Tara R Svet24.si

Primer male Tare, ki so jo po enem letu našli na ...

rešilec Svet24.si

V Mariboru odjeknila eksplozija, poškodovana ena ...

Mitja Okorn Svet24.si

Avtor dokumentarca o covidnih bolnikih "v šoku"

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

Natalija Bratkovič Odkrito.si

Natalija Bratkovič priznava: Ni enostavno stati v...

mandaric Ekipa24.si

BOMBA vseh BOMB!!! Kdo bo NOVI ŠPORTNI DIREKTOR ...

Ideja za izlet: Skrivni živalski vrt z desetletno tradicijo
| K.M.

Ideja za izlet: Skrivni živalski vrt z desetletno tradicijo

Mini Zoo Land, KKM

Tudi Slovenske Konjice imajo svoj živalski vrt s tematskim parkom.

Številni z veseljem obiskujejo živalski vrt v prestolnici, ki je seveda tudi največji živalski vrt v Sloveniji. A to še ne pomeni, da je edini. Če iščete idejo za izlet, je pravi skriti kotiček v Slovenskih Konjicah, kjer se skriva Mini Zoo Land z bogato in raznoliko ponudbo ter z lastnikom, ki živali preprosto obožuje.

Foto: KKM - Mini Zoo Land

Foto: KKM - Mini Zoo Land

Kot tematski park ponuja dogodivščine, ki jih predvsem najmlajši ne bodo kar tako pozabili. V njem si lahko ogledate lenega krokodila, govorečega papagaja, poskočne kenguruje, koate – nosate medvedke, lemurje, opice makake, alpake, želve in tudi kar dva kralja živali – leva. Občudujete lahko več kot 100 živali prek 30 različnih živalskih vrst.

Posebnost tega živalskega vrta je v tem, da je razdeljen na različne svetove in tematske parke. Živalski svetovi so razdeljeni na Avstralijo, kmečko dvorišče, divji zahod, tropski paradiž, izgubljeni otok, gusarsko ladjo, džunglo in lori park. Tematsko pa lahko uživate v japonskem vrtu, jami strahov in tropskem otoku. Otroci in odrasli lahko živali, za katere je to dovoljeno, tudi nahranite. 

Nekoliko drugačna izkušnja z živalskim vrtom nas je navdušila in prepričala. Ideja je popolna za tiste, ki v živalskih vrtovih že tako uživate. 

Foto: Katja Kaja Mejač - Žička kartuzija


V bližini živalskega vrta se lahko odpravite na raziskovanje vinskih kleti in vinogradov Zlati grič, kjer si privoščite okusno kosilo. V središču Slovenskih Konjic uživajte v Minattijevi kavi, ljubitelji zgodovine pa spoznajte zgodbo Žičke kartuzije, nekdanjega samostana kartuzijanskega verskega reda v bližini naselja Žice.