kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Celo za najbolj utrujene je napočil čas regeneracije

19. 7. 2021; 01.10
Avtor: Andreja Novak, energijska raziskovalka in astrologinja
Horoskop

Horoskop foto: Dreamstime

Dinamičen začetek tedna vas bo ponesel v najbolj brezskrbne dni in noči. Veselite se in sodelujte v vseh neumnostih, kjer vam srce zaigra.

Prihaja energijsko najbolj odprto, ekstrovertirano obdobje leta, ko Sonce pride v znamenje leva. Če ste utrujeni, se boste z lahkoto regenerirali s pomočjo elementov narave, še posebej sonca in vode, ter seveda veselja ob druženju s prijetnimi ljudmi.
Slovenski pregovor: Če na Jakoba (25. 7.) dežuje, ostro zimo oznanjuje.

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: ****
Veliko volje in moči boste imeli za konkretno delo, in tako vam bo sodelovanje v veselje samo, če bo zajemalo konkretne rezultate. Ne boste pa imeli potrpežljivosti in živcev za raznovrstne pogovore o filozofiji življenja. Ne boste namreč želeli, da vam kdorkoli pametuje, kako bi morali drugače živeti.
Ljubezen/odnosi: ****
Urejali boste skupno lastništvo ali renovirali dom, saj se boste želeli izkazati pred svojo ljubeznijo. Vsekakor izkoristite te dni za zapeljevanje in okrepitev ljubeče zveze ter prenovo skupnega gnezda, dovolj je tudi, da ga samo malo osvežite.
Posel/denar: ****
Ne glede na dopustniško razpoloženje v okolici boste delovno usmerjeni in želeli boste impresionirati določene osebe. Glede vseh denarnih zadev boste natančni in ne boste tako hitro zadovoljni z dogovori, kar vam bo prineslo dobre rezultate.
Nasvet tedna:
Te dni bodite čuječi in sodelujoči, da se naučite čisto drugače upravljati z materialnimi dobrinami. Tako si boste pridobili številna znanja pa tudi precej privarčevali, kar bo dobra popotnica za v prihodnje.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: **
Preobremenjeni boste z vsem delom in dogajanjem okoli sebe, kar vas bo izčrpalo predvsem psihično. Nestrpni boste in pregorevali predvsem doma in med prijatelji, kjer bi se želeli sprostiti.
Ljubezen/odnosi: ***
Nihali boste med tem, da bi čas preživljali s prijatelji ter pohajkovali sproščeno in popolnoma brez odgovornosti, ter tem, da bi se bolj skrbno posvetili svoji ljubezni in si končno uredili ljubezenski odnos tako, kot pričakujete. Strast vas bo omrežila in lahko se zgodi, da vas iskrice ljubezni premamijo v varanje.
Posel/denar: ****
Komunikacija vam bo šla dobro od rok, kar boste s pridom izkoriščali predvsem v službi ter pri dogovarjanju o vseh materialnih dobrinah. Skozi natančno pripravljene ideje boste navdušili nadrejene ali ključne sodelavce, da vam bodo dali možnost dokazati se na praktičen način in tako napredovati.
Nasvet tedna:
Popazite na svoje počutje, pijte dovolj tekočine, privoščite si dobro, naravno prehrano in predvsem dovolj spanca. Vsak dan poskrbite tudi za vsaj nekaj sproščenih trenutkov, da vas v to ne prisili telo samo.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ****
Precej truda boste vlagali v svoje dobro počutje ter se držali reda in načel zdravega življenje, ki ste si jih sami oblikovali. To vam bo v veliko veselje, saj boste opažali dobre rezultate.
Ljubezen/odnosi: ***
Bolj boste naklonjeni prijateljevanju in veselim trenutkom v širši družbi kot intimnim srečanjem v dvoje. Vseeno se lahko zgodi, da se neko staro poznanstvo razvije v kaj več. Tako sproščeni boste namreč veliko bolj zapeljivi kot takrat, ko to poskušate biti načrtno.
Posel/denar: ***
Mirno si lahko privoščite daljši dopust, saj ne boste ničesar zamudili glede kariere ali dogajanja v poslu. S tem, kar se bo ta čas dogajalo, bi se namreč preobremenili in želeli vse urediti sami, s čim manj težav. Zato preložite dane obveznosti na kasnejši čas. V prihodnosti boste imeli dobro podporo zvezd za večje dosežke, če boste le pokazali večjo vztrajnost.
Nasvet tedna:


Potrudite se in nadaljujte pravi režim zase, ne glede na to, da vam bo malo primanjkovalo časa. To bo najboljša investicija vase in v svoj imunski sistem ter dobro počutje.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ****
Odlično boste razpoloženi in pretiravali s časom za naključne ljudi. Zdelo se vam bo pomembno, da se družite in sodelujete v ustvarjanju dobrih odnosov.
Ljubezen/odnosi: ***
A ljubezni so možni novi začetki, vse dogajanje boste videli v romantični luči. Podpora okolja vam bo veliko pomenila, mogoče celo preveč, saj boste žrtvovali nekatere intimne stvari zavoljo sprejetosti v družbi. Pazite, da ne razkrijete preveč in s tem ne ogrozite lepote svojega intimnega odnosa.
Posel/denar: ***
Če boste želeli, boste lahko celotno obdobje odlično sodelovali tako s strankami kot s sodelavci. Velik uspeh bi lahko imeli v poslu, a boste verjetno raje izbrali prosti čas in preživljanje lenobnih uric, kar se vam bo na žalost finančno poznalo konec poletja, ko boste morali vse nadoknaditi.
Nasvet tedna:
Potrebujete dober počitek in sprostitev, in ker se boste potiho želeli izmaknili nekaterim delovnim obveznostim, se boste raje predajali druženju. Ne zapletajte se v zgodbe drugih ljudi, saj boste ostali brez vsega: časa zase, počitka in še naredili ne boste nič.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ****
Dobro počutje vas bo spremljalo, če boste le sledili svojim idejam in ne boste sklepali kompromisov pri stvareh, ki so vam pomembne.
Ljubezen/odnosi: ***
Precej delavni boste in hvaležni, če bo vaš partner ali simpatija to razumela. Samski ne boste razmišljali o zvezi, saj boste imeli polne roke dela in zelo malo časa zase. Od četrtka naprej, ko pride Sonce v vaše znamenje, vam bodo zvezde bolj naklonjene, a boste morda več sanjarili in se spogledovali kot se dejansko posvečali ljubezni.
Posel/denar: *****
Odličen čas za napredovanje in za prave uspehe na način, ki vam ustreza. Sproščeni boste, ko boste ugotovili, da vse poteka po načrtu in da dobivate vse večji ugled med tistimi, ki vam največ pomenijo. Ljudje vam bodo naklonjeni, a tega ne boste izkoriščali, kar vam bo še povečalo uspeh.
Nasvet tedna:
Zato pazite na dane obljube, sicer si lahko pokvarite razpoloženje. Avgust bo malo bolj težaven, če se ne boste sproščali vsakodnevno. Najdite svoj način.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: **
Če boste sprejeli svoja čustva, boste svoje počutje okrepili do zavidljive ravni. Če pa se boste temu upirali, se lahko pojavijo znaki panike in težko dihanje, lahko tudi, da boste težje zaspali in imeli nemiren spanec. Ostanite osredotočeni nase.
Ljubezen/odnosi: *****
Čustveno boste dostopni, zato se vam lahko začnejo dogajati lepe stvari in se jim boste predali brez ovir. Venera v vašem znamenju bo poskrbela, da boste bolj opazni in vam bo življenje podarjalo več dobrih naključij, ki pa jih morate sprejeti in postaviti ljubezen na prvo mesto.
Posel/denar: ****
Z veliko lahkoto boste dosegali zastavljene cilje, še posebno če boste nadaljevali z jasno in prijetno komunikacijo. Ker se čustveno ne boste upirali, vam bodo sodelavci in stranke bolj naklonjeni in vse boste rešili ter se dogovorili veliko hitreje. To vam bo dalo misliti.
Nasvet tedna:


Pomembno za vaše življenje je, da si čim prej naredite dober načrt za prihodnost in prilagodite svojo filozofijo življenju, saj se obratno ne bo zgodilo.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ****
Z Venero v devici se boste bolj jasno odprli ljubezni do sebe ter začeli razmišljati o svojih pravih prioritetah. Bolj stabilni boste v sebi in se sistematično lotevali stvari, ki jih želite urediti.
Ljubezen/odnosi: ****
Morda se boste bolj aktivno lotili partnerstva ter poskrbeli za vse, kar je potrebno, da vajina zveza uspe. Samski boste z lahkoto uresničili ljubezenske sanje, če boste le stopili v akcijo.
Posel/denar: *****
Ne glede na dopuste in vročino boste delovno razpoloženi in precej natančni pri svojem delu. Morda boste več energije za delo imeli zato, ker bodo drugi dopustovali in bo več miru kot sicer, ali pa vas bo preprosto delo priganjalo. Imeli boste namreč odlične ideje, ki se bodo obrestovale.
Nasvet tedna:
Zvezde vas bodo prisilile k temu, da boste začeli sistematično skrbeti zase in za počutje tako  doma kot v poslu. Če boste vztrajali z novo odgovornostjo zase, boste marsikoga presenetili, predvsem pa hitro doživeli dobre rezultate.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: **
Odnosi bodo določali vaše počutje. Nekateri ljudje vas čisto izčrpajo in morate po srečanjih z njimi počivati. Lahko je vzrok v občutljivi hrbtenici in stopalih. Razmislite in najdite ključ v sebi.
Ljubezen/odnosi: *****
V odnosih boste imeli srečo, a je pomembno, da je ne izkoriščate, temveč ste iskreni in sodelujoči z vsemi, s katerimi vas življenje poveže. Tako boste uvedli nov način življenja, kar bo povzročilo temeljite spremembe. Priložnost boste dali svojim sanjam in se končno ustalili z ljubeznijo svojega življenja.
Posel/denar: *****
Spremembe v odnosih bodo prinesle številne dobre poteze v poslu, saj vam bodo sodelavci in stranke bolj naklonjeni. To pomeni nove priložnosti za pridobitev financ in drugih materialnih dobrin.
Nasvet tedna:
Bodite pozorni na to, kako vaši odnosi vplivajo na vas. Če se boste odzivali na srečo in jo predajali naprej, boste cveteli od zadovoljstva. Če pa se boste vsega lotili na stari način in zamerili vsakemu dejanju, se bo počutje hitro slabšalo.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ***
Zasanjani boste in večkrat odsotni, kar vam lahko začne povzročati rahle glavobole in slabo počutje. Utrujenost bo večja, ker boste pretiravali z vsem in se čezmerno trudili, lahko tudi v napačno smer.
Ljubezen/odnosi: ****
Stare ljubezenske zadeve bodo prišle na dan in ne boste se mogli odtrgati od določenih ljudi. Strast bo premočna in še neizpolnjene obljube bodo pritiskale na vsa vaša čustva. Morda boste želeli svoje občutke zatreti, a vas bo celo poletje vleklo v to, saj se bo dogajalo precej stvari.
Posel/denar: **
Odpravite stare napake in se ne izogibajte odgovornosti. Tako boste prišli do odličnih priložnosti, sicer pa bi vas grizla slaba vest in bi se izgubljali v lastni nezbranosti. Pazite, da to ne povzroči izgube službe.
Nasvet tedna:


Začnite z novim pristopom, ki vas bo precej razbremenil. V pogovoru poslušajte druge tako dolgo, da vam povedo čisto vse, kar so želeli. Če boste še sprejemali mnenja drugih, pa se vam bodo odprla čisto nova obzorja.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Fizično boste v dobri kondiciji, a vznemirjujoča čustva in pričakovanja vam lahko povzročijo slabosti, vrtoglavice ter vas preusmerijo na staro pot in ustavijo v novostih.
Ljubezen/odnosi: ***
V odnosih boste srečni in skozi pogovore in čutenje boste lahko sprostili stare blokade, ki se jih morda sploh niste zavedali. Obilo strasti bo prišlo na dan, glede vsega, predvsem pa glede novega življenja in novih odnosov, ki si jih resnično globoko želite. Zato samo v vsem iskreno sodelujte.
Posel/denar: ***
Čas je namenjen predvsem pomiritvi s sodelavci in ureditvi odnosov, tako boste lahko kaj kmalu poželi sadove preteklega dela in novih idej, ki vam bodo prinesle povišico ali dobro možnost napredovanja. Če se boste vsega lotili sistematično, boste v svoje poslovanje ali službo vnesli zares dober sistem.
Nasvet tedna:
Ne posvečajte preveč pozornosti starim simptomom in skrbi ter ljudem iz preteklosti. Poskrbite za redno knajpanje in sledite novim načrtom na polno. Tako se bo tudi počutje najhitreje uredilo.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ***
Sistematično boste skrbeli za svoje telo in to se vam bo obrestovalo. Ne boste pa se mogli povsem odmakniti od vplivov okolja, kar vas bo še podžgalo v načrtih in boste pretiravali z razmišljanjem o vsem po vrsti. To se bo odrazilo z nespečnostjo in nesposobnostjo globoke sprostitve.
Ljubezen/odnosi: ***
Ne krivite drugih za svoje počutje in ne poskušajte urejati odnosov, kot da so delovne naloge. Priznajte si, da ste osredotočeni na čisto druge stvari in so vam trenutno odnosi kot hobi, prosti čas. Ko boste uredili uradne stvari, se boste šele lahko pomirili v ljubezni.
Posel/denar: *****
Odličen čas, ko boste lahko tkali različne ideje in imeli dovolj časa za razmislek ter potrebna predvidevanja in statistiko, ki se po navadi izmuzne. To vam bo dalo precej samozavesti in ozadja, da boste začeli z novostmi, ki bodo prinesle precej sreče, obilja in podpore v službi ali poslu.
Nasvet tedna:
Preverite, ali vam delo z elektronskimi napravami morda ne jemlje notranjega žara, vaše strasti. Morda je vaša izčrpanost s tem povezana bolj kot z odnosi.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ****
Sproščeni boste in pripravljeni na globlje uvide o sebi in svojih željah, pa tudi omejitvah. Ne boste spustili nobenega naključja in malenkosti, saj boste vraževerni okoli vsega, kar se bo dogajalo z vami.
Ljubezen/odnosi: ***
Vaša vizija življenja se bo precej spreminjala in želeli si boste, da bi bližnji in vaš partner temu sledili, sicer boste pripravljeni končati odnos, da bi lahko uresničevali svoje sanje. A bližnji vam bodo naklonjeni in čutili boste ljubečo podporo, za kar boste hvaležni.
Posel/denar: ****
Razmišljali boste o najbolj nenavadnih vizijah, v katerih vidite svoj edinstveni uspeh v karieri. Vaša vizija ima večjo moč, kot si predstavljate, in ravno to boste odkrivali skozi poletje, ko boste ugotovili tudi svoje osebne zmote ter jih poglobljeno razčlenili. To vam bo dalo veliko psihično moč in voljo.
Nasvet tedna:


Če boste iskreno sledili svojim nagibom, boste bogatejši za dobra spoznanja in obilo volje za pogovore in komunikacijo, ki bo res nujna in tudi koristna.

prejšnji članek
Najlepši plemenski simboli in njihov pomen
Moda&Lepota
Najlepši plemenski simboli in njihov pomen
naslednji članek
Takšna je danes 50-letna igralka iz filma Annie
Kultura
Takšna je danes 50-letna igralka iz filma Annie