bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

Klemen Žibert
Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj pravi Žibert?

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: polna luna lahko odkrije stare družinske zamere

28. 12. 2020; 01.00
Avtor: Andreja Novak, Dobrakarma.si
polna luna

foto: Profimedia

V začetku tedna organizirajte, kar je še treba za silvestrovanje, in pospravite dom. Polna luna v sredo v znamenju raka lahko odkrije stare družinske zamere, ki se bodo osvobodile.

Je pa to odličen čas za družinska srečanja in kuhinjske veščine. Zadnji dan leta in prva dneva v 2021 bodite sproščeni, praznujte, uživajte ter se veselite življenja, z luno v levu vam bo to šlo najboljše.

Slovenski pregovor: tepežki dan 28. 12. oblačen, k letu ne boš lačen.

polna luna foto: dreamstime

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: ***
Komaj ste se rešili vseh napetosti in vsega, kar so drugi želeli stresti na vas. Niste mogli vsega dobro razložiti, a ste se nehali truditi, saj vas le redkokdo res razume. Polna luna vam bo okrepila notranje počutje in bolj sproščeno se boste lahko lotili skupnih projektov ter druženja.
Ljubezen: **
Težko vam bo glede stanja v družini in pretirano boste občutljivi na vse opazke ter neprilike doma, zato se boste morda odmikali od doma in iskali sprostitev drugje. Pretirano boste odzivni na pohvale in namige okolice, zato pazite, da se ne zapletete v ljubezenske intrige.
Posel/denar: **
Pomembni vam bodo odnosi in novoletno praznovanje vas bo povezalo z vam pomembnimi ljudmi. Ugled se vam bo povečal, če boste le ohranili iskrenost in neposrednost.
Nasvet tedna:
Veselili se boste sprememb in v novo leto vstopili sproščeno ter v dobrem počutju in družbi. Javnost vam bo naklonjena, zato boste morda dobili precej obiskov in se dogovorili veliko dobrih stvari za naprej. To vas bo hkrati pomirilo in aktiviralo.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ***
Prazniki vam bodo le bolj navidezno prijetni, saj se ne boste najbolje počutili v domačem okolju.
Ljubezen: **
Preganjale vas bodo določene stvari iz preteklosti, še posebej v povezavi z ženskami, in pogovori, ki se vam podijo po glavi. Ne glede na to, da boste v družbi in da vas bodo vsi sprejemali odprto, se boste počutili odrinjeno in osamljeno. Na dan bodo privrela stara čustva in tudi obžalovanja, ki jih ne morete pozabiti, saj ste nekomu naredili krivico.
Posel/denar: ***
Tudi v poslu vas bosta reševala star ugled in navidezna prijaznost, ki pa je ne boste mogli več dolgo ohranjati, saj boste nestrpni zaradi krivice, ki se vam je po vašem mnenju zgodila v službi. Ne skrivajte razočaranja, pogovorite se pravočasno in sreča se bo obrnila v vašo smer.
Nasvet tedna:
Sprostite se in v miru premislite, kaj želite narediti, da se pomirite s preteklostjo. Drugače se ne boste mogli čisto sproščeno podati v novo leto in morda se vam bo zaradi pretiranih spominov ter bremen poslabšalo zdravje. Iskrenost in neposredni pogovori bodo stvari postavili v pravo perspektivo in zaživeli boste na novo.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ****
Velike spremembe boste čez praznike doživeli tako v sebi kot v okolju.
Ljubezen: **
Vaši temelji bodo dobili nove dimenzije in v družinskem okolju boste bolj jasno pokazali, kaj si želite in kam želite. Komunikativni boste, a morda boste s svojimi besedami preveč ostro nastopili oziroma bodo mogoče preveč resnične, da bi jih vsi lahko takoj sprejeli. To vas ne bo obremenjevalo, saj imate počasi dovolj vljudnostnega pogovarjanja, s katerim se nikoli nič ne spremeni.
Posel/denar: ***
Obremenjeni boste s finančnim stanjem in želeli se boste pogovoriti, a boste naleteli na gluha ušesa. Zato boste precej vznemirjeni in iskali rešitve. Če boste jasni in neposredni, se boste pametno pogovorili s svojimi bližnjimi, a velika verjetnost je, da se boste umaknili. S tem boste samo odlagali potrebne korake in mučili sebe.
Nasvet tedna:
Ne dajajte receptov tistim, ki si jih ne želijo. In tudi ne vztrajajte v družbi, v kateri se ne počutite dobro. Izpostavite se jasno tam, kjer je treba, sicer pa se raje sprostite in umirite ter najdite svojo pravo družbo.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ****
Ponosni boste nase in na vse dogajanje okoli vas. Ne boste mogli prenehati razlagati o svojih uspehih in pri tem vsakič bolj pretiravali, zato se bodo morda nekateri odmaknili od vas.
Ljubezen: ***
Praznovanje in prehod v novo leto boste izpeljali pompozno in ceremonialno ter mogoče pretiravali v samopomembnosti in prirejenih zgodbicah. To lahko izzove prepire v družini, saj boste zasenčili bližnje, pa tudi zrušili občutek bližine, družinskega praznovanja in druženja.
Posel/denar: ***
Ne boste se želeli ukvarjati z materialnostjo in banalnimi stvarmi, kot je denar, a vas bodo dogodki in nekatere stvari spomnili na vse potrebne spremembe, kar vas bo čustveno precej vznemirilo. Zapišite si svoje namere ali načrte in se tako razbremenite vsaj v mislih.
Nasvet tedna:
Sprostite se in dovolite, da se pozornost enakomerno porazdeli med vse člane vaše družine ali družbe. Ne izpostavljajte se preveč, saj se bodo spontano odprle tudi vaše čustvene rane preteklosti, ki jih ne boste tako lahko zakrpali. Zato si dovolite doživljati sedanjost in osrečite bližnje.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: *****
Razmišljali boste o tem, kakšne korake boste ubrali v novem letu. Zato ne boste nestrpni. Sprostili se boste in samo opazovali bližnje. Tako bo vzdušje odlično in vi odprti za uspehe.
Ljubezen: ***
Zelo pomirjujočo vlogo boste imeli v vseh družbah, v katerih se boste znašli v tem obdobju. Morda boste skozi druženje dobili odlične, če ne celo genialne ideje o tem, kam boste usmerili svoje življenje. Zato boste ves čas malo odmaknjeni od drugih in ne glede na to, kako vas bodo želeli zaplesti v pogovor, boste videti, kot da ste z mislimi vedno drugje.
Posel/denar: ****
Ugled vam je že zrasel, zato se ne boste trudili, temveč samo usmerjali stvari tam, kjer veste, kako je treba delovati.
Nasvet tedna:
Polna luna vam bo odprla podporo za nove temelje, za novo obilje. Zato si dovolite, da se vam pokažejo nove ideje in čustva, ki so bila skrita v vas predolgo. Sreča, ki si jo želite, je namreč kombinacija obojega – materialne stabilnosti in čustvene sproščenosti. Čas je, da jo doživite v prihajajočem letu.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: **
Zadovoljni boste, da se zaključuje vam neljubo leto, a kljub temu se ne boste najbolje počutili. Okolica vas bo precej bremenila, pa čeprav ne boste znali s prstom pokazati na to, kaj vas zares moti.
Ljubezen: **
Želeli se boste pogovarjati o svojih načrtih in prihodnosti, a se bližnji ne bodo najboljše odzvali, zato boste nejevoljni. Morda se bodo odnosi malo zaostrili, a ne boste popuščali. Vse ostalo se vam bo zdelo nepomembno.
Posel/denar: ***
Nikakor ne boste imeli potrpljenja z nikomer, ki ne bo delil vaše vizije ali zanimanja. Žal vam bo za trenutke, ki ste jih po vaše dali v prazno za pogovore o stvareh, ki vas ne zanimajo. Želeli boste razčistiti nekatere materialne stvari, a ne boste izbrali najboljšega časa. Bližnji vas bodo poskušali ustaviti, vendar se boste ujezili in naredili po svoje.
Nasvet tedna:
Zapišite si vse ideje in tudi strahove. Tako se boste osvobodili preteklih čustev in bolj jasno videli načrte ter si ustvarili dobro vizijo. Obeta se sprememba temeljev in dobro je, da imate pripravljene svoje želje in cilje v konkretni obliki.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ****
Komunikativni boste, a se ne boste želeli preveč družiti, saj ne boste želeli izgubiti zadovoljstva, ki ste ga v zadnjih tednih pridobili. Cenili boste čas zase in si ga želeli še več.
Ljubezen: ****
Sproščeno boste podpirali vse, kar se bo dogajalo. Zadovoljni boste s tem, da ste sproščeni in povezani s sabo. Zato se boste odmikali morebitni drami, hrupnemu praznovanju in glasnim ljudem. Ne glede na vse se boste veselili novega leta in tudi naredili vse za svoje bližnje, da ne bodo opazili, kako malo cenite praznike. In da zares želite praznovati življenje.
Posel/denar: ***
Prijetni boste za pogovore, a se ne boste želeli pogovarjati o denarju ali poslovnih načrtov. Odmaknili se boste od tistih, ki tega ne bodo sprejeli. Želite čim večjo samostojnost, zato boste začeli skrbno gledati na denar in druge materialne dobrine.
Nasvet tedna:
Uporabite svoj notranji mir in dobro razpoloženje, da širite ljubezen in sproščenost. To bo še okrepilo vaš vpliv in veliko ljudi vam bo hvaležnih za to dejanje.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ***
Čutili boste potrebo po spremembi in temeljitem očiščenju, tako fizičnem kot psihičnem. Zato boste želeli čas zase, saj vas bodo vsi vplivi vznemirjali.
Ljubezen: ***
Bližnjim boste želeli dokazati, da se vse da postaviti na novo ne glede na to, da se bodo upirali dramatičnim spremembam. Toliko boste govorili o uspehu, da se bodo domači začeli umikati skupnim načrtom. Če boste iskreni, se vam bodo stvari začele odpirati precej hitreje, kot ste pričakovali, in nikogar ne bo treba siliti v spremembe.
Posel/denar: ***
Novo obdobje se vam bo začelo odpirati. Ker si resnično želite narediti učinkovite spremembe v novem letu, se boste dobro reorganizirali in tudi precej razmislili o vseh vplivih na poslovno ter osebno življenje. Začeli boste opazovati, koliko daril ter dobrih idej prejmete od drugih, in po dolgem času boste hvaležni za vse to.
Nasvet tedna:
Sodelujte v vsem, kar se dogaja, in ne odmikajte se več od življenja. Preglejte svoje dolgove, tako materialne kot čustvene, in sprejmite odločitve, kako čim bolje vse sanirati.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ***
Vznemirjeni boste in stežka se boste umirili. Razburjenje boste skrivali za vzhičenimi čustvi in na koncu še sami ne boste točno vedeli, kaj vam je.
Ljubezen: ****
Ljubezen in strast vas bosta prevzemala in iskali boste možnosti za skrite ali odkrite zmenke. Morda boste pretiravali s svojo zapeljivostjo v družbi in vas bodo besede zanesle v tematike, ki bodo pretresle vašega partnerja. Preveč iskreno boste spregovorili o seksu in hrepenenjih, kar bo v zadrego spravilo mnoge. Vseeno boste oddajali magnetno privlačnost, kar bo precej simpatij pritegnilo k vam.
Posel/denar: **
Ne obljubljajte ničesar v čustvenem zanosu, da ne boste obžalovali in si nakopali težav že v prvih dneh novega leta. Prav tako ne razpolagajte s stvarmi, ki niso vaše, tudi če bo šlo samo za zapeljevanje. Prehitro vas bodo prijeli za besedo in stežka se boste rešili zahtev.
Nasvet tedna:
Opustite stare navade, s katerimi ste lažje izpeljali potrebne stvari. Čas je za iskrene novosti, ki bodo imele močan vpliv na vaše materialno stanje, če si boste le upali stopiti na novo pot. Morali boste urediti papirje.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Zmedeni boste in ne bo vam čisto jasno, kaj se dogaja, da se ne morete umiriti. Poskušali boste s stvarmi, ki so vas v preteklosti sprostile, a tokrat ne bo šlo.
Ljubezen: **
Zdelo se vam bo, da se ljudje drugače obnašajo in da vsi nekaj vedo razen vas. To vas bo naredilo sumničave in iskali boste potrditev za svoje dvome ter strahove, a jih ne boste našli.
Posel/denar: ***
Navadili ste se na svoje materialno stanje in prenehali iskati spremembe ali delati za njih. A zdaj vas bodo zvezde podprle ravno v tej smeri, zato sodelujte sproščeno in pokažite interes za stvari, ki so vam pomembne. Skozi njih se bo začel drugačen napredek.
Nasvet tedna:
Sprostite se in sprejmite novosti, ki bodo morda prihajale kot naval nove energije, ki vas bo dan za dnem krepila. Potrebujete usmeritve, cilje, ki se jih držite čez dan. Tako se bodo spremembe zgodile korak za korakom in vaša zmedenost bo izginila. Ne čakajte pa na čudež in ne pretiravajte v odnosih, dajte bližnjim malo zraka in sprostitve. In bodite zadovoljni, ko boste prejeli iskrene odzive.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: **
Radi boste doma, a vam praznično vzdušje ne bo prav nič ugajalo. Ne boste namreč mogli sedeti pri miru in poslušati vsakdanjih pogovorov, dokler bodo v vas pomembne ideje in bi se raje pogovarjali o svojih načrtih za prihajajoče leto ter prihodnost.
Ljubezen: ***
Pretirano boste skrbeli za vzdušje oziroma želeli imeti nadzor nad čustvenim dogajanjem. Zato se boste sprli večkrat, kar vam bo žal, saj ste načrtovali srečne praznike in družinsko idilo. Ne boste točno vedeli, kaj vas tako obremenjuje, a se ne boste mogli sprostiti. Pretiravali boste s humorjem, da bi se opravičili za svoje negodovanje in strogost. Pretiravali boste tudi v želji, da bi se vsi počutili dobro, in dosegli ravno obraten učinek.
Posel/denar: ****
Močni boste v svojih idejah in samozavestni glede svojega dela. Vseeno vas bo zagrabil strah glede skupnega preživetja in razmišljali boste o različnih varčevalnih ukrepih.
Nasvet tedna:
Umirite se ali vsaj dovolite bližnjim, da se izrazijo v celoti. Ne prekinjajte jih v želji, da bi se vsi razumeli, saj bo koristno, če v novo leto vstopite z jasnostjo.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ***
Zdravje vas bo pripravilo do tega, da boste začeli razmišljati o svojem življenju malo drugače. Ugotovili boste, da so se vam spremenili temeljni pogledi na svet in celotno življenje. To vas bo presenetilo, saj ste bili prepričani, da je bila vaša filozofija življenja najbolj stabilna in dodelana.
Ljubezen: **
Želeli se boste pogovarjati o prihodnosti in predebatirati svoja izhodišča, da boste bolj prepričani o svojem pravu.
Posel/denar: **
Sanjarili boste o potovanjih, selitvi in tujih deželah, zares pa se boste želeli znebiti bremena sedanjosti in okolice, ki vas že čisto predolgo bremeni. Ne morete se več prilagajati, potrebujete več svobode in to vam je vse bolj jasno. Zato boste naredili načrt za finančno svobodo in ga začeli korak za korakom uresničevati. To vam bo dalo občutek moči in odgovornosti za svoje življenje.
Nasvet tedna:
Zadnja polna luna v letu 2020 vam bo okrepila občutek za realne temelje in vse bolj boste hvaležni za mir ter stabilnost ljudi, ki so okoli vas. Imeli boste velike cilje, a je dobro, da se zavedate, da je predpogoj mir v sebi.

prejšnji članek
Vadbo je potrebno prilagoditi času izvedbe
Zdravje
Vadbo je potrebno prilagoditi času izvedbe
naslednji članek
Za Covid-19 zbolel tudi ta slovenski glasbeni par
Svet slavnih
Za Covid-19 zbolel tudi ta slovenski glasbeni par