kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: čas je, da se usmerite vase, v svoje življenje

3. 5. 2021; 01.00
Avtor: Andreja Novak
venera

venera foto: profimedia

Merkur in Venera v tem tednu prideta v znamenje dvojčkov, kar bo okrepilo komunikacijo, olajšalo kreativnost in aktiviralo dobre ideje ter hitro realizacijo.

Vse se vam bo zdelo lažje, boljše in hitreje boste našli ljudi, ki vam bodo priskočili na pomoč. Če pa vas bodo drugi preobremenili s svojimi idejami in prošnjami, je čas, da se usmerite vase, v svoje življenje.

merkur foto: pixabay

Slovenski pregovor: Življenje je dober učitelj, ki si zasluži tudi dobro plačilo.

Oven 21. 3.–20. 4.


Počutje: ****
Ne glede na dogajanje in skrbi bo vaše počutje odlično. Lažje boste sproščeni in vsakodnevno življenje bo zanimivo. Optimalno boste lahko zaživeli svoja hrepenenja, zato se za večje korake ne boste obremenjevali. Zaupali boste, da čas prinese svoje.
Ljubezen/odnosi: *****
Če boste jasno pokazali čustva in naredili korake v tej smeri, se lahko tako strast kot ljubezen dobro razvijeta v vašem življenju in vas podpreta v vsem, za kar se zdaj trudite. Prisluhnite srcu in notranji občutljivosti, ki bo dober kompas. Čas vam je naklonjen z zmenki in strastnimi pogledi.
Posel/denar: ***
Ne boste imeli priložnosti za spremembe, saj boste morali zaključiti že začete stvari. Lahko pa se boste pogovorili o načrtih za prihodnost. Ne izpustite priložnosti za pogovor z nadrejenimi ali poslovnimi sodelavci, od katerih potrebujete podporo.
Nasvet tedna:
Pogovorite se z domačimi o vsem, kar želite za prihodnost, saj vam je pomembno, da se strinjajo z vašimi načrti, zato je pametno, da se najprej pogovorite z njimi.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ***
Psihični pritiski v vas povzročajo precej večje reakcije, saj nikakor ne morete sprejemati kompromisov, obenem pa se ne izrazite, kar vam viša pritisk in slabo počutje. Bodite sodelujoči in sproti pokažite počutje in ideje. Lažje vam bo.
Ljubezen/odnosi: *****
Vaš magnetni privlak bo pritegnil mnogo simpatij v življenje, zato boste lahko malo zmedeni s čustvi in razmišljali o spremembah, a se na srečo ne boste znali hitro odločiti. Zato boste samo uživali v pozornosti in pustili, da se zgodi izbor za ljubezen sam po sebi. Spremembe bodo morda nenadne.
Posel/denar: ****
Z lahkoto boste dosegli dogovore v službi, ki ste jih želeli in načrtovali. Polno boste zaposleni in predani novim smerem, ki se bodo dogajale v službi. Ves čas in energijo boste porabili za delo in službo, kar lahko zamaje vaše počutje, a ne boste odnehali.
Nasvet tedna:
Nervozni boste, če ne boste izkoristili prostega časa za okrepitev dobrega počutja in nege telesa in duha. Izkoristite prosti čas zase, da postanete to, o čemer sanjate.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ****
Ne boste se mogli umiriti, a tokrat od pozitivnih stvari, ki se vam bodo dogajale. Vznemirjeni boste, saj imate navado vse neštetokrat premisliti, zato boste podnevi in ponoči razmišljali o tem, kako se vam obrača življenje. Zadovoljni boste, ko se boste lahko predali ljubezni.
Ljubezen/odnosi: ****
Maj vam bo odprl vrata v srečne odnose, po čemer ste dolgo hrepeneli. Skozi pogovore boste po naključju odkrili lepoto src tako bližnjih kot nekaterih novih ljudi. Zaljubljenost bo prišla skozi spoznavanja in navdušeni boste nad osebo, s katero si boste delili odnos do življenja.
Posel/denar: *****
Odlično obdobje, da naredite nove poteze v smeri zaslužka. Naklonjenost zvezd podpira vaš trud in iskrenost, da pridete do tiste stopnje, ko lahko dobro živite s svojim optimalnim delom in razvojem dobrih kvalitet, ki jih nosite.
Nasvet tedna:
Jasno bo, kaj vas najbolj veseli v življenju, zato usmerite vso kreativnost in pogovore zgolj v to, da ne boste zapravljali časa in denarja po nepotrebnem.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: **
Zaradi pomanjkanja spanja boste pretirano zaznavali čustva in misli drugih ter se počutili ranljive. Iskali boste razloge v okolici in pozabili na potrebe telesa.
Ljubezen/odnosi: ***
Občutljivi boste na opazke okolice, kar zadeva odnose in ljubezen. Trudili se boste dokazati, da je vse v najlepšem redu. Če nehate igrati popolnost, se boste lažje sprostili in predali seksualni energiji, ki vas bo potisnila v potrebne spremembe.
Posel/denar: ***
Nekateri delovni pogoji se bodo zakomplicirali, ker ne boste pravočasno povedali svojih želja, temveč podzavestno celo spodbujali dramo in kaos. Zato je pomembno, da se usmerite v jasno sodelovanje in pravočasno poveste, kar vam je pomembno. To bo pomagalo umiriti nemir in zmedo.
Nasvet tedna:
Imeli boste občutek, da vam zmanjkuje časa zase in ste preveč predani življenju ali drugim ljudem, zato boste psihično občutljivi in čustva vam bodo nihala. Če želite stabilnost, je nujno, da vzpostavite svoj red, ki vam ustreza.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: *****
Zadovoljni in vse močnejši boste v tem, kdo ste zares. Samozavest bo sijala iz vas in z lahkoto boste uresničevali načrte. Ne boste se več pustili manipulirati in iskreno boste sledili dogajanju, kar bo dajalo močan vpliv na okolico. Čutili boste, da ste na pravi poti.
Ljubezen/odnosi: ****
Nenadna srečanja vam bodo odprla srce in morda se boste zaljubili na prvi pogled. Vsekakor se boste odprli ljubezni. Morda ne bodo vsi naklonjeni vaši izbiri, a boste trmasto vztrajali, saj ste se naučili, da nima smisla, da za druge žrtvujete nekaj, kar vam je najlepše.
Posel/denar: *****
Dobro počutje in samozavest vam bo prinesla številna dobra poznanstva, ki se bodo razvila tudi v priložnosti na delovnem mestu. Mnogi bodo želeli sodelovati z vami, kar se bo lepo razvilo v maju, in zadovoljni boste s spremembami. Možnosti napredovanja so velike, izkoristite jih.
Nasvet tedna:
Navadite se na dobre stvari in tako oplemenitite svoje življenje. S tem se odprete drugačnim ljudem in drugi vibraciji, ki vas poveže s srcem in srečo, ki vam bo sledila.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ***
Imeli boste veliko več pozornosti, kot ste je navajeni, in ne boste točno vedeli, kaj bi z njo. Samozavest vam bo zrasla, a pogrešali boste mir.
Ljubezen/odnosi: ****
Zadovoljni boste s svojimi odnosi in predvsem praktično ljubeznijo, ki vam bo v oporo pri vseh ciljih. Zato se ne boste upirali spremembam, ki bodo jasno v vaše dobro. Malo boste zmedeni, saj se boste lahko zaljubili in čutili svoje razdvojeno srce med dvema osebama, kar vas ne bo osrečilo.
Posel/denar: ***
Odličen vpliv boste imeli na vse prisotne. To vas bo spodbudilo v dobro komunikacijo in dosegli boste vse, česar se boste lotili. Pomembno pa je, da izhajate iz sedanjosti in ne vlečete starih načrtov v ospredje, saj boste tako obremenili sebe in druge.
Nasvet tedna:
Po eni strani vas bodo odnosi spodbujali k samorazvoju, a po drugi se boste zaradi tega preveč obremenjevali. Res boste razdvojeni, kaj narediti. A življenje bo želelo vaš razvoj, ne umika, zato samo dihajte in sodelujte z dogajanjem.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: *****
Lahko se boste sprostili na vseh področjih življenja in začeli uživati v vsem, kar se bo dogajalo. Skrb za telo bo začela kazati dobre rezultate, kar vas bo spodbudilo, da boste dodali čas v stvari, pomembne za zdravje.
Ljubezen/odnosi: ***
Doživeli boste precejšnje ljubezenske spremembe, ki bodo v vas spremenile način doživljanja življenja. Morda boste pripravljeni vse postaviti na glavo, končno začeli več misliti nase, in seveda na ljubezen, ki se bo vse bolj širila na vsa področja ter vas popolnoma okupirala, a tudi motivirala za dobro delo.
Posel/denar: ***
Na druge boste imeli dober vpliv, zato vam bodo želeli ugoditi in sodelovati v vsem, kar boste predlagali. Tega ne boste želeli izkoriščati zase, zato na koncu ne boste pravočasno naredili potrebnih korakov v službi.
Nasvet tedna:
Ne mislite samo na skupne uspehe, saj je za vas prav tako pomembno, da napredujete in ste zadovoljni. Obdani boste z naklonjenimi ljudmi, kar vam bo v veliko olajšanje in podporo, da izrazite svoje potrebe.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ****
Malo nenavadno počutje vam bo sledilo, a če si boste vzeli čas zase, se bo izkazalo, da ste samo to potrebovali. Ne boste več nemirni zaradi preteklosti in bolezenski znaki vas ne bodo več tako hitro prestrašili. Skrb za vsakdanje stvari vas bo okrepila in spet boste čutili notranjo moč.
Ljubezen/odnosi: ***
Odličen čas za nova čustva oziroma poglobitev partnerskega odnosa. Lahko se boste sprostili in bolj zaupali svojemu srcu ter bližnjim. Ljubezen vas bo spodbujala v nove odločitve, da ustvarite gnezdo za svojo ljubezen na drugačen način, bolj individualen, pisan vam na kožo.
Posel/denar: ****
Prisluhnite intuiciji pri vsem, kar počnete. Usoda vas bo podpirala pri večjih spremembah, še posebno ker ste skozi ta čas opustili notranjo trmo in upor do vsega, v kar vas je življenje želelo vpeljati.
Nasvet tedna:
Pokazale se bodo dobre poti in priložnosti, morda podobne tistim, ki ste jih v preteklosti zavrnili. Tokrat jih na novo poglejte, pa jih boste čisto drugače sprejeli; s hvaležnostjo in spoštovanjem kot v preteklosti.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: *****
Sproščeni boste in kaos okoli vas bo imel pozitivno vlogo za vaše življenje, saj se boste nehali obremenjevati z malenkostmi. Videli boste jasne poti in smisel življenja bo postal bolj praktičen, oprijemljiv in brez zapletanja boste zaživeli na vseh področjih.
Ljubezen/odnosi: ***
Lahko vas bo malo odneslo in boste ves čas posvetili prijateljem ter simpatijam. Želeli boste pobegniti, a bodo stare, karmične vezi ponovno prišle v ospredje. Strast vas bo spodbujala k spremembam, vendar bodo potrebni pogovori doma. Imeli boste debelo kožo, tudi opazke domačih boste prenesli s humorjem.
Posel/denar: ***
Ne boste se obremenjevali z delom niti želeli sprememb, saj se vam bo zdelo, da pride pravi čas za to. To bo bremenilo sodelavce, ki bodo to označevali kot lenobo.
Nasvet tedna:
Lahko boste imeli priložnost se pogovoriti o nekaterih pomembnih stvareh za bodočnost, a boste tudi tokrat morali prej oddelati pretekle stvari, kar bo zelo obremenilno za vse. Če želite pozitivno sodelovati z življenjem, bodite na tekočem.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Ne boste točno vedeli, kako se počutite, saj vas vse novosti, tudi tiste najboljše spravijo v stres, zato potrebujete nekaj časa, da znate ovrednotiti novo stanje. Smiselno je, da sproti preverjate situacijo ter tako sproščate telo.
Ljubezen/odnosi: **
Če boste odprti za prijateljstvo, boste spoznali nove kvalitete ljubezni. Samski boste srečali osebo, s katero se boste dobro razumeli. Na splošno boste več časa preživeli v izletih in druženju. To vam bo veliko pomenilo in vam dalo optimizem za prihodnost.
Posel/denar: ***
Ko se boste lotili dela, boste obremenjeni z vsem, predvsem pa z osebnim življenjem, zato se ne boste mogli čisto predati darovom usode za boljše delovno okolje ali rezultate.
Nasvet tedna:
Usoda vam bo dajala priložnosti, za katere pa ni nujno, da jih boste sprejeli. To bi sicer okrepilo vaše finančno stanje, zato preverite, kaj lahko sprejmete. Smiselno je, da se ne skrivate pred spremembami, saj prihaja pozitivno obdobje, ki vam bo ponujalo priložnost drugačnega življenja.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: *****
Odlično počutje bo sledilo polni akciji, saj ste najbolj srečni, ko stvari hitro potekajo. Zato boste pripravljeni na vse dogodivščine in pozabljali, da je mogoče dobro poskrbeti tudi za fizične potrebe, dokler vas telo ne bo opozorilo na to. Red v prehrani bo zaželen, če ne celo potreben.
Ljubezen/odnosi: ****
Čutili boste željo po druženju; pogrešate smeh in nesmiselne pogovore, saj zaradi posla in sprememb večino časa preživljate doma. Vseeno boste s takim načinom dela okrepili družinske temelje in partnerski odnos.
Posel/denar: ****
Veliko dogajanja bo v poslu in prek odnosov boste dojeli svojo optimalno karierno pot. Napredovanje bo možno s podporo drugih, zato naj vam ne bo težko komunicirati. V tem obdobju boste imeli rekordno število sestankov in različne poslovne komunikacije, a bo vredno.
Nasvet tedna:
Ne bodite nestrpni do drugih, še posebno če se niste z njimi videli dlje časa. Ob vsem, kar se vam dogaja, ne bodo mogli takoj dojeti svojega počutja in sprememb.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ****
Čutili boste, da potrebujete predvsem mir, in si boste čisto po svoje organizirali čas. Hvaležni boste za to možnost, a po drugi strani boste zaradi tega dlje časa v coni udobja. Šele kasneje boste spoznali, kako vam čas polzi med prsti. Zato se boste bolj aktivirali in se začeli sistematično spravljati v red.
Ljubezen/odnosi: ****
Zadržani boste, predvsem do novejših ljudi, saj boste imeli dovolj razdajanja energije za srečo in razumevanje drugih. Dovolj vam bo dejstvo, da ste povezani z ljubeznijo in imate ljudi na svoji strani. Čutenje ljubezni bo zelo prisotno doma, zato bodo tudi domači zadovoljni, ne glede na manjšo količino skupnega druženja.
Posel/denar: ***
Hvaležni boste, če vas bodo pustili pri miru, da boste ugotovili nove vrste kreativnosti, s katero se boste lotili vsega, kar bo treba narediti. Tako boste nadoknadili za nazaj in dosegli uspeh z novimi projekti.
Nasvet tedna:
V stresu ste vedno, kadar ne veste, kaj točno je treba spremeniti. Zato ne delajte sprememb brez predhodnega načrta in dogovora z vsemi ljudmi, ki so vpleteni.

prejšnji članek
Neprepoznavna Billie Eilish: Vem, da me bodo kritizirali
Svet slavnih
Neprepoznavna Billie Eilish: Vem, da me bodo kritizirali
naslednji članek
Znana Slovenka ujeta v Dubaju
Svet slavnih
Znana Slovenka ujeta v Dubaju