900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Slovence bo danes povezalo petje s srci

23. 4. 2021; 08.00
Avtor: STA
petje, ženska, glasba,

Fotografija je simbolična foto: Pexels

Slovence in Slovenke doma in po svetu bo danes ob 10. uri povezal projekt Vseslovensko petje s srci. Kako lahko postanete del srčnega petja?

Organizatorji vabijo k skupnemu petju slovenskih pesmi, letos pa bodo v ospredju življenje, 30-letnica samostojnosti in 100-letnica smrti skladatelja Josipa Ipavca. Projekt je uvod v poletni festival zborovskega petja Europa Cantat.

Kot so zapisali organizatorji, današnji dan svetega Jurija prinaša "nov življenjski krog, zdravje in obilje v naše domove". Zato si ravno danes želijo s skupnim prepevanjem slovenskih pesmi povezovati vse generacije, vse družbene sloje doma in po svetu, negovati slovensko kulturo in jezik, krepiti nacionalno pripadnost, ustvarjati boljše vzdušje ter ozaveščati pomen slovenske glasbe in jo prenašati na mladi rod.

prepevanje foto: Pexels

Organizatorji spodbujajo, da zainteresirani danes med 10. in 11. uro pojejo od doma, iz teras, balkonov, na delovnem mestu, v avtomobilu, v šolah, vrtcih, na zelenih javnih površinah, na okoliških hribih, v parkih, okoli gradov, cerkva, kapelic in drugod.

Na YouTube kanalu projekta je že pripravljen izbor desetih skupnih pesmi Vseslovensko petje s srci - 2021, ostale dodane pesmi pa si zainteresirani izberejo po lastnem izboru ali pojejo svoje pesmi.

Pevce, glasbenike in kulturna društva pozivajo, da na javnih zelenih površinah ob primerni medsebojni varnostni razdalji zapojejo in navdušijo mimoidoče. Prav tako lahko glasbeniki od doma preko različnih aplikacij povabijo svoje sledilce in zapojejo skupaj, še piše v sporočilu za javnost.

prejšnji članek
MasterChef: Natalija sabotirala sotekmovalca
Resničnostni šovi
MasterChef: Natalija sabotirala sotekmovalca
naslednji članek
Sorodna duša sanjskega moškega hudo bolna
Resničnostni šovi
Sorodna duša sanjskega moškega hudo bolna