Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: spremljajte svoje počutje

25. 1. 2021; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
polna luna

polna luna foto: dreamstime

Polna luna v znamenju leva in povezava Sonca in Jupitra vam ta teden obetajo vse v popolnosti. Pokazalo se bo, če se kaj v vas na skrivaj boji lepih sprememb in optimizma ter dobrega življenja.

Zato spremljajte počutje in videli boste, katere misli vas užalostijo, utrudijo in odmaknejo od sodelovanja v dobro. V soboto postane Merkur retrograden, kar nakazuje na obdobje notranjih spoznanj. 

Peti teden leta 2021, od 25. do 31. januarja, bo postregel z marsičem zanimivim ...

Slovenski pregovor: Prej boš srečo srečal, če ji greš naproti, kakor da čakaš nanjo.

nebo foto: pixabay

Oven 21. 3.–20. 4.
Počutje: **
Razdražljivi, hitri in nepredvidljivi boste. Vse vam bo šlo na živce ter vse se bo dogajalo prepočasi. Želeli boste uloviti srečo, ki pa se vam bo izmikala in vas delala še bolj nestrpne.
Ljubezen/odnosi: **
Želeli boste urediti nekatere skupne stvari, a se bližnji ne bodo odzivali na vaše predloge. To vas bo jezilo in morda se boste s pretiranimi besedami ali dejanji nekomu zamerili.
Posel/denar: **
Izogibajte se pretiranim debatam ali obljubam, ki jih ne boste mogli držati. Ne nakazujte denarja v tujino in ne kupujte ničesar, za kar nimate garancije. Nenadoma se lahko namreč pojavijo prekinitve, ki bodo šle na račun.
Nasvet tedna:
Do petka bodite pozorni pri tehničnih opravilih, da ne pride do nezgode. Čez vikend se vam bo končno nasmehnila sreča in stopili boste v ospredje ter dobili možnost urediti stvari, ki so vam pomembne. Ljudje vam bodo prisluhnili, tudi če vam ne bodo čisto zaupali. Potrudite se in si pridobite njihovo zaupanje. Vikend vam bo nudil dobro priložnost.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ***
Nestrpni boste, a polni delovne energije, ki bo privlačna za marsikoga v vaši bližini. Vizija za prihodnost vas bo držala pokonci in želeli boste ustvarjati ter napredovati na vseh področjih. Dovolj boste imeli čakanja in plavanja po mlakužah. Zavedate se, da ste rojeni za nekaj več.
Ljubezen/odnosi: ****
Želeli si boste spremembe in tokrat boste imeli moč to tudi izpeljati. Bodite previdni, saj vas lahko strast in morebitne priložnosti za flirtanje zmotijo in vas odmaknejo od potrebnega dela.
Posel/denar: ****
Lahko vam bo uspelo prepričati nadrejene in si urediti vse potrebno za službeno pot v tujino. Če ste se že dogovarjali za službo v tujini, obstaja velika možnost, da se bodo zdaj pogovori izpeljali v vašo korist. Zato se osredotočite na želeno.
Nasvet tedna:
Ne zapravite zdaj časa za stvari, ki vam dolgoročno ne pomenijo nič. Koristno je, da si naredite dober načrt glede življenja in smeri, ki jo boste ubrali. Ohranjajte civiliziran ton in se ne jezite tam, kjer ni potrebno.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Nemirni boste, saj boste zaznavali, da je čas, da nehate čakati ali prelagati potrebne in pomembne stvari. Pri tem se boste lahko malo filozofsko zapletli v razmišljanje, kaj je zares potrebno in kaj ne, a vam bo življenje pripeljalo vse smiselno naravnost pred vas.
Ljubezen/odnosi: ***
Pomembno je, da se pogovorite o stvareh, ki vam ležijo na srcu, še pred četrtkom in tako pred polno luno pomirite svoja čustva, ki bi lahko sicer negativno vplivala na vaše zdravje, pa tudi na sodelovanje.
Posel/denar: ***
Če imate možnost napredovanja ali si želite menjave službe znotraj firme, izkoristite prve dni v tednu in se pogovorite. Imate namreč dobre možnosti za pozitivne karierne spremembe, če boste pravočasno pristopili in iskreno prikazali vse svoje razloge za to.
Nasvet tedna:
Opravite še vse, kar je potrebno, saj se vam ob koncu tedna vaš vladar Merkur obrača retrogradno, in to vas bo ustavilo v pogovorih, pa tudi hitrih rešitvah in dobrih idejah. Po tem tednu bo namreč daljše obdobje urejanja stvari za nazaj in razmisleka o spremembah zunaj in znotraj vas.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ****
Navdušeni boste in v zanosu delovali iskreno in na polno. Ne boste opazili drugih niti dogajanja okoli sebe.
Ljubezen/odnosi: **
Prve dni boste precej aktivni in zadovoljni z dogajanji. Ljudje vam bodo naklonjeni in nič vam ne bo težko narediti ali se pogovoriti. Lahko pa, da boste prehitro zadovoljni s sabo in se do četrtka, ko je polna luna, zapletli v prijateljstva ali pogovore, ki vam bodo jasno pokazali, kje ste občutljivi. Morda se bo začel neki nov odnos ali pa se boste osvobodili nekaterih svojih iluzij.
Posel/denar: ****
Dobro je, da sledite svojim delovnim ciljem, saj boste dosegali uspeh za uspehom. Pri tem boste tako zaposleni s sabo, da boste pozabili na druge in na smisel sodelovanja. Zdelo se vam bo najbolj normalno, da vsi podpirajo vas.
Nasvet tedna:
Ne reagirajte v odnosih, saj so vaša čustva zdaj preveč aktivna in ste ranjeni še iz preteklosti. Zato ne morete čisto zaupati sebi in je koristno, da se nič ne odločate oziroma da se iskreno in realno pogovorite. Ohranjajte navdušenje v sebi in obenem preverjajte dogajanje v okolici.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ***
Optimistični boste, čeprav tega ne boste kazali navzven. Imeli boste številne priložnosti preveriti svojo intuicijo in instinkt. Zadovoljni boste s sabo, svojimi zaznavami in lažje se boste odločali za prihodnost.
Ljubezen/odnosi: ****
Prijateljstva vam bodo v veselje, še posebno ker bo vse več ljudi, s katerimi se boste dobro znašli in iskreno komunicirali. To vas bo osvobajalo in vam dajalo dober občutek novih možnosti, ki se vam odpirajo za življenje. Nova ljubezen vas vznemirja in buri duhove, ne glede na to, ali si priznate ali ne.
Posel/denar: ****
Ugled vam raste, prav tako priljubljenost v javnosti. Vsi bodo želeli z vami nekaj početi, sodelovati in morda boste dobili precej ponudb, tudi bolj intimnih.
Nasvet tedna:
Ne boste imeli ravno občutka, v kakšnem dobrem obdobju ste, a ko boste pogledali nazaj, boste videli, da ste v tem času z lahkoto uredili vse, kar ste želeli. Zato se samo sprostite in osvobodite svoja pričakovanja do okolice, obenem se bodo tudi drugi sprostili glede vas.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: **
Samozavest se vam malo maje, spreminja, zato se ne počutite najbolje. Razumete, da se vse spreminja, a se še ne morete sprostiti, da bi začeli sodelovati z življenjem sproščeno.
Ljubezen/odnosi: **
Strahovi vas odmikajo od ljudi, ki bi vam lahko pomagali, saj povsod vidite nevarnosti. Ne bojte se sprememb, ki vam bodo koristile.
Posel/denar: ****
Priložnost boste imeli, da na novo začnete z nekaterimi stvarmi, ki se v preteklosti niso tako dobro obnesle. Zato boste malo občutljivi in previdni v komunikaciji. Pripravljeni boste celo na kompromise, samo da se bodo začele stvari odvijati v neko smer.
Nasvet tedna:
Poskrbite za zdravo prehrano in dovolj tekočine, saj bo telo veliko bolj odzivno na slabe razmere kot do zdaj. Spočijte se in poskrbite za zdravo okolje ter dober način razmišljanja. Ne dovolite paniki iz okolja, da vas prevzame, zato organizirajte svoj način razmišljanja in sodelovanja. Ko se ne počutite dobro, je pomembno, da se pogovorite, da prekinete težave drugih, da zlezejo na vas.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ****
Globoko čutenje vas bo v tem tednu zaznamovalo. Morda se ne bo navidez nič takšnega zgodilo, a v vas se bo prebudila močna kreativna sila, s katero boste čutili, da lahko naredite tiste preboje v življenju, ki jih že ves čas želite, pa nekako niso prišli na vrsto.
Ljubezen/odnosi: ***
Ljubezen je del vas, odkrijte jo v sebi. Z njo boste nepremagljivi in morda bo to začetek daljšega lepega obdobja, kjer se lahko zgodijo spremembe v ljubezni čez noč.
Posel/denar: ****
No, zdaj ste vi na vrsti, da si pokažete svojo največjo moč, ki jo premorete. Strastno sledite sebi in kreativnosti ter ne odnehajte. Ustvarjate si namreč nove temelje, s katerimi boste lahko pomagali vsem, ki so povezani z vašim srcem.
Nasvet tedna:
Ne hitite v pogovorih ali v dokazovanju sebe. Ne potrebujete več potrditve iz okolja, temveč dovolj časa zase in za vse, kar si želite ustvariti. Poglobite svoje zaznavanje, intuicijo in okrepite fizično ter psihično kondicijo. Vse to vam bo koristilo pri uspešnih spremembah.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: *****
Čutili boste magnetno privlačnost, s katero boste vibrirali, ne glede na to, v kateri družbi se boste znašli. Morda se ne boste niti zavedali tega, kaj se dogaja z vami, in boste enostavno pretiravali z vsem.
Ljubezen/odnosi: *****
Nasprotni spol se bo močno odzval na vašo življenjsko energijo in marsikaj več bodo pripravljeni narediti za vas. Morda boste začeli več ljubezenskih vez naenkrat ali se boste povezali z malo starejšo osebo, ki vas bo videla drugače in vam nudila tisto, po čemer ste hrepeneli.
Posel/denar: ***
Spreminjali boste nekatere svoje navade ali razvade, kar vam ne bo šlo najbolje, če boste preveč energije izgubili za obremenjevanje z osebnimi stvarmi drugih, ki vas čisto nič ne zadevajo. Izgubili boste zbranost na pomembne stvari, kar vas je že tolikokrat odmaknilo od uspeha.
Nasvet tedna:
Smiselno je, da malo prevetrite svoje moralne vrednote in jih zaživite vsak dan sproti v realnem življenju. Ne čakajte več na spremembe drugih, temveč se osredotočite nase in na vse, kar vam je pomembno.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: *****
Optimistični boste in se vsega lotevali s svojo megalomanijo. Čutili boste moč in srečo ob vsem, kar se bo dogajalo. Zdelo se vam bo, da boste uspeli v vsem, česar se boste lotili.
Ljubezen/odnosi: ***
Vam se bo zdelo, da je vse v najlepšem redu, a se bodo vaši bližnji težko strinjali. Če bodo dojeli, da ste v svojem procesu življenja in da doživljate čisto drugače kot drugi, bo dobro. V nasprotnem primeru pa bodo zaskrbljeni ali jezni na vas.
Posel/denar: ***
Če se le da, se izognite reševanju tujih skrbi, saj boste v tem potegnili kratko. Tudi če se boste dogovorili za sodelovanje, se lahko zgodi, da se stvari ne bodo tako izpeljale in se boste morali boriti za svoj dogovorjeni delež.
Nasvet tedna:
Sprostite se in ohranite pozitiven odnos do iskanja vseh možnih rešitev, predvsem zase in za svoja področja življenja. Zato opazujte možnosti, ki se vam bodo odpirale, in se dogovorite za več časa za odločitve. Tako boste lahko v miru razmislili in se pogovorili z bližnjimi brez negativnih posledic.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Strast vam bo zmešala glavo, kar vas bo na začetku veselilo, saj ste to na neki način že pričakovali in se potiho veselili. Vas bo pa vse skupaj precej bolj prevzelo, kot ste pričakovali, kar vas bo pretreslo.
Ljubezen/odnosi: ***
Spoznali boste, da je globina čustev močnejša in da vas prevzema, da izgubljate kontrolo. To je zaljubljenost, ki se vam bo zgodila in vas vrgla v vrtinec čustev, ki jih boste le stežka razumeli, kaj šele da bi jim sledili. Sprostite se in se osredotočite na čutenje sebe, preden načrtujete drugačno življenje. Morda se vse dogaja zgolj zato, da vas čustveno prebudi in da ne bo dolgoročnih skupnih ciljev.
Posel/denar: ***
Nikakor se ne boste mogli skoncentrirati na delo in na projekte, ki bodo počakali na tisti čas, ko se boste lažje osredotočili ter naredili kaj smiselnega.
Nasvet tedna:
Ne obremenjujte drugih s svojimi čustvi. Ko se umirite, boste lahko razumeli, da niso drugi odgovorni za vaša čustva, temveč da je vse bilo skrito v vas. Zato sprejmite odzive drugih za merodajne in ne predpostavljajte, da čutijo tako, kot vi do njih.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: *****
Precej bolj sproščeni boste in se začeli veseliti življenja. Optimizem vas bo vse bolj prevzemal, čeprav ga boste še močno povezovali z ureditvijo vseh skrbi, ki jih nosite v sebi.
Ljubezen/odnosi: ****
V odnosih boste vodilni in težko vam bo kaj dopovedati, saj boste imeli jasno izražena stališča, ki jih ne boste hitro spreminjali. Zato se boste bolje organizirali in red ustvarili predvsem v sebi ter v povezavi z otroki, če jih imate. To sodelovanje vam bo pomembno, saj boste iz tega izhajali pri vseh drugih dogovorih in načinu življenja.
Posel/denar: ****
Veliko lažje se boste pogovarjali in se tudi kaj dobrega zmenili, še posebno za svoje zdravje in dobro počutje v službi. Mimogrede boste lahko uredili stvari, ki ste jih še malo časa nazaj delali precej dlje. Pri tem boste usmerjeni zgolj na rezultate.
Nasvet tedna:
Bodite pozorni na iskrene in preverjene informacije. Nekateri bodo želeli vašo pohvalo in bodo priredili informacije, a posledice lahko nosite vi.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ****
Prebudili se boste v drugačne dneve, ko se vam bo zdelo, da ste se rešili neverjetne teže preteklosti. Počutili se boste kot po večdnevnih zabavah, ko ste zadovoljni, da živite in lahko dihate ter zaznavate fizične spremembe v dobro.
Ljubezen/odnosi: ****
Sreča vam bo naklonjena in morda boste srečali prave ljudi ob pravem času. Imeli boste dober občutek za soljudi in hitro vam bo uspelo urediti dogovore, za katere ste se bali, kako bodo šli.
Posel/denar: *****
Odličen čas za iskanje nove službe ali za aktivacijo projekta napredovanja. Ne odlagajte ničesar, kar vam pade na pamet. Razmišljajte na veliko, tako o delu kot o denarju.
Nasvet tedna:
Odprite se sprejemanju, pa tudi pogovorom, ne glede na to, da vam ne bo čisto jasno, kam peljejo. Pomagajo vam stopiti na realna tla in vas aktivirajo v dobro. Morda boste morali urediti doma, v družini ali svojih temeljih nekatere zadeve, ki ste jih odlagali. Zdaj ne boste mogli pobegniti, zato se lotite čim prej.

prejšnji članek
Zakaj ni dobro računalnika uporabljati v temi?
Zdravje
Zakaj ni dobro računalnika uporabljati v temi?
naslednji članek
Pripisali so mu razmerje s filmsko hčerko
Svet slavnih
Pripisali so mu razmerje s filmsko hčerko
#nasazenazenska
nasazenazenska