Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: prvomajski modo burni, obetajo se temeljne spremebe

26. 4. 2021; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
polna luna

foto: Profimedia

Bodite pripravljeni, saj prazniki, ki so pred nami, ne bodo najbolj mirni. Čas je tudi za večje spremembe ... Ni pa nujno, da bodo te pozitivne. Jutri nastopi polna luna, ko smo bolj občutljivi. Stvarem je treba priti do dna.

Jutrišnja polna luna bo tokrat še močnejša, saj se na isti dan Pluton obrne v retrogradno fazo. To pa pomeni tudi, da so lahko prvomajski prazniki precej burni in dramatični ter se zgodijo večje, temeljne spremembe.

Oven 21. 3.–20. 4.
Počutje: **
Ne glede na to, da boste čutili željo po umiku in času zase, se boste še vedno navzven postavljali in se vedli, kot da je vse v najlepšem redu. To vam bo vzelo veliko energije, kar se bo poznalo predvsem ob večerih.
Ljubezen/odnosi: ****
Skozi pogovore boste želeli potolažiti bližnje in jih pripraviti do tega, da bi pozabili na probleme, v katere ste jih zapletli prav vi. Če boste dovolj dolgo vztrajali, vam bo tudi uspelo, a se ne zadržujte, optimistično pokažite voljo in željo, da jim pomagate pri vsem, kar bodo želeli. Dovolj bo že vaše zagotovilo, da se bodo stvari začele dobro odvijati in si boste lahko oddahnili.
Posel/denar: ***
Stvari se bodo odvijale, vendar se ne boste posebej trudili v tej smeri. Presenečeni boste že ob tem, ko ne bo večjih zapletov, saj boste ves čas namenili predvsem prijateljem, znancem in brezskrbnemu druženju.
Nasvet tedna:
Ne pozabite nase in si vzemite čas, da razrešite bolj intimne zadeve, ki ne bodo same po sebi izginile. Razrešite jih v srži problema, da se boste lahko sprostili v družinskem krogu.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: *****
Samozavestno boste nastopili povsod, saj imate prav v tem obdobju najmočnejšo podporo zvezd. Oddajali boste posebno energijo, ki bo pritegnila mnoge v vašo bližino, kar vam bo v veliko zadovoljstvo.
Ljubezen/odnosi: ***
Lahko boste izbirali način sodelovanja in se bohotili z ljubeznijo ali notranjo močjo. Pazite, da ne postanete ošabni in egocentrični, saj vas lahko življenje kaj hitro preusmeri drugam in boste morali dokazovati določene stvari, čustveno pa se boste zapletli globlje, kot ste načrtovali. Poskrbite za ravnotežje v odnosih in sočasno za starejše prijatelje ali sorodnike, ki bodo potrebovali vašo pomoč.
Posel/denar: ***
Priložnost boste imeli, da naredite dober vtis ob prvih stikih, kar vas lahko dobro podpre pri poslovnih dogovorih, zato se ne izogibajte sestankov ali drugih službenih obveznosti.
Nasvet tedna:
Nadvse koristno bo, da pogledate širše na vse dogajanje in razumete druge vidike v odnosih; tako se boste sprostili v nekaterih korakih in dogajanjih. Prisluhnite drugim in svojemu srcu ter uživajte.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: *

Ne boste sicer v svoji najboljši koži, a slabe misli sodbe drugih, ki so vas še nedavno precej obremenjevale, se počasi umikajo. Sprememba v načinu razmišljanja vas bo navdala s samozaupanjem in vedrostjo.

Ljubezen/odnosi: **
Bližnji bodo nezadovoljni ob vašem pretiranem delu, vendar se ne boste ozirali na to in boste nadaljevali projekte, saj boste dobili precej podpore iz drugega okolja, ki vas bo navdušila še bolj.
Posel/denar: *****
Odličen čas za napredovanje in uresničevanje ciljev, čeprav se vam bo zdelo, da samo delate in da drugi ne vidijo vašega truda, ki je usmerjen v dobrobit vseh. Morda vam bodo pomagali kakšna organizacija ali starejši, ki to, kar zdaj vi na novo vzpostavljate, že obvladajo. Skozi delo in močno željo, da tokrat res naredite dober korak naprej, boste vztrajali, in če bo treba, pokazali tudi trmo. Upelo vam bo uresničiti nekaj, kar ste si že dlje časa želeli.
Nasvet tedna:
Odlično vam bo šlo in ne obremenjujte se, če se drugi ne zanimajo za to, kar počnete, raje opazite svobodo, ki vam jo to podari, ter sledite svojemu poslanstvu, ki ga boste čutili v tem času bolj kot kdajkoli.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ***
Potrudili se boste, da bi zakrili svojo občutljivost in se predali skupnemu optimističnemu druženju ter prazničnemu vzdušju, ki bo prevzelo vse okoli vas.
Ljubezen/odnosi: ***
Krajša potovanja vas bodo aktivirala v čisto drugačno počutje in precej bolj boste čustveno občutljivi na vse odnose, zato bodo bližnji hitro ugotovili, da morajo z vami delati v rokavicah. Ni pa nujno, da bodo to opazili in upoštevali vsi prijatelji in znanci. Z občutkom krivde in občutljivostjo boste obremenili predvsem partnerja oziroma najbližjo osebo, ki ji popolnoma zaupate.
Posel/denar: ***
Ne boste vedeli, ali bi teden posvetili delu, prenovi doma ali raje se sprostili v druženju in uživanju z družino in prijatelji. Finančno stanje vas bo obremenjevalo, zato boste potrebovali pogovore ter daljšo vizijo dela in varčevanja.
Nasvet tedna:
Če lahko, se izognite pretiranim pogovorom ter se raje odločite za konkretno delo in akcijo, saj vam bo to zbistrilo misli. Ne iščite ves čas rešitve v drugih in skozi odnose, temveč se odprite konkretni moči, ki je pri vas povezana s telesom.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: *****
Dobro obdobje, ko bodo vsi želeli stik z vami in boste lahko vzpostavili nov način delovanja z obilo pomoči. Lahko pa, da vas bo vsa pozornost okolja obremenila in boste sami našli dobre in hitre rešitve.
Ljubezen/odnosi: ***
Če vas nekateri odnosi bremenijo, se lahko zgodijo precejšnje spremembe, ko preprosto ne boste mogli več skrivati nezadovoljstva in si boste zaželeli več svobode ali pa razčistiti težave enkrat za vselej.
Posel/denar: ***
Skozi pogovore in skupne dejavnosti boste dojeli, kaj se lahko spremeni samo po sebi, za kaj pa se bo treba potruditi in kaj konkretno spremeniti. Dober občutek boste imeli, saj boste imeli vizijo za več let vnaprej.
Nasvet tedna:
Bodite pozorni, da se v tem času ne zavežete k dolgoročnemu sodelovanju z nekom, ki ga ne poznate dolgo in bodo njegove zahteve precej sistematične in obsežne. Preložite končne dogovore na kasnejši čas, vsaj za štirinajst dni, da vas zvezde v tem bolj podprejo in da mine nevarnost iz okolja.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ***
Zajelo vas bo delovanje iz okolja in prevladalo v vašem vsakdanjiku. Zdelo se vam bo, da nimate svojega prostega časa, prav tako ne vpliva na to, kar se vam dogaja in kam gre vaš čas, kar vas bo seveda malo jezilo.
Ljubezen/odnosi: **
Bližnji bodo pričakovali, da sodelujete pri njihovih načrtih, in seveda ne bo razloga, da bi to zavrnili, saj vam tudi oni večkrat priskočijo na pomoč. Tudi če boste trmasti in se upirali njihovim idejam, ne boste natanko vedeli, kaj bi raje počeli, zato se boste raje vdali.
Posel/denar: ****
Morda boste dobili priložnosti narediti kaj novega tudi zase, saj boste imeli dober magnetni privlak in se boste lažje o vsem pogovorili, pa še vztrajni boste bolj kot sicer, kar bo koristno tako poslovno kot osebno.
Nasvet tedna:
Če ste želeli spremeniti svoj videz, je zdaj pravo obdobje, da preverite, kako bi se počutili v novi izvedbi. Seveda si vzemite dovolj časa in razmislite o tem, povprašajte prijatelje in strokovnjake, kaj bi vam priporočili, ter se šele potem odločite o večjih spremembah.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: *****
Sreča vas bo spremljala in lahko se boste dogovorili o vseh stvareh, s komerkoli. Nihče vam ne bo mogel reči ne, kar vas bo še bolj spodbudilo k aktivnostim. Čeprav ste načrtovali počitek, boste počeli vse prej kot to, a se boste odlično počutili. Če ste imeli težave z zdravjem, se bodo pokazalo veliko izboljšanje, saj boste tudi več naredili za svoje telo.
Ljubezen/odnosi: ****
Nič vam ne bo težko narediti in lotili se boste vsega po malo. Domači bodo protestirali, saj boste tudi njih potegnili v delo, ki ga niso načrtovali, a na koncu bodo zadovoljni.
Posel/denar: ***
Malo boste izgubili fokus glede vsega, kar je treba opraviti, in ker ste bili v preteklosti preveč zapravljivi, morate zdaj z denarjem bolj taktizirati. To vam bo sicer dalo nove ideje, kako povečati prihodek.
Nasvet tedna:
Zapisujte si ideje, da ne boste drugih obremenjevali z izvedbo ob nepravem času, čez praznike. Kreativni boste in naredili boste veliko več kot sicer, kar vam bo dalo še več delovnega elana in kar ne boste mogli odnehati.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ****
Usoda vam bo odpirala vrata, a bo nujno, da stopate naprej notranje umirjeni, kar vam bo dalo navdih in potrebno potrpljenje. Do zdaj ste že ugotovili, da ne morete ničesar premakniti na silo in da je potrebna vztrajnost.
Ljubezen/odnosi: ***
Odlično obdobje vas bo povezalo z bližnjimi na drugačen način in lahko se boste sprostili, vedoč, da vas zdaj bolje razumejo. Čustva med vami bodo sproščena in lahko se zgodi, da se znova zaljubite v partnerja, in obratno, ali pa srečate novo simpatijo, ki vam bo ogrela srce.
Posel/denar:****
Zadovoljni boste s premiki, ki se bodo dogajali s pomočjo drugih, čeprav jih tokrat ne boste obremenjevali glede stvari, za katere ste sami odgovorni. Tako boste vsi veliko bolj učinkoviti in boste res dosegli večje spremembe v dobro.
Nasvet tedna:
Ne zapletajte se v naključne dogodke in ne dovolite okolici, da bi pokvarila vaše načrte za te dni. Ostanite osredotočeni nase in na to, kar želite urediti v tem času, saj vas zvezde na polno podpirajo. 

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: *****
Prosti čas si boste sami ustvarili in se sprostili bolj, kot ste načrtovali. Med uživanjem vam bo čas kar pobegnil, a vam ne bo prav nič žal, ne glede na prigovarjanje iz okolice. Končno boste začutili svobodo in polno življenjsko energijo, ki vas bo preplavljala.
Ljubezen/odnosi: ****
Prijatelji vas bodo zvabili v svoje dogajanje in težko se jim boste uprli ter pri tem komajda preslišali negodovanje svojih bližnjih. Ne boste jim znali pojasniti, zakaj je tako nujno, da v tem času s prijatelji odidete na lepše in pri tem malo pozabite na obveznosti ter družinske člane.
Posel/denar: **
Ne boste se obremenjevali, saj se vam bo zdelo, da se bodo stvari tako kot vedno tudi zdaj uredile. Ideje se vam bodo zdele obetavne.
Nasvet tedna:
Spreminjajo se vaše življenjske vrednote in precej vsega se je nakopičilo za nazaj, zato se sprostite in ne uresničujte svojih hrepenenj iz preteklosti, temveč poglejte, kaj vam je pomembno v sedanjosti. Ti dnevi vam dajejo možnost drugačnega življenja, zato bodite iskreni s sabo in vsemi, kakorkoli povezani z vami.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: *****
Usoda vam bo odlično, a malo bolj nenavadno odpirala nova vrata in vas spodbujala, da se sprostite ter iskreno in sproti začutite, kaj si zares želite.
Ljubezen/odnosi: ****
Imeli boste večji vpliv na druge, kar boste opazili malo kasneje. Ne zlorabljajte tega in ne manipulirajte s čustvi drugih v želji, da so več z vami. Preprosto povejte svoje želje in vse bo drugače. Nekatera čustva vas bodo povsem preplavila in od ljudi, s katerimi se boste čutili tako povezane, se boste le s težavo odmaknili. Preverite, ali čutijo enako, in se šele potem posvetite načrtom in povabilom v tej smeri.
Posel/denar: ***
Iz pogovorov ob druženju boste izluščili odlične ideje ali spoznanja. Lahko tudi, da boste spoznali zase pomembne ljudi, ki vam bodo odprli priložnosti v poslu in poskrbeli, da bo vaš talent dobro zasijal.
Nasvet tedna:
Razdvojeni boste med svojimi lastnimi načrti in dogajanjem v okolici. Sledite temu, kar bo močnejše za vas, bolj pomembno, in ne pozabite na sprostitev. Boljše ideje pridejo ob dobrem počutju.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ****
Optimistični boste in odločali se boste za krajša potovanja ali izlete, kjer pa ne boste mogli zadržati svoje jeze ali nemira, saj vas določena čustva še vedno preganjajo. Povsod, kje se boste pojavili, boste želi občudovanje, kar vam bo godilo, a se boste morda preveč zadržali v pogovorih in stikih.
Ljubezen/odnosi: **
Prevzelo vas bo življenje in pozabili boste na vse domače načrte in obljube sebi, da tokrat pa res uredite nekatere stvari, ki jih odlagate že dolgo. Ne glede na vse bodo morali še malo počakati.
Posel/denar: ***
Čas vam bo pobegnil in treba bo spremeniti načrte, kar bo izzvalo nezadovoljstvo, a se bodo morali vsi sprijazniti. Nihče ne bo želel tega obešati na veliki zvon, če le ne boste sami provocirali in se želeli pogovoriti o vsakem detajlu.
Nasvet tedna:
Sprostite se in si dovolite biti zmotljivi ter površni. To vas bo sprostilo tudi do drugih, saj boste imeli občutek, da je zdaj poplačano tudi vaše čakanje v preteklosti. Če lahko, bodite čim več v naravi, da si spočijete predvsem živce.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: **
Malo naporni dnevi bodo, ko si boste želeli predvsem mir in čim manj pogovorov s komerkoli.
Ljubezen/odnosi: **
Počutili se boste, kot da nimate česa dati drugim, saj boste preveč pesimistični ali melanholični. Kot da bi se rahlo vdali v usodo, ki pa bo poskrbela, da boste pravočasno dobili navdih prav od bližnjih, ki so na srečo že navajeni takšnih vaših obdobij.
Posel/denar: **
Obremenjevalo vas bo delo, ki ga je nujno treba opraviti, a boste doživljali precejšnje pritiske, o katerih ste že kar malo pozabili, da so se tudi v preteklosti kdaj pojavljali. Usoda bo izbrala nenavaden način, da vas povabi k naslednjim korakom, zato boste polni strahov glede vsega, kar boste morali narediti prvič.
Nasvet tedna:
Ne bežite od svojih čustev, raje jih sprejmite vse naenkrat, saj vas bo to umirilo in povezalo z močjo, ki jo imate na voljo. Če se boste upirali spremembam, pa si lahko ustvarite težave z bližnjimi ali celo nezgode na cesti, zato bodite previdni pri vožnji.
prejšnji članek
Ključ do vitkosti so brusnice in regrat
Zdravje
Ključ do vitkosti so brusnice in regrat
naslednji članek
Natalija Verboten ima že leto dni novega družinskega člana
Svet slavnih
Natalija Verboten ima že leto dni novega družinskega člana