Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: popazite, da bo vse izrečeno tudi resnično

8. 2. 2021; 01.00
Avtor: Andreja Novak / Dobra karma
horoskop, znamenja, astrologija

Kakšen dan je pred vami? foto: Profimedia

Slovenski kulturni praznik bo kreativno, predvsem pa komunikativno obarvan. Vsi bodo želeli povedati svoje mnenje, saj se prav na ta dan srečata Sonce in retrogradni Merkur. Popazite na besede, da bodo resnične.

Mlaj v tem tednu v vodnarju prinaša lahko čisto nove odločitve in nenavadne spremembe, ki se bodo šele pozneje izkazale za dobre. Naj bo vsak dan »dan ljubezni«.
Slovenski pregovor: Kar ti v glavi ostane, ti nihče ne vzame.

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: **
Ne boste več želeli sodelovati v nesmiselnih stvareh in dolgočasnih, starih načrtih, ki se nikamor ne premaknejo. Želeli boste pobegniti od vsega tega, in če boste sledili svoji intuiciji, notranjemu glasu, vam bo tudi uspelo.
Ljubezen/odnosi: **
Pomembno je, da se naučite poslušati in da varčujete z besedami. Naj vam ljudje povedo, kar želijo, ne čutite se dolžne voditi pogovor. Ker bodo odnosi malo težavni – prejeli boste namreč košarico od nekaterih – bo najbolje, da se odločite za krajšo spremembo okolja.
Posel/denar: ***
Ne izgubljajte energije za jezo in skrbi. Ohladite čustva in dobro razmislite o vsem, kar je treba narediti, in o tem, kako boste motivirali druge. Finančno je namreč čas za pozitivne spremembe, ki jih dobite s sodelovanjem.
Nasvet tedna:
Če se boste v tem obdobju naučili poslušati, se lahko zgodijo večje pozitivne spremembe v vašem življenju, saj boste začeli opažati, da vam ljudje vse pravočasno povedo in da je treba samo podpreti tisto dobro v njih, da lahko dobro sodelujete.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ***
Če boste imeli priložnost, pokažite svojo življenjsko filozofijo, razkrijte svoj globlji smisel življenja. S tem boste navdušili nekatere, ki vam bodo odprli čisto nove poti za življenje. Morda boste na podlagi tega lahko šli na daljšo pot ali celo imeli možnost preselitve.
Ljubezen/odnosi: ***
Pokažite svojo strast. Preteklost pustite za sabo in ne izgubljajte energije v ta namen. Ne očitajte domačim, raje se potrudite za stabilnejše in bolj ljubeče odnose. To vam bo veliko bolj koristilo.
Posel/denar: ****
Če iščete podobne priložnosti za spremembo življenja, se vam bodo kmalu pokazale, pomembno je le, da ste čim bolj kreativni, iskreni in neposredni v komunikaciji. Seveda se odzovite na dogajanje in ne čakajte v ozadju.
Nasvet tedna:
Ogromno sprememb se bo dogajalo v vas, zato si jih upajte obelodaniti ter slediti svojim najlepšim čustvom in podpori, ki jo boste sočasno zaznavali od življenja. Če pa boste zatirali svoje nove energije in se odmikali od spremembe, se lahko vaše zdravstveno in čustveno stanje poslabšata. Zato pogumno in odprto v spremembo.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Nihali boste v čustvih in tudi psihi, tako da ne boste vedeli, kaj vam je. Vse te spremembe in nestabilnost, v kateri ste se znašli, vam bodo zamajale občutek, da imate vse pod nadzorom.
Ljubezen/odnosi: **
Zavedajte se, da ni sramotno prositi za pomoč, tako osebno kot poslovno, in razmislite, kdo bi vam lahko kje pomagal. Kar nekaj pomembnih odločitev boste sprejeli, zato razmišljate širše in ne gasite samo požara.
Posel/denar: **
Kar precej stvari ste si naložili na ramena in morda vas bo vse skupaj na trenutke preobremenilo, da se boste želeli od vsega odmakniti. Ne odmikajte se, smiselno pa je, da se organizirate tako, da ostane še kaj časa za vas in sprostitev. V nasprotnem primeru si lahko nakopljete zdravstvene težave.
Nasvet tedna:


Smiselno je, da se začnete izražati sproti in ne šele takrat, ko vam je vse jasno. Nič ni narobe, če kaj preložite na druge. Samo ne dovolite si, da vam vzamejo veselje do kreativnosti in trenutkov življenja, ki vam pomenijo vse. Možnosti za ljubezen so namreč izjemne, ne zanemarite jih.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: **
Polni boste čustev, ki vas bodo tokrat lahko prvič začela celo motiti. Zdelo se vam bo, da nimate nadzora nad njimi in da vas je življenje preplavilo ter ste zgubili ves nadzor, kar bo deloma tudi res.
Ljubezen/odnosi: **
Preveč pogumni boste z besedami in se boste tako maščevali nekaterim, ki so vas v preteklosti prizadeli. Vseeno bi bilo dobro osvoboditi globino starih zamer, ki vas še razjedajo. Namesto tega boste šli v moč in uporništvo ter si privoščili prepovedan sad in s tem prelomili dano obljubo sebi in še nekomu.
Posel/denar: ***
Ne umikajte se zdaj, ko se stvari zares spreminjajo v dobro, samo iskreno sodelujte. Karkoli lahko storite, to povejte in naredite. Ne skrivajte pa se več za zmedo, humorjem ali težavami, saj boste s tem podrli že tako trhlo zaupanje in vas sodelavci, nadrejeni ali stranke ne bodo več resno upoštevale.
Nasvet tedna:
Zavedanje, da so vaša čustva kot valovi in da vi sami določate, koliko se poglobite v njih. Če se ne želite čisto zmočiti, ne skačite torej v globino in ohranite vsaj glavo na suhem.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ****
Odlično razpoloženje vas bo vodilo v uspešne korake pri spremembah. Dovolj boste imeli čakanja na druge in priložnosti, tako da se boste sami lotili vsega, kar ste pogrešali v preteklosti in pri bližnjih.
Ljubezen/odnosi: ***
Dober občutek o sebi vam bo okrepil libido in pokali boste po šivih od življenjske energije. Pretreslo pa vas bo, da bližnji sploh ne opazijo razlike in jim ni niti mar, kako se vi počutite. To vas bo streznilo, da boste lažje sprejeli nekatere odločitve.
Posel/denar: ****
Z optimizmom boste lažje dosegali dogovore. Odprti boste za sodelovanje, a le s pozitivnimi ljudmi. Ne boste se več želeli zapletati s tistimi, ki vidijo samo svoje vidike in niso pripravljeni na sproščeno ter zadovoljno skupno sodelovanje.
Nasvet tedna:
Spoznanja vas vse bolj podpirajo na vaši poti, zato se ne obremenjujte z malenkostmi, ki se bodo skozi dneve dogajale. Sledite notranji osredotočenosti in dobremu občutku, ki se bo vse bolj gradil v vas in vas podpiral. Sreča se bo okrepila in veliko stvari se bo samih zložilo.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ***
Vznemirjeni boste in obremenjeni, in ko se boste obrnili v svojo rutino, se bo vse postavilo na glavo. Vse to vam bo povzročalo velik stres.
Ljubezen/odnosi: ****
Morda se boste počutili ukleščene v vseh dobrih čustvih, ki vam jih bo izkazovala okolica, saj se vam bo zdelo, da je vsega čisto preveč oziroma da pretiravajo. Na srečo se ne boste mogli hitro odmakniti, tako da boste le ugotovili, da ni tako hudo se odpreti sreči in dobremu sodelovanju. To vas bo osrečilo in vam dalo moči ter optimizma.
Posel/denar: *****
Skozi službo in delo se boste na novo postavili ter odkrili nekatere svoje nove lastnosti, pa tudi veselje do življenja. Precej truda boste vložili v vse, zato vam bo toliko več pomenil uspeh. Skozi celoten proces boste spoznali, kje ste se zatikali v preteklosti, in zato boste lahko za prihodnost pripravili veliko boljši načrt.
Nasvet tedna:


Dajte si čas, da se privadite na nove razmere, na bolj odprta čustva in dejstvo, da ne morete spremeniti vsega, kar si želite, da pa lahko sodelujete tam, kjer so odprti pogoji.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: *****
Strastno se boste podali v izpolnjevanje svojih želja in dobro bo, da ne boste mogli razmišljati o ničemer drugem. Zadovolji boste, ker se to ne bo tako očitno kazalo navzven in vas bodo drugi pustili večinoma pri miru.
Ljubezen/odnosi: ****
Številne ideje, tudi ljubezenske, vam bodo zaposlovale misli in potrebovali boste veliko samote, da boste vse dobro premislili in začeli razmišljati tudi o poti realizacije. A za zdaj vam bosta sanjarjenje in sreča, ki vas bo ob tem spremljala, dovolj.
Posel/denar: ****
Dovolj časa in energije boste imeli za ureditev materialnih vidikov, ki so potrebni za tiste najbolj dolgoročne cilje. Super vam bo šlo in optimistično boste zrli v prihodnost.
Nasvet tedna:
Zanimivo je, da vas zadovoljstvo in sproščeno življenje ne aktivirata bolj za realizacijo želja, temveč ste prehitro zadovoljni in raje sanjarite o prihodnosti. Ne računajte na večno podporo zvezd, raje se lotite materialnih sprememb korak za korakom, saj vam bodo omogočile, da bodo sanje postale realnost.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: *****
Samozavest in zadovoljstvo vas bosta sprostila, da boste svet, svoj dom in življenje videli v lepši luči. To bo takoj izboljšalo vaše počutje, tudi samozavest, in hitro boste pozabili na trenutke, ko ste bili čisto na tleh.
Ljubezen odnosi: ****
Ne računajte, da vam drugi berejo misli, pogovarjajte se sproti o vsem mogočem. Komunicirajte tudi z vsemi, s katerimi želite ohraniti dobre odnose ali razviti globljo povezavo. Iskrenost bo poplačana, še posebej če ne boste čakali do zadnjega.
Posel/denar: **
Brezsmiselni pogovori v službi na temo dela in pretirane skrbi za zdravje vas bodo obremenjevali ter vam jemali veselje do vsakdanjega dela. Vseeno se osredotočite na pomembne stvari in nikar ne prelagajte več tistega, kar je najpomembnejše za vas, da naredite.
Nasvet tedna:
Ne zaspite v zadovoljstvu, v svojem območju udobja, temveč se ravno zdaj potrudite za spremembe, saj imate polno podporo zvezd. Morda vam bo občutek samozavesti in sproščenosti dal lažno brezskrbnost in boste v lenobnosti pozabili, kako težko je doseči stvari. Izognite se lenobi.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: *****
Polni boste optimizma ne glede na to, kaj se bo dogajalo okoli vas. Sproščeno boste sprejemali vse in se veselili sprememb, pa čeprav še ne boste videli njihovih možnosti za realizacijo. Upanje bo gorelo v vas in vi ga boste preprosto širili naprej.
Ljubezen/odnosi: *
Nihče vas zares ne bo razumel, kako ste lahko tako dobrovoljni sredi vseh težav in največjega kaosa. Nič, česar se boste lotili, ne bo prav uspelo, a vi se boste očitno zabavali. Skrivnost vašega počutja bo v tem, da vam bo celoten kaos zares ustrezal, saj vas nihče ne bo mogel nadzorovati in vam slediti, kar vam bo najpomembnejše.
Posel/denar: ***
Skozi spremembe v tem času boste imeli priložnost spremeniti svoj način dela, sodelovanja in se bolj posvetiti fizičnim aktivnostim za okrepitev telesa. Poslovne spremembe vam bodo omogočale torej več prostega časa, ki ga koristite, dokler je ta ponudba še aktualna.
Nasvet tedna:


Zdravje naj vam bo v tem obdobju na prvem mestu, vse ostalo bo lahko počakalo. Ne zanemarite priložnosti, ki se ne bo tako hitro ponovila, in sprejmite nov način življenja.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: **
Zmedeni boste in zdelo se vam bo, da morate najprej urediti sebe, da lahko začnete živeti, saj vas bo strah sprememb.
Ljubezen/odnosi: ****
Ne bojte se sami sebe in čustev ter se ne izogibajte bližini, intimi. Izognite pa se moraliziranju ali razlaganju svojih občutkov. Naučite se biti tiho ob pravem času ter uživati v vibracijah strasti in ljubezni.
Posel/denar: ***
Če čakate na spremembe, pa bojkotirate novosti, se morate odločiti, kaj si zares želite. Ko se začne dogajanje, morate sodelovati, ne da bi poznali zaključek. Smisel je namreč v korakih, potovanju, tudi v poslu. Zato se pogovorite, sprašujte, sodelujte.
Nasvet tedna:
Pestro bo, če se boste le sprostili in dovolili življenju, da vas odpelje s sabo. Če vam bo v tem obdobju dolgčas, pomeni, da nečesa ne vidite dobro. Razglejte se okoli sebe, preglejte vse ponudbe ali možnosti za spremembe tako posla kot osebnih odnosov in se potem odločite, kam boste usmerili svojo energijo. Ne skrivajte se več pred spremembami, saj vam ravno ta pasivnost povzroča največje težave.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: **
Zasičeni ste z informacijami, z vsem dogajanjem in preveč vsega bi radi naredili naenkrat, tako da vam bo kompas začel delovati napačno in ne boste mogli več jasno misliti ali čutiti, še sami sebe ne.
Ljubezen/odnosi: **
Poskušali boste narediti vse, da bi uspeli priti do svojega prostega časa, a ni nujno, da vam bo uspelo. Jezili se boste in iskali možnosti za vsako ceno, čeprav bi bilo bolje, da se dobro organizirate. Imeli boste občutek, da vsi želijo nekaj od vas in da delate za druge, v resnici pa bo ravno obratno.
Posel/denar: ****
Čeprav vas bosta osrečila delo in kreativnost, boste vseeno imeli trenutke, ko bi najraje pobegnili od vsega in si vzeli vsaj kakšen dan samo zase. A razmislite in ugotovili boste, da ste vi tisti, ki poganja kolo, in da se vse vrti okoli vas. Številna pomoč vam je na voljo, izkoristite jo. Jasno in kreativno se usmerite v sodelovanje.
Nasvet tedna:
Umirite misli, to je najpomembnejše. Ne bodite tako usmerjeni v hitrost in učinkovitost, saj na ta način preganjate sami sebe in nase vršite pritisk, kaj šele na druge.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ***
Melanholični boste, saj ste dobro razdobje zapravili za obremenjevanje, v bistvu pa je iz vas govorila lenoba. Zato boste čutili predvsem krivdo, da niste sodelovali z življenjem, ko ste imeli več energije, več notranje moči.
Ljubezen/odnosi: ***
Odkar ste se pomirili v odnosih, gre vse lažje. Vseeno bo veliko dogajanja in pogrešali boste samoto, ki vam je še pred nekaj časa šla tako na živce. Zdaj boste hrepeneli po njej, kot tudi po brezdelju, in čakali na priložnost, da se s sodelavci in domačimi dobro dogovorite ter si priborite čas zase v čisto svoje namene. Uspelo vam bo v kratkem, a vprašanje je, ali ne boste takrat tudi na skrivaj delali.
Posel/denar: ***
Načrti, ki jih imate za kariero, se bodo začeli uresničevati, ko boste prepričani o njih in se glede njih bolj samozavestno pogovarjali. Dokler pa dvomite in v bližnjih iščete oporo, nasvete in tudi izgovore, da ne naredite prvega koraka, se ne bo zgodilo nič.
Nasvet tedna:


Ne filozofirajte toliko o preteklosti in prihodnosti, ampak bolje uporabite sedanjost. Naj vam trenutek sedanjosti pomeni največ.

prejšnji članek
Mednarodni dan epilepsije: V Sloveniji 15.000 bolnikov
Zdravje
Mednarodni dan epilepsije: V Sloveniji 15.000 bolnikov
naslednji članek
Miša Molk: Praznovati moramo moč našega jezika!
Svet slavnih
Miša Molk: Praznovati moramo moč našega jezika!
#obraziavenija
obraziavenija