Severina in Nikolina Pišek Svet24.si

Nikolina Pišek odkrila, zakaj sta se s Severino ...

clooney1 Svet24.si

FOTO: Clooney svoja dvojčka uči traparij, ki ...

pahor vojska vojaki bobo Reporter.si

Bi lahko Pahor postal generalni sekretar Nata? Na ...

koronavirus covid testiranje bobo2 Svet24.si

Petkove korona številke še ugodnejše od ...

20140310-00511851 Necenzurirano

S krajo identitete si je izplačeval dividende ...

ana-soklič Odkrito.si

Ana Soklič že prispela v Rotterdam

jasna-kuljaj Odkrito.si

Jasna Kuljaj: Če me kaj vprašate, boste dobili ...

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot 90 tisoč evrov
| K.M.

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot 90 tisoč evrov

Eva in Mihael, Tednik, Tednik

Zgodba, ki je pretresla Slovenijo in Slovence, ki so spet pokazali, da znamo stopiti skupaj.

Prispevek v ponedeljkovem Tedniku o 22-letnih dvojčkih Evi in Mihaelu ter njuni babici, ki jim zaradi dolga grozi, da bodo ostali brez doma, je pretresel gledalce, ki so hitro stopili skupaj in ukrepali. Eva in Mihael sta najprej pri šestnajstih zaradi raka izgubila mamo, potem zaradi raka tudi dedka in v roku dveh let po kapi še očeta.

Če želite pomagati Evi in Mihaelu, lahko darujete na tekoči račun Zveze prijateljev mladine Slovenije SI56 0400 1004 9903 191, sklic SI00 07-2021-2, namen: Za dvojčka. Na številko 1919 pa lahko pošljete SMS TEDNIK ali TEDNIK5 in prispevali boste en ali pet evrov.

Ta je nekaj let pred smrtjo dobil posojilo za nakup delovnih strojev, zdaj pa jim zaradi dolga, ki ne morejo plačati, grozi, da bodo ostali brez doma. Oče je namreč desetletje pred smrtjo prejel več kot 100 tisoč švicarskih frankov posojila, ki sta ga morala plačati dediča, na katera se je kredit prenesel. Ko sta ta dolg podedovala, sta bila še šoloobvezna, stara 18 let.

Če bi plačali zapadli dolg, bi preostale oboke nekako že plačali, saj se oba otroka trudita, da poleg šolanja zaslužita tudi nekaj denarja. Eva je za leto dni na stran dala celo šolanje, da je lahko opravljala študentsko delo. 

Celoten prispevek o Evi in Mihaelu si lahko ogledate TUKAJ >>KLIKNITE<<.

Dolg je na 8. marca letos znašal 132.130,34 evrovZvezda prijateljev mladine Slovenije pa je danes potrdila, da je bilo do 14. ure na računu namenjenemu dvojčkoma zbranih že 90 tisoč evrov, ob tem pa so dodali, da so prepričani, da jim bo uspelo poplačati celoten kredit.