900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: odprti boste za avanture

23. 8. 2021; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
devica

Devica foto: Pixabay

Sproščeno uporabite energijo zadnjih avgustovskih dni za svoj velnes in sprostitev ter ne dovolite, da vas malenkostne težave drugih odvrnejo od dobrega povezovanja z naravo ali meditacijo.

Dinamična energija sredine tedna vas bo vabila v aktivnosti, druženje s smislom in odprti boste za izlete in avanture. Vikend bo bolj umirjen, z druženjem ob dobri hrani in pijači.

Slovenski pregovor: Če Jerneja (24. 8.) veter zjasni, lepo vreme še dolgo trpi.

nihalo foto: dreamstime

Oven 21. 3.–20. 4.

Počutje: *
Preveč boste aktivni in sodelujoči povsod, kjer se bo kaj dogajalo. Zato se boste nenadoma iztrošili. Zaradi izčrpanosti boste bolj občutljivi na morebitne nezgode, zato previdno pri vsem, kar boste počeli z elektriko, in prav tako pazljivo na dolgih vožnjah.
Ljubezen/odnosi: ***
Če imate možnost, si doma uredite zatočišče in počakajte, da minejo stresne okoliščine. Ne ukvarjajte se z organizacijo ali urejanjem česarkoli, temveč samo uživajte in si dovolite lenariti, kolikor vam srce poželi.
Posel/denar: **
Na poslovnem področju ne čakajte na optimalen čas za pogovor, saj se vam bo izmikal, zato se pogovorite čim prej. Imate namreč dobro podporo, da razjasnite stare zaplete in razčistite vse, kar je bilo pozabljenega v preteklosti.
Nasvet tedna:
Ne bodite trmasti, raje si spočijte in prenehajte z dokazovanjem, zlasti pri tistih, ki vas ne podpirajo, temveč iščejo dlake v jajcu. Naučite se, da morda ni treba vsega razčistiti takoj, saj čas prinese nova odkritja. Ne zanemarite družine in se ne prepirajte, saj domači niso krivi za dogajanje zunaj.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: **
Nemirni boste, a ko boste šli od doma, boste čutili večji mir in sproščenost, kar vas bo zmedlo in zbegalo. Ne boste razumeli, kaj se vam dogaja. Venera vas bo namreč podpirala v harmoniji predvsem v javnosti in prijateljskih odnosih.
Ljubezen/odnosi: **
Morda boste čustveno preveč dostopni za prijatelje in naključne znance, ki bodo izkoristili vašo dobro voljo, se sami povabili v vaš dom ali zamajali vaše temelje. Občutljivi boste na vse, kar se bo dogajalo doma, tudi na pripombe in negativne komentarje. Imeli boste občutek, da ne spadate nikamor, in želeli boste kar pobegniti.
Posel/denar: ***
Ne prehitevajte resničnosti in se ne trudite v službi na vsak način vzpostaviti novih razmer, saj boste morali krepko razložiti, čemu takšni ukrepi in kdo vas je za to pooblastil. Zato je bolje, če počakate pri vseh spremembah. Raje se usmerite na dobre ideje, ki vas bodo spremljale.
Nasvet tedna:
Dajte si čas za premislek in zadihajte, pa tudi poprosite za pomoč. Na vas bodo imele večji vpliv starejše ženske, ki bodo želele nadvlado.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Nikar ne hitite v dogajanje, saj je smiselno, da se, preden greste v akcijo, o vsem pogovorite, da ne boste delali zaman. Zavedajte se, da delate večje premike in bo treba tudi kaj vložiti poleg besed in dejanj.
Ljubezen/odnosi: ***
Ljubezensko si zdaj ne morete veliko obetati, saj ste preveč nemirni in nestrpni, da bi opazili nežnost v okolici, ki potrpežljivo čaka. Pretiravali boste s kritiko in vmešavanjem v tuje stvari ter nekatere močno razjezili.
Posel/denar: *****
Čas je za materialne koristi. Ne sprejemajte več praznih obljub, naj štejejo le dejanja. Zato se v službi postavite zase. Za večja dela in nove naloge zahtevajte dodatne ugodnosti. Nihali boste med konzervativnimi idejami, ki jih bodo od vas pričakovali v službi, in med genialnimi idejami, za katere ste prepričani, da bi imele večji uspeh za vse okoli vas.
Nasvet tedna:
Razmislite, ali je potrebno toliko dejavnosti naenkrat in se raje posvetite sebi. Prej ali slej boste čutili, da je čas, da se postavite zase in na novo aktivirate življenje.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ****
Zdelo se vam bo, da je cel svet lep in imate v njem posebno vlogo. Čutili boste povezanost z naravo in se veselili gnezdenja doma. Potrebujete sprostitev, regeneracijo, pa tudi razmislek o organizaciji prihodnosti.
Ljubezen/odnosi: ****
Optimistični boste in se veselili prihodnosti, zlasti krajših izletov in pogovorov s partnerjem ali simpatijo. Načrtovali boste vse žive dogodivščine in se ob tem zavedali, da se lep delež vsega ne bo uresničil.
Posel/denar: ****
Smiselno je, da se čim bolje organizirate, sicer se vam lahko ponovijo osebna in poslovna nihanja. Morda ste bili v preteklosti preveč ponosni nase in ste se odmaknili prav od tistih, ki jih najbolj potrebujete, saj niste želeli slišati nasvetov in ste vse dojemali kot kritiko.
Nasvet tedna:
Čas je, da se potrudite in obudite tiste odnose, ki so vam res pomembni. Poskusite na različne načine, tudi s tem, da poprosite za pomoč in nasvet. Če se le da, bodite iskreni do vseh, predvsem pa do sebe. Tako boste lahko harmonizirali svoje odnose.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ***
Ne boste več hrepeneli po spremembah, saj boste sami vzeli vajeti usode v roke.
To vam bo okrepilo notranji mir in sproščenost, pa tudi dodalo k samozavesti, s katero boste sijali navzven.
Ljubezen/odnosi: ****
Jasno vam bo, da se stvari že dogajajo, zato boste potrpežljivi in zadovoljni z vsem, kar se bo dogajalo. V partnerstvu vam je jasno, kaj želite, a se ne boste o tem pogovarjali, temveč taktično vodili stvari v to smer.
Posel/denar: ****
V službi boste aktivni in naredili boste dober načrt, a spremembe boste načrtovali na dolgi rok, saj se zavedate, da preveč stvari naenkrat ne želite izpostaviti. Jasno vam je, da je zdaj čas, da uresničite vse tiste ideje in načrte, ki so se vam razjasnili pretekle dni. Pri tem boste počasni, previdni in natančni, saj si ne želite ustvarjati zmede nikjer, temveč neopazneje poskrbeti za spremembe v pomembnih odnosih.
Nasvet tedna:
Ne glede na to, da boste vodili celotno situacijo, poskrbite, da boste pravočasno obvestili svoje bližnje o želenih spremembah, da se jih bodo lahko tudi sami veselili.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ****
Imeli boste obilo volje in energije za vse, kar vam je pomembno, zato ne boste opazili, če se bo kdo od bližnjih odmaknil.
Ljubezen/odnosi: ***
Čas je za novosti in precej resneje se boste vsega lotili. Partner vas bo samo opazoval in se trudil, da vas ne bi vznemiril. Samski v tem času ne boste iskali ljubezenske potrditve.
Posel/denar: ***
Jasno vam bo, kaj je treba narediti, zato se boste vrgli v delo in druge aktivnosti. Vse tiste, ki bi vas pri tem ovirali, boste pravočasno opozorili in marsikoga presenetili s svojo nestrpnostjo. Želeli si boste vpeljati red povsod, a boste opustili nekatere projekte, saj boste opazili, da ste povsod zadolženi za glavno delo, kar vam bo preveč.
Nasvet tedna:
Vse boste želeli postaviti na glavo, a na srečo ne bo šlo, saj bi spreminjali tudi tisto, česar ne želite spremeniti. Zavedajte se, da se vam odpirajo nove priložnosti za novo življenje; da imate priložnost resničnega napredka, a ne bo enostavno, saj bo potrebna iskrenost in predanost predvsem sebi.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: *****
Umirjeni boste v sebi in si želeli malo miru, a boste imeli velik vpliv v javnosti, zato se ne boste mogli kar izmuzniti srečanjem. Uvajali boste spremembe v svoje življenje, čeprav tega morda ne bo nihče opazil, saj bo šlo predvsem za vaš odnos do vsega.
Ljubezen/odnosi: ***
Morda boste nekaterim delovali odsotno, a v resnici boste pustili vsakomur, da stvari rešuje po svoje, saj se boste zavedali, da ne morete nič spremeniti.
Nekateri prijatelji bodo začudeni, drugi bodo odobravali spremembe, domači pa bodo zadovoljni z vašim novim stanjem.
Posel/denar: ***
Vzeli si boste čas, da boste ugotovili, kaj si želite na dolgi rok in kako priti do tega. Izogibali se boste nenadnim spremembam in hitrim odločitvam, da vas ponovno ne potegnejo v star način. Zato boste delali sproti, a se ne boste želeli preveč obremeniti, da sodelavci ne bi vršili pritiska na vas.
Nasvet tedna:
Raziščite, kateri pogoji bi morali biti izpolnjeni, da bi bili v harmoniji s čustvi, telesom in psiho. To je ključ, ki vas bo vedno znova sprostil.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ***
Ne boste ne dobro in ne slabo. Pravzaprav ne boste zaznavali svojega počutja, saj boste imeli polno glavo drugih misli in idej, zato še dobro, da vam bo zdravje služilo in ne boste imeli dodatnih skrbi.
Ljubezen/odnosi: ***
Doma se ne počutite najbolje, saj ne morete dati vsega od sebe, zato se počutite neizkoriščene ter postavljene na stranski tir. Na vsak način boste želeli najti rešitev in se obrnili na vse mogoče ljudi, priklicali stare prijatelje in znance, a boste delovali preveč napeto ter želeli vse izpeljati na hitro, zato se vam bodo izmikali.
Posel/denar: ****
Odločeni ste izpeljati potrebne spremembe, ne glede na to, kako dolgo bo trajalo. Dovolj imate čakanja in iskanja novih priložnosti. Na vso silo boste želeli vse postaviti na glavo in na polno se boste aktivirali.
Nasvet tedna:
Nujno je, da spremenite odnos do denarja in vseh materialnih stvari, če želite trajnejše spremembe. Zvezde vas namreč podpirajo pri temeljitih spremembah, a se jim nikamor ne mudi, zato tudi vi ne boste na hitro razrešili starih situacij.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: *****
Velik vpliv, ki ga imate na okolico, vam krepi samozavest in optimistično se lotevate vsega. Čutite, da ste na vrhuncu svojih energij, čeprav ste lahko fizično precej utrujeni.
Ljubezen/odnosi: ***
Samski boste zadovoljni z dogajanjem, čeprav se vam ne bo mudilo v zvezo. Raje se boste še malo igrali in flirtali naokoli. Tudi vezani se boste počutili preveč svobodno, kar vam bo partner lahko zameril. Zato pazljivo z obljubami in javnimi srečanji, da vam ne bo treba doma preveč razlagati in iskati izgovorov.
Posel/denar: ****
Najbolje vam bo šla komunikacija, zato se povežite s tistimi, ki jih želite več videti v svojem življenju in vam je mar, kako se počutijo z vami. Pokažite svoja široka obzorja in sprejmite nova spoznanja. To bo pozitivno vplivalo na posel in vas odprlo v precej uspešnejšo smer.
Nasvet tedna:
Ignorirajte svoje dvome in slabe občutke, zlasti govorice, ter bodite odprti samo za ljubezen. Tako boste najboljše sodelovali z življenjem in odkrili, da se odpira še mnogo poti in ni potrebe, da se za karkoli obremenjujete.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ****
Komunikativni in srečni boste, saj boste začeli opažati pozitivne spremembe v svojem življenju. To vas bo navdalo z navdušenjem in nenadoma se boste lažje lotevali opravkov. Nič vam ne bo težko.
Ljubezen/odnosi: ***
Želeli boste opustiti nekatere stare navade oziroma razvade in se tega lotili sistematično. A pri tem bodo vaša notranja, skrita čustva vse bolj prihajala na plano in ustvarjala reakcije v okolici. Lahko bodo zaradi tega nekateri odnosi razvodeneli, drugi pa se okrepili.
Posel/denar: ***
Veliko bolje in hitreje se boste o vsem pogovorili, kar vam bo okrepilo upanje za dobro prihodnost. Sicer imate želje po večjih spremembah, a obenem že veste, da vse potrebuje svoj čas, zato se tega lotevate korak za korakom.
Nasvet tedna:
Ne dovolite si, da vam kdorkoli ruši stabilnost, obenem pa se povežite s tistimi, ki vam bodo bolj naklonjeni. Začutite harmonijo, ki vas zajame, ko ste s pravimi ljudmi, tako poslovno kot osebno. Sledite temu v vseh situacijah, in odlično vam bo šlo.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ****
Navdušeni boste nad novim mirom, ki vam bo okrepil čutenje sebe in večjo sprostitev v mislih.
Ljubezen/odnosi: **
Želeli boste vzpostaviti nov red okoli sebe in pri tem boste občutljivi na mnenja drugih, a jih ne boste upoštevali. Zdelo se vam bo, da morate vse narediti po svoje in se bodo drugi prilagodili, a morda se boste ušteli. Zamrznili boste nekatere bližnje odnose in pri tem čutili, kot da ste se jih osvobodili. Čas pa bo pokazal, da ste zaradi svoje strogosti in ozkega videnja izgubili zaupanje nekaterih bližnjih in bo potrebno dlje časa, da ga boste pridobili nazaj.
Posel/denar: ***
Optimistični boste in si želeli svobodnejšega odločanja ter sodelovanja. Nestrpni boste do sodelavcev in s tem okrepili napetosti v službi, zato se boste izogibali razmišljanju o tem.
Nasvet tedna:
Preden začnete urejati življenje in vpeljevati nov režim v okolico, poskrbite, da boste dovolj spočiti, in si vzemite dovolj časa za razmislek. To so stvari, ki jih boste počeli na dolgi rok, zato je smiselno, da spremembe naredite postopoma.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ****
Najbolje se boste počutili doma in iz naslanjača upravljali z vsem okoli sebe. Zadovoljni boste in sproščeni, ne glede na to, kaj se bo dogajalo okoli vas.
Ljubezen/odnosi: ****
Sreča vas bo spremljala in rade volje jo boste delili med druge ter si ustvarili čisto nov status v družbi. Povsod boste zaželeni in morda boste pridobili nove prijatelje, vsekakor pa nove simpatije.
Posel/denar: ***
Ne silite se poslovno v ospredje, tudi ne vsiljujte svojih idej naokoli, saj boste doživeli hladen tuš in odmik tistih, ki so vas podpirali. Naj se vam ne mudi ustvarjati sprememb. Počakajte, da se nejevolja pomiri, potem bo šlo veliko lažje. Dinamično komunikacijo z okolico boste imeli iz domačega naslanjača, kar vas bo nadvse veselilo. Vedeli boste, da ste na pravi poti.
Nasvet tedna:
Vztrajajte v načrtovanju novih idej, saj si s tem ne odpirate samo dobre prihodnosti, temveč tudi krepite svojo motivacijo in budite življenjsko energijo. Zato sledite intuiciji in si privoščite odmik od vsega, če tako čutite. 

prejšnji članek
Pet stavkov, ki si jih nikar ne govorite po 40. letu
Svet slavnih
Pet stavkov, ki si jih nikar ne govorite po 40. letu
naslednji članek
Zakaj je Raiven začela skrivati tetovaže?
Svet slavnih
Zakaj je Raiven začela skrivati tetovaže?
#nasazenazenska
nasazenazenska