Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Matej Kravcar Njena.si

V Trebnjem pokopali slovenskega glasbenika

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Živila, ki jih psi lahko uživajo
| K.M.

Živila, ki jih psi lahko uživajo

Kuža, Pexels

Pri prehrani pasjih prijateljev velikokrat naletimo na različne informacije o tem, katero hrano jim lahko omogočimo in katere ne.

Določena živila so strogo prepovedana, a obstajajo tudi takšna, s katerimi je dovoljeno popestriti prehrano hišnega ljubljenčka. Seveda morate pri tem vseeno opazovati, kako se pes na hrano odziva, spremljati morate tako njegovo blato kot videz kože. Ob tem je treba paziti na ustrezen vnos kalorij, saj se lahko ta s priboljški in kuhanjem druge hrane hitro poveča.

Kuhan piščanec
Piščanec je pogost tudi v človeški zdravi prehrani in zagotovo bo popestril kosilo vašega psa. Seveda naj bo le kuhan in nesoljen. Med kuhanjem mu lahko dodate tudi na koščke narezan korenček. Ta je namreč tudi primeren za vašega hišnega ljubljenčka, saj je zakladnica topnih vlaknin, vitamina A in betakarotena. Z grizenjem nekuhanega korenja bo pes odstranil zobne obloge, zamrznjeno pa pomaga pri razdraženosti dlesni v času menjave zob. 

Foto: Shutterstock - Psi lahko načeloma uživajo tudi papriko, lososa, bučke, jabolka in hruške, testenine in rjavi riž ...Arašidovo maslo
Gre za odličen vir beljakovin, vitaminov B in E ter koristnih maščob. Seveda izberite surovo, nesoljeno arašidovo maslo in ne pretiravajte s količino, saj gre za visokokalorično živilo. 

Jogurt in sir
Oba sta primerna za pse, ki niso intolerantni na laktozo. Seveda izberite manj mastne izdelke, brez umetnih sladil in okusov.