Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ideja za izlet: Skrivni živalski vrt z desetletno tradicijo

27. 6. 2021; 04.00
Avtor: K.M.
mini-zoo-land

Mini Zoo Land foto: KKM

Tudi Slovenske Konjice imajo svoj živalski vrt s tematskim parkom.

Številni z veseljem obiskujejo živalski vrt v prestolnici, ki je seveda tudi največji živalski vrt v Sloveniji. A to še ne pomeni, da je edini. Če iščete idejo za izlet, je pravi skriti kotiček v Slovenskih Konjicah, kjer se skriva Mini Zoo Land z bogato in raznoliko ponudbo ter z lastnikom, ki živali preprosto obožuje.

Mini Zoo Land foto: KKM

Mini Zoo Land foto: KKM

Kot tematski park ponuja dogodivščine, ki jih predvsem najmlajši ne bodo kar tako pozabili. V njem si lahko ogledate lenega krokodila, govorečega papagaja, poskočne kenguruje, koate – nosate medvedke, lemurje, opice makake, alpake, želve in tudi kar dva kralja živali – leva. Občudujete lahko več kot 100 živali prek 30 različnih živalskih vrst.

Posebnost tega živalskega vrta je v tem, da je razdeljen na različne svetove in tematske parke. Živalski svetovi so razdeljeni na Avstralijo, kmečko dvorišče, divji zahod, tropski paradiž, izgubljeni otok, gusarsko ladjo, džunglo in lori park. Tematsko pa lahko uživate v japonskem vrtu, jami strahov in tropskem otoku. Otroci in odrasli lahko živali, za katere je to dovoljeno, tudi nahranite. 

Nekoliko drugačna izkušnja z živalskim vrtom nas je navdušila in prepričala. Ideja je popolna za tiste, ki v živalskih vrtovih že tako uživate. 

Žička kartuzija foto: Katja Kaja Mejač


V bližini živalskega vrta se lahko odpravite na raziskovanje vinskih kleti in vinogradov Zlati grič, kjer si privoščite okusno kosilo. V središču Slovenskih Konjic uživajte v Minattijevi kavi, ljubitelji zgodovine pa spoznajte zgodbo Žičke kartuzije, nekdanjega samostana kartuzijanskega verskega reda v bližini naselja Žice. 

prejšnji članek
Clint Eastwood se trudi ostati čil in zdrav
Svet slavnih
Clint Eastwood se trudi ostati čil in zdrav
naslednji članek
Bele pikice na ustnicah – so nalezljive?
Zdravje
Bele pikice na ustnicah – so nalezljive?