ki vam bodo služile za popolno spremembo življenja, po kateri hrepenite. Vztrajni ste, dokler ni povsem jasno, da bo po vaše. Nihče se vam ne bo upiral, saj boste imeli za obrambo vse že pripravljeno in boste popolnoma mirni.
Nasvet tedna:
Čutili boste ujetost in nemir se bo pojavil vsakič, ko ne boste mogli izpolniti svojih osebnih ali poslovnih želja. Osvobodite notranji mehanizem, s katerim sami pritiskate nase.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: *****
Zdravje vam bo dobro služilo in srečni boste pri izpolnjevanju svojih dolžnosti. Ženske vam bodo naklonjene, kar vam bo dodalo optimizma in volje za druženje.
Ljubezen: ****
Komunikacija ob pravem času vam bo vse bolj prinašala dobre rezultate in morda se vam bo pokazala nova ljubezen življenja. Navdušeni boste predvsem nad sabo.
Čas je, da pogledate na svoje partnerstvo iskreno. Si ga želite izboljšati ali spremeniti? Samski se odprite za čutenje povezanosti in z lahkoto boste pritegnili pravo osebo v svoje življenje. Ljubezen bo okoli vas in ne bo vam težko pogovarjati se na pravi način.
Posel/denar: ***
Ustvarili si boste lahko čisto nove temelje osebno in poslovno. Polni boste navdiha in sodelovanja, sočasno pa boste kot po navadi pretiravali z dramatiko, ki vam bo vzela toliko časa, da boste pozabili na glavni smisel posla.
Nasvet tedna:
Ker boste točno vedeli, kaj se dogaja v okolici, se ne delajte neumne, da ne zapletete preprostih stvari. Počakajte na rezultate in sledite svoji poti brez drame. Tako boste dosegli popoln napredek.

prejšnji članek
Drama septembra tudi na vrtu
Svet slavnih
Drama septembra tudi na vrtu
naslednji članek
Kdo je simpatični plesalec ob Marjetki?
Svet slavnih
Kdo je simpatični plesalec ob Marjetki?