kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Groza na Glavarjevi cesti v Komendi

la-palma, lava, izbruh-vukana Svet24.si

FOTO: Lava golta vse pred sabo, a naravi se je ...

blaz1 Svet24.si

Blaž Švab o tem, kaj je počel med poletjem, in ...

milan kucan 1990 bobo Reporter.si

Ljerka Bizilj: Kako sem postala »Kučanova ...

oshkosh, lkov 4x4, matej tonin Necenzurirano

Zakaj Tonin ni razkril, da bo kupil še 100 ...

Katarina Čas Njena.si

Katarine Čas na tej fotografiji ne boste ...

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Tedenski horoskop: Razmislite, kaj pričakujete od življenja
| Andreja Novak/Dobrakarma.si

Tedenski horoskop: Razmislite, kaj pričakujete od življenja

Dnevni horoskop, Pixabay

Strast bo prevladala, saj se srečata Mars in Venera. Okrepite skrb za zdravje in dobro počutje ter se sprostite za flirtanje, poletno ljubezen ali osvežitev partnerstva.

Kiron v ovnu prehaja v retrogradno fazo do sredine decembra, kar okrepi občutljivost. Pomembno je, da se zavedate sebe, ne glede na dogajanje v okolici. Razmislite, kaj pričakujete od življenja in za kaj verjamete, da vam pripada.

Slovenski pregovor: Kjer je veliko ljubezni, je malo besed.

Foto: dreamstime - ženska

Oven 21. 3.–20. 4.
Počutje: ****
Ponosni boste na svoje dosežke, ki bodo ta teden pritegnili občudovalce od vsepovsod. Želeli jih boste podeliti z vam pomembno osebo, a boste imeli zadržke, saj bo preveč simpatij naokoli in ne boste želeli izbirati, hkrati pa se ne bi najbolje počutili, če bi izzivali celotno situacijo.
Ljubezen/odnosi: ****
Strast bo zagorela ob nekaterih srečanjih, in če iščete ljubezen, jo lahko najdete v večjem številu. Samski, nikakor ne zamudite priložnosti tega tedna, saj boste vibrirali s posebno energijo, ki bo kot magnetni privlak za nasprotni spol.
Posel/denar: ***
Sodelovali boste in sproti, brez pretiranega truda dosegali večje uspehe, kar se vam bo zdelo malo nenavadno, a ne boste protestirali.
Nasvet tedna:
Če se ne boste odzivali na energije ljubezni in ljubezenske igrice, se lahko zgodi, da boste zdravstveno občutljivi. Zato se preventivno pazite predvsem klime in umetnih pijač, ki vam lahko skazijo dobro počutje.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ****
Občudovanje okolice vas bo prebudilo in zaželeli si boste bolj intimnih dogodivščin, lahko celo preskočijo iskrice strasti in se boste zapletli v manj primeren odnos v službi ali poslovnem sodelovanju. Na prvi pogled to ne bo tako strašno, saj bodo čustva obojestranska in bo v poletni perspektivi vse sprejemljivo, če ne celo zabavno in zanimivo.
Ljubezen/odnosi: ***
Jezili se boste nase, ker niste upoštevali intuicije ali instinkta, ki sta vam pravilno nakazovala odnose, v katerih ste se znašli. Zato boste nestrpni, a hkrati željni dogodivščin, ki ste jih zamujali zaradi upoštevanja želja bližnjih. Doma boste strogi in polni starih pravil in zapovedi, ki jih nihče ne bo smel kršiti, a navzven vas bo premagala strastna energija življenja.
Posel/denar: ***
Počutje bo spremenljivo in skozi odnose boste želeli uveljaviti svoje interese, a vam bo to uspelo le, če boste ravnali pametno in čim manj nestrpno. Vseeno to ne bo kakšen velik poslovni uspeh, saj rezultati ne bodo najbolj vidni.
Nasvet tedna:
Poskušajte biti čim bolj umirjeni in se zavedati vsega, kar se dogaja okoli vas. Samo tako ne bo treba stvari popravljati za nazaj in ne boste obžalovali dejanj iz tega obdobja.

Dvojčka 21. 5–20. 6.
Počutje: ****
Navdušenje nad življenjem, ljubeznijo in spremembami vas bo zgrabilo. Ugotovili boste, da ste srečni in da si želite nadaljevati novo poznanstvo v tej smeri. Medtem se boste tudi dobro odpočili in prenovili ne samo fizično, temveč tudi psihično, in dobre volje ter veselja ne bo zmanjkalo.
Ljubezen/odnosi: ****
Vezani boste iskali načine, kako poglobiti partnersko ljubezen, ali pa vas bodo zamikali skoki čez plot. Sreča vam bo naklonjena in imeli boste željo po posebnih dogodkih, saj si želite pestrega življenja. Zato boste iskali sproščenost, dobro družbo, a še najraje bi se sproščali v dvojini, zato boste odprti za ljubezenske dogodivščine.
Posel/denar: ***
Vse boste opravili korektno, sproščeno, pa tudi hitro, saj nočete izgubljati časa na delovnem mestu, ko vas bo življenje čakalo. Učinkoviti in uspešni boste, kar bo marsikoga začudilo.
Nasvet tedna:
Odprite se dogajanju, res imate dobro podporo zvezd. Zato ne omahujte, ne iščite izgovorov, sicer vam bo kasneje žal, da niste sprejeli podpore življenja za dobre spremembe.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: **
Pomembno vam bo, kako vas vidijo drugi, in hkrati boste trmasto vztrajali pri svoji perspektivi glede vsega, čeprav vam ne bo čisto jasno, kaj se zares dogaja. Zgrabila vas bo trma, ki bo za vas tudi znak, da je treba vztrajati.
Ljubezen/odnosi: ***
Nihče vas ne bo mogel prepričati o čem drugem, zato boste pobegnili od vseh, ki bodo kakorkoli želeli vplivati na vas, pa čeprav čisto dobronamerno.
Posel/denar: ****
Odlično se boste počutili v družbi, kjer se bo nenadoma razvilo dobro sodelovanje, in morda boste ves teden preživeli z novimi ljudmi. Iskrice strasti bodo preskočile in hitro se lahko znajdete sredi ljubezenskih intrig. Partner na to ne bo posumil, saj boste veliko delali. Če ste samski, bodite pozorni, da na ta račun ne izgubite dela.
Nasvet tedna:
Preden se jezite in si pokvarite nekatere odnose ali celo morebitne nove priložnosti, preverite, ali je to, kar mislite, čutite, zaznavate, resnica ali zgolj posledica preteklih težav, ki vam še zdaj povzročajo čustvene reakcije in včasih celo psihične težave.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ****
Sanjarili boste o življenju in hrepeneli po sproščenosti, času v ljubezni in obilju ter predvsem drugačnem načinu življenja, ki pa ne bo tako daleč, kot si mislite.
Ljubezen/odnosi: *****
Opazovali boste dogajanje okoli sebe in se čudili bližnjim, ki se čustveno preveč izčrpavajo oziroma predajajo določenim odnosom, a boste kaj kmalu tudi sami izkusili moč ljubezni. Nenadoma vam bo pomembno, kako določena oseba gleda na vas, in zaljubljenost vas bo povsem prevzela.
Posel/denar: *****
Domišljija se vam bo močno okrepila in morda boste zaradi tega precej bolj odprti za umetnost, kreativnost. Karkoli boste ustvarjali, boste želeli podeliti s svojo simpatijo. Vezani se lahko znajdete v težavah, če se partner ne bo odzival na vaše srčne želje; v okolici se lahko hitro znajde oseba, ki bo odzivna na vaše lepe energije.
Nasvet tedna:
Ostanite osredotočeni na svoja prava čustva, in če je mogoče, ne delajte kompromisov, temveč sledite samo optimalnim vibracijam. Odlično vam bo šlo, če boste najprej iskreni do sebe.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: *****
Optimistični boste, saj se boste doma odlično počutili, domači pa vam bodo v veliko oporo v vsem, česar se boste lotili, kar bo za vas velika sprostitev in zadovoljstvo. Prav naužili se boste prostega časa in začeli razumeti smisel počitka in sproščenosti.
Ljubezen/odnosi: ****
Veliko časa boste preživeli doma, prav izogibali se boste hoditi kamorkoli, na izlete ali na dopustovanje. Najbolj se boste namreč sprostili doma, ob pogovorih, branju knjig ali razmišljanju o vsem, kar vas dela srečne, sproščene.
Posel/denar: ****
Morda boste dobili zanimive ideje, ki jih boste razvijali za prihodnost, ali pa gostili številne prijatelje in znance, ki bodo vaš dom izkoristili za izletno točko. Časa boste imeli dovolj, da boste lahko vse uredili tako, kot si želite.
Nasvet tedna:
Sicer ste precej varčne narave, a tokrat obstaja nevarnost prevelikega zapravljanja. Zato ta teden ne nakupujte preveč, še posebej za dom ne, saj boste pretiravali in izhajali iz trenutnega počutja ter obilice časa in dobrega počutja.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ****
Imeli boste dovolj volje za vse, tako da se boste lotili tudi spreminjanja svojega videza. To je odličen čas za obisk frizerja, pregled garderobe in reorganizacijo življenja tako, da vam bo bolje služilo.
Ljubezen/odnosi: ****
Usoda vas bo vabila v objem strasti in v drugačno življenje, a boste morda le deloma sodelovali, saj boste hkrati želeli urediti neke večje projekte doma in jih končno zaključiti. Vseeno boste bolj usmerjeni k zanimivim ljudem, nenavadnim idejam in praktičnim predlogom skupnega druženja, ki ne bodo zahtevali številnih priprav, temveč se boste lahko na hitro odzvali na povabila.
Posel/denar: ***
Precej uspešni boste, čeprav ne boste delali nič več kot sicer, a se bodo končno začeli kazati rezultati daljšega obdobja, v katerem ste delovali celovito in delali čezmerno.
Nasvet tedna:
Planeti vas vse bolj vodijo k sebi, k skrbi za svoje telo in fizični videz, kar bo dobra dopolnitev vašega sicer dobrega psihičnega počutja. Zato vztrajajte v vsem, kar vam je v veselje, in čas se bo pojavil, da boste lahko nadaljevali tudi v prihodnje.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ***
Zajadrali boste v megleno situacijo in nikakor ne boste vedeli, kam natanko se usmeriti. Zato se boste zatekli v umetnost in domišljijsko sanjarjenje, ki vam sicer ne bo prineslo želenih rezultatov, a počutje se vam bo precej izboljšalo.
Ljubezen/odnosi: ***
Večja spoznanja vas bodo navdušila in želeli jih boste predebatirati z nekaterimi ljudmi, ki jim zaupate. A pri tem boste pozabili, da je za pogovor treba tudi poslušati, in pogovor bo videti bolj kot vaše predavanje, zato se vam bodo bližnji malo izmikali, saj se jim ne bo dalo spet filtirati vaših misli.
Posel/denar: ***
Če se boste sami lotili nekaterih dobrih idej, jih lahko precej dobro in hitro realizirate, a boste morali žrtvovati kar nekaj časa, in tudi bolje bo, če ne vključujete drugih, sicer lahko nastaneta zmešnjava in kaos.
Nasvet tedna:
Ne dovolite, da vas onesposobita po eni strani občutek večvrednosti, po drugi pa občutek ujetosti med ljudi, ki vas ne razumejo. Smiselno je preveriti, ali je vse to, kar se vam dozdeva, res ali se je spet samo vključil vaš pretirani obrambni mehanizem.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ***
Doma boste sproščeni in povsem se boste prepustili dogajanju. Čustveno boste zadovoljni, zato se boste izogibali pretiranemu razmišljanju in iskanju rešitev za težave, ki niso vaše.
Ljubezen/odnosi: ***
S partnerjem ali simpatijo se boste veliko pogovarjali, sanjarili, delali načrte, in na dan bodo prišle številne ideje. Morda bodo izjemno praktične in jih boste kaj kmalu želeli uresničiti, za kar imate vso potrebno podporo, še posebej za vse zamisli, vezane na dom in prenovo doma.
Posel/denar: ***
Imeli boste občutek sreče pri vsem, kar boste počeli, in vse vam bo šlo dobro, zato boste želeli nadaljevati v tej smeri in poletje preživeti preprosto, sicer v sodelovanju in kreativnih pogovorih, a manj v izvajanju teh idej. To boste prepustili drugim. Zadovoljni boste tudi s svojim finančnim stanjem in še iskali možnosti, da ga izboljšate na preprost način.
Nasvet tedna:
Sprostite se in uživajte v vsem ter negujte lepe trenutke. S hvaležnostjo in sodelovanjem boste prišli veliko dlje in se tudi pri tem imeli veliko bolje.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ****
Sodelujoči boste z življenjem in po dolgem času boste začeli resnično videti sebe v svojem življenju. Tako boste skozi opazovanje, primerjanje in razmislek uvideli, kako lahko optimalno sprejmete poletje, sproščenost in ljubezen, ki vam bo na dosegu roke.
Ljubezen/odnosi: *****
Tudi doma boste vzpostavili nov način delovanja in precej se boste sprostili v vsem, kar vas je prej obremenjevalo. Morda boste domov pripeljali svojo novo ljubezen ali pa bo vaše partnerstvo nenadoma zacvetelo in bosta drug v drugem spet videla dobre kvalitete, seksualna energija pa vas bo pomladila.
Posel/denar: ***
Z lahkoto boste vse realizirali, saj se ne boste imeli časa obremenjevati z vsem, kar bo treba narediti. Tako se bo vse bolje izšlo kot sicer, ko se na vse pripravljate.
Nasvet tedna:
Odličen čas, da spremenite nekatere stare načine razmišljanja ali pogovarjanja. Z lahkoto boste namreč opazili, kje se zatikate in kako sami sebi odrekate čustva in življenje, a ste potem jezni na druge.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ***
Malo boste zmedeni, saj nič ne bo tako, kot ste pričakovali, zato se boste prisiljeni sproti prilagajati. Ko se boste v tem sprostili, se bo vse precej hitreje uredilo.
Ljubezen/odnosi: ***
Zahtevni boste v odnosih in precej nepredvidljivi. Na hitro si boste premislili o nečem, kar ste se že vse dogovorili, in potem pozabili, kaj vse so morali drugi narediti za to, da bi vam ustregli.
Posel/denar: ****
Usmerjeni boste k rezultatom in pri tem ne boste trpeli nobenih ugovorov. Navzven boste dajali dober občutek zadovoljstva in samozavesti, zato boste zelo privlačni za nasprotni spol.
Nasvet tedna:
Bodite pozorni, saj vas usoda lahko poveže z zanimivimi ljudmi. Zvezde vas namreč z naklonjenostjo odpirajo vsemu dogajanju in sodelovanju navzven. V javnosti boste bolj vidni in tako tudi bolj vplivni. Če želite aktivirati kakršnokoli gibanje, je dovolj, da se pridružite skupini ljudi na pijači in začnete pogovor o tej tematiki. Kmalu boste pridobili celo skupino navdušencev.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ****
Zvezde vas razvajajo s svojo podporo, zato boste pretiravali v malenkostih in okolici dajali vedeti, da ste navajeni na še boljše situacije. Sami sebi boste šli na živce zaradi svoje muhavosti.
Ljubezen/odnosi: ****
Priložnosti za veselje in srečo bo dovolj. Samski boste morda začeli zvezo s precej strasti in čutenja. Vezani si boste vzeli čas za partnerja in tudi tako pripomogli k večjemu razumevanju in dobremu sodelovanju. Strast bo prisotna, zato je ne skrivajte, pokažite jo na pravi način.
Posel/denar: ***
Kreativni boste in predani določenim projektom, kjer boste uživali. Med sodelovanjem boste sicer morda pretiravali s svojimi idejami ali kontrolo drugih, kar ne bo izpadlo najbolje, zato se lahko znajdete sredi prepirov, ki jih niste niti želeli niti načrtovali.
Nasvet tedna:
Odličen čas je, da se sprostite in bolj optimistično pogledate na vse okoli sebe. Samo še to namreč manjka, da bi bilo to obdobje popolno. Ne razmišljajte ves čas o prihodnosti in o vsem, kar nameravate še narediti. Bodite tukaj in zdaj.