Andrej Marčič Svet24.si

Milijoni evrov javnih sredstev za prijatelje ...

toča, Lumezzane Svet24.si

FOTO: Klestila orjaška toča v velikosti krogel ...

tuš, bregana, obrežje, mejni prehod Svet24.si

FOTO: V koloni pred mejnim prehodom si je ...

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

Toše Proeski in Dolores Lambaša Dobra karma

Na kraju Toševe smrti se spet dogajajo čudne in ...

48 Njena.si

Helena Blagne delila fotografijo s poroke

Živila, ki jih psi lahko uživajo
| K.M.

Živila, ki jih psi lahko uživajo

Kuža, Pexels

Pri prehrani pasjih prijateljev velikokrat naletimo na različne informacije o tem, katero hrano jim lahko omogočimo in katere ne.

Določena živila so strogo prepovedana, a obstajajo tudi takšna, s katerimi je dovoljeno popestriti prehrano hišnega ljubljenčka. Seveda morate pri tem vseeno opazovati, kako se pes na hrano odziva, spremljati morate tako njegovo blato kot videz kože. Ob tem je treba paziti na ustrezen vnos kalorij, saj se lahko ta s priboljški in kuhanjem druge hrane hitro poveča.

Kuhan piščanec
Piščanec je pogost tudi v človeški zdravi prehrani in zagotovo bo popestril kosilo vašega psa. Seveda naj bo le kuhan in nesoljen. Med kuhanjem mu lahko dodate tudi na koščke narezan korenček. Ta je namreč tudi primeren za vašega hišnega ljubljenčka, saj je zakladnica topnih vlaknin, vitamina A in betakarotena. Z grizenjem nekuhanega korenja bo pes odstranil zobne obloge, zamrznjeno pa pomaga pri razdraženosti dlesni v času menjave zob. 

Foto: Shutterstock - Psi lahko načeloma uživajo tudi papriko, lososa, bučke, jabolka in hruške, testenine in rjavi riž ...Arašidovo maslo
Gre za odličen vir beljakovin, vitaminov B in E ter koristnih maščob. Seveda izberite surovo, nesoljeno arašidovo maslo in ne pretiravajte s količino, saj gre za visokokalorično živilo. 

Jogurt in sir
Oba sta primerna za pse, ki niso intolerantni na laktozo. Seveda izberite manj mastne izdelke, brez umetnih sladil in okusov.