Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: opustite stare zamere

5. 7. 2021; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
horoskop, nebesna znamenja

Fotografija je simbolična foto: Profimedia

Kreativnost in novi projekti vas bodo vodili v nove izkušnje. Morda se bo začel nov odnos ali boste prišli v novo družbo, ki vas bo lepo sprejela.

Mlaj v raku spodbuja nova čustva, zato opustite stare zamere in na novo poglejte že obstoječe odnose. Merkur v nedeljo preide v znamenje raka, kar bo še okrepilo naklonjenost med ljudmi in potrebo po razumevanju, romantiki in poletni idili.

Slovenski pregovor:


Če Cirila in Metoda (7. 7.) dež pere, orehe in kostanj z drevja obere.

čarobna steklenička foto: dreamstime

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: ***
Zmedeni boste, saj boste polni energije, dobre volje in notranje moči, a po drugi strani boste imeli kup nevšečnosti, ki vas bodo delale nervozne.
Ljubezen/odnosi: *****
Če boste dobro izpeljali dogovore v javnosti ali službi, vam bo dobra volja aktivirala ljubezen. S ponosom boste namreč razlagali svoje uspehe in se hitro zapletli v strasten dialog, ki bo najprej nepredvidljiv, potem pa bo vse bolj jasno, kje je osredotočenost. Ne boste si mogli kaj, da ne sprejmete povabila usode in se zapletete v sveže iskrice ljubezni.
Posel/denar: **
Pazljivo v komunikaciji, saj bo treba razrešiti nekatere stare zmote glede službe ali določenega dela. Ne sprejemajte obtožb na račun drugih, temveč sproti razjasnite, kaj je res in česa niste sami zakuhali.
Nasvet tedna:
Ohranjajte notranji navdih in svež pristop k vsakemu dnevu ter sproti skomunicirajte vse, kar je potrebno, ne glede na to, ali vam je vsebina všeč ali ne. Ne poslušajte nasvetov prijateljev, ki vas bodo videli čisto drugače ter bodo od vas želeli, da se umikate, čakate ter potrpite.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ****
Začeli se boste zavedati nekaterih talentov in postalo vam bo jasno, kakšen magnetni privlak so vaše misli. A obenem se boste začeli zavedati odgovornosti in ne boste si mogli pomagati, da vas ne bi bilo vsaj malo strah.
Ljubezen/odnosi: *****
Vse bolj boste čutili, da imate vpliv na svoje bližnje in čustveno življenje. To vas bo najbolj pretreslo, saj boste doumeli nekatere stvari za nazaj. A boste kmalu pozabili na vse skupaj, saj vas bo prevzela strast, s katero boste z lahkoto osvojili simpatijo ali partnerja.
Posel/denar: ***
Iskrenost se bo obrestovala in ponosni boste nase, ko boste s sistematičnim pogovorom vodili dogajanje v službi v splošno zadovoljstvo ter uspeh. Sodelavci ali stranke bodo presenečeni nad vašo ustrežljivostjo, saj so vas imeli za bolj muhasto osebo.
Nasvet tedna:
Razmislite o preteklih vplivih svojega načina razmišljanja in poskusite opustiti vse zamere na okolje, saj ste bili v vsem vpleteni, a se tega niste zavedali. To vam bo pomirilo duha in dalo moč za nove začetke.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ****
Izčrpani boste še od preteklosti, zato se ne boste mogli upirati sedanjim dogodkom in boste samo sodelovali ter še sebe presenetili s sproščenostjo, ki se bo pojavljala v vaših mislih ter pogovorih.
Ljubezen/odnosi: ****
Manj ko boste obremenjeni s tem, kaj in kako bi se moralo zgoditi, bolj vas bo življenje razveseljevalo. In tam, kjer boste najmanj pričakovali, se bodo zgodile strastne spremembe ter vam postavile življenje na glavo. Morda se bo sprostila tudi ljubezen doma in boste lahko začeli načrtovati spremembe, ki ste si jih že dolgo želeli.
Posel/denar: ****
Tokrat ne izgubljajte časa z razmišljanjem o primernosti sprememb ali svojih besed in dejanj, temveč se čisto predajte intuiciji, ki vas bo pravočasno usmerila.
Nasvet tedna:
Nadvse privlačne možnosti novih začetkov se bodo kazale, zato bodite pozorni na vse, kar se dogaja okoli vas. Sami sebe boste presenetili s svojimi reakcijami, ki pa bodo odlično podprle okoliščine, in nenadoma bo vse drugače.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: **
Ne boste mogli več skrivati svojega nemira in želeli se boste odmakniti od določenih ljudi, da ne bi opazili vaših notranjih napetosti. Bližnjim ne boste mogli popolnoma skriti glavnih težav, ki se vlečejo že dlje časa.
Ljubezen/odnosi: **
V želji, da uresničite svoje sanje po popolnem domu, harmoniji in ljubezni, ste načrtno zakrili nekatere notranje skrbi in strahove, ki vas bodo v tem obdobju ponovno napadli.
Posel/denar: ****
Na polno se boste usmerili v delo, obnovo doma ali okolice ter pri tem pričakovali, da ne bo toliko časa za pogovore, v katerih bi morali polagati račune, ki pa niso tako jasni, kot drugi predvidevajo. Zato boste izmuzljive narave in se ne boste želeli preveč pogovarjati.
Nasvet tedna:
Prej ali slej se bo treba ustaviti in pogledati strahovom ter danim obljubam v oči. Prenehajte s preusmerjanjem pozornosti, da se stvari uredijo. Bojite se pokazati svoj glavni razlog za nelagodje in nesamozavest, saj bi s tem izgubili priložnosti in podporo bližnjih, v resnici pa jo lahko zapravite ravno z bežanjem od situacije.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ****
Navidezno bo vse v najlepšem redu in trudili se boste, da nihče ne bo posumil o spremembah, ki jih načrtujete. Zadovoljni boste, saj ste končno mirni glede prihodnosti.
Ljubezen/odnosi: ***
Veliko boste razmišljali o ljubezni in morda se boste v pogovoru začeli zavedati, kako blizu vam je določena oseba, in ne boste je želeli izpustiti iz življenja. Ne glede na strast, ki vas bo preplavljala, boste ohranili trezno glavo in najprej želeli razčistiti vse odnose in posel iz preteklosti, da boste mirneje in bolj sistematično začeli novo poglavje življenja.
Posel/denar: ****
Predano boste skrbeli za dom in posel ter se še bolj potrudili za harmonijo povsod, čeprav ni tako, kot si želite. A ne boste hoteli ustvarjati panike, zdaj ko imate dober načrt, kako vse izpeljati.
Nasvet tedna:
Osvobodili ste se strahov in čustvenih manipulacij, kar se vam bo začelo dobro poznati na počutju in telesu. Opazite pozitivne spremembe, ki se vam dogajajo, da boste sproti prepoznavali dobre stvari in ljudi ter temu bolj sproščeno sledili.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: **
Počutje vam bo močno nihalo. Če boste sproščeni in optimistični, vas bo usoda za to dobro nagradila. Če pa se boste bali stopiti v neznano, si boste sproti zapirali poti. Zadrega, napetost in pretirano govorjenje je znak, da se odločate za upiranje življenjski poti.
Ljubezen/odnosi: ****
Sreča vam bo naklonjena, a vprašanje je, ali boste lahko sprejeli podporo vesolja, saj ste vse navajeni narediti sami in le stežka sprejmete darila, zlasti darila usode v obliki ljubezni. Zato upočasnite svoje misli in besede ter prisluhnite drugi strani.
Posel/denar: ****
Opazujte, kako vas vidijo drugi in kako bolj cenijo vaše delo, kot vi pričakujete, zato ne dovolite, da vam nepravilne domneve ustvarjajo poslovne odnose ali način služenja denarja, saj s tem ustavljate sebe.
Nasvet tedna:
Spremembe se kažejo za vaš celoten način življenja, čeprav se še ne morete dobro odločiti, katero pot bi ubrali. Zato je bolje, da počakate, da se vse umiri in vam bo jasno, kje, kako je optimalno za vas in kaj si želite.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ***
Polni boste optimizma in ga želeli deliti z okolico, a boste dobili hladen tuš. To vas bo presenetilo, vendar se boste umaknili in ohranili svoje počutje neomadeževano.
Ljubezen/odnosi: ***
Razen intimnih povezav vas drugi ne bodo razumeli in bodo iskali napake v razmišljanju in komuniciranju. Morda bodo želeli ustaviti vaše delovanje oziroma boste potrebovali precej moči in sprostitve, da boste nadaljevali v začrtani smeri.
Posel/denar: ***
Z veseljem in strastjo boste opravljali vse, kar je potrebno, a ne boste poželi pohval in odobravanja, saj se drugi ne bodo imeli časa ukvarjati z vami in bodo želeli, da prevzamete tudi tisto, česar sami niso naredili. Malce boste razočarani in ne bo vam lahko, a se boste naučili, da si sledite za vsako ceno.
Nasvet tedna:
Možnosti so, da boste na glavo postavili svoje življenje z nekaj besedami ali dejanji ter začeli nase gledati čisto drugače. Bolj sproščeno, pa tudi sistematično boste uredili življenje, saj vas bodo ljudje s svojimi odzivi presenečali.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ***
Nestrpni boste od vse prekipevajoče energije, s katero boste želeli ustvarjati.
Ljubezen/odnosi: ****
Zdelo se vam bo, da imate moč nad drugimi, saj bo vse potekalo tako, kot si želite. Morda boste svoj seksualni magnetizem malce zlorabili pri pogovorih in načrtovanjih ter izkoristili dobro voljo nasprotnega spola za boljšo uveljavitev svojih idej. Užaljeni pa boste, če ne bodo želeli sprejeti vašega mentorstva.
Posel/denar: ****
Odlične ideje boste imeli za poslovne preboje, a boste potrebovali podporo drugih, kar vas bo mučilo, zato jih boste z vso silo želeli prevzeti in takoj uresničiti vse, kar se bo dalo. Pazite, da se ne ponovijo stare zgodbe.
Nasvet tedna:
Prej ali slej se boste morali tudi sami sprostiti in skozi novo perspektivo pogledati na življenje. Ne bo enostavno, saj ste že dolgo navajeni na tradicionalno življenje, a ko boste naredili prve korake, boste v proces padli s strastjo ter želeli optimalno izpeljati vse, kar je smiselno in potrebno. Sprostite se in dovolite, da se vse postavi na svoje mesto.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ***
Prisluhnite svojemu telesu in se orientirajte po dobrem počutju, ki vas bo vodilo tja, kjer bo boljše za vas. Če boste rinili z glavo skozi zid, se bo to kmalu poznalo na vašem zdravju.
Ljubezen/odnosi: ***
Okolica čaka na vašo odločitev, vi pa se boste delali, da ničesar ne razumete. Ne boste mogli samo slediti, včasih je treba dati iniciativo, da se stvari dobro končajo tako doma kot drugje. Ne bodite navezani na stare odnose, saj vam novi ljudje prinašajo veliko več pozitivnih vibracij.
Posel/denar: ***
Ne vztrajajte na svojih preteklih stališčih, raje razmislite, ali novosti, ki jih bližnji predlagajo ali vam jih usoda prinaša, niso boljše. To bo učna lekcija tega tedna ali kar celotnega poletja. To je odvisno od vas.
Nasvet tedna:
V pogovoru bodite čuteči ali vsaj prisluhnite vsemu, kar vam želijo drugi povedati. Možnosti so namreč odprte za lepo ljubezen, dobro službo in vse to vam bo na dosegu roke, če boste le sproščeni in optimistični. Vse ostalo vas bo vračalo k osnovni lekciji sprostitve in poslušanja življenja.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Navdušenje in nemir se bosta izmenjevala v vas, zato ne boste mogli več čakati ali mirovati. Življenje vas bo klicalo podnevi in ponoči, kar vas lahko močno obremeni, saj niste več navajeni tolikšne energije in dogajanja.
Ljubezen/odnosi: ***
Jasno vam je že, da ste v fazi spreminjanja, a morda vas bodo vseeno nekateri dogodki življenja presenetili, saj ste se navadili na počasne spremembe. Odlično bo, ker ne boste imeli časa o vsem temeljito razmisliti, temveč se boste samo odzivali.
Posel/denar: ***
Osvobodite se starih prepričanj in pričakovanj, ki vam ne služijo več, in vse se bo začelo dogajati zelo sproščeno in presenetljivo hitro.
Nasvet tedna:
Nikakor ne boste mogli nadzorovati vsega, kar se dogaja okoli vas, zato se naučite delovanja iz sproščenosti in temu prilagodite filozofijo življenja. Usoda vas namreč že dlje čaka s priložnostmi, ki ste se jim dolgo izogibali, a zdaj bo vsega preveč, zato boste prej ali slej popustili pod dogajanji življenja. Ugotovili boste, da ni nič dramatičnega in se vse izboljšuje samo.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ***
Zdelo se vam bo, da se vse spreminja, v resnici pa boste vi spreminjali svoje poglede. Zazdelo se vam bo, da vam nekaj manjka, zato se boste potrudili ter povsod iskali veselje.
Ljubezen/odnosi: ***
Zdelo se vam bo, da morate poskrbeti zase in za družabno življenje. Partner bo ljubosumen na vsakogar, s katerim se boste pogovarjali, zato vas bo vodil stran od družbe, kar se vam bo najprej zdelo zabavno, a kmalu boste postali nemirni in nestrpni, saj se boste spet začeli počutiti kot v kletki.
Posel/denar: ***
Pretiravanje z delom in reševanje stvari za vse druge vam ni prineslo koristi, prej obratno. Še vedno imate željo, da bi vsi delovali harmonično in ubrano v poslu, zlasti domači. A jih ne boste mogli premakniti.
Nasvet tedna:
Umirite konje in od daleč poglejte na vse, kar se dogaja. V ta pogled zajemite čisto vse dejavnike življenja in vse ljudi, ki so vam blizu oziroma vam krojijo življenje. Čisto nevtralno poglejte, kaj kdo zares izpolnjuje in kako deluje, pa boste lažje sestavili nov način sodelovanja in lastnega življenja.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ****
Zdelo se vam bo, da morate nujno nekaj narediti, a ne boste točno vedeli, kaj. Zato boste nemirni, pripravljeni na akcijo v vsakem času in pozorni na ve, kar se bo dogajalo okoli vas. Seveda vas bo to izčrpalo, saj boste tako kot v vsem tudi v tem pretiravali.
Ljubezen/odnosi: ***
Podpora zvezd je v tem obdobju precej nejasna, a vas bo to naučilo dobro slediti lastni intuiciji. Morda boste obžalovali, da se niste prej tega lotili konkretneje, saj boste videli, da lahko kmalu pridete do dobrih rezultatov brez zapletanja v odnosih.
Posel  denar: ****
Usoda vas bo podpirala na dober, celo megalomanski način, a boste morali pretrgati vezi s preteklostjo in vsem, kar vas drži na mestu in vam ne pusti dihati. Pri tem se boste ob vsaki odločitvi začeli počutiti bolje in kmalu vam bo jasno, da je zadnji čas, da sledite samo sebi.
Nasvet tedna:
Ne bojte se samouresničitve in ne podtikajte svojih idej drugim, saj jih ne bodo mogli uresničiti namesto vas. Takoj ko boste sprejeli glavne odločitve, se bo pot odprla sama po sebi, in spremljala vas bo sreča.

prejšnji članek
Navadni potrošnik - travniška rastlina zdravilna od cveta do korenin
Zdravje
Navadni potrošnik - travniška rastlina zdravilna od cveta do korenin
naslednji članek
Gwen Stefani in Blake Shelton sta poročena
Svet slavnih
Gwen Stefani in Blake Shelton sta poročena
#nasazenazenska
nasazenazenska