kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Objela vas bosta sproščenost in zadovoljstvo

30. 8. 2021; 01.00
Avtor: Andreja Novak
horoskop-narava-drevo-2

objemanje dreves, srce foto: Dreamstime

Zaključevanje dopustovanja in prvi šolski dnevi ne bodo težavni, saj pride Merkur v znamenje tehtnice, kar pomeni večjo sproščenost, manj boste obremenjeni z načrtovanjem.

Odnosi bodo nezahtevni in zadovoljstvo bo prevladalo. Morda vas bo le nenadoma začel obremenjevati zunanji videz in boste iskali primerna oblačila ter želeli narediti iz sebe najboljše; a vam bo tudi uspelo.


Slovenski pregovor: Tilen (1. 9.) oblačen, meglen, grda, deževna jesen.

Oven 21. 3.–20. 4.


Počutje: ***
Vaše počutje bo spremenljivoin dovolili boste, da se vas lotevajo strahovi in dvomi o vsem, kar počnete. Bolje bo, če zberete pogum, ki vam ga bodo ponujale zvezde, in sledite intuiciji, saj vam bo prinesla kar najboljše rezultate.
Ljubezen/odnosi: ***
Poskušali boste na novo vzpostaviti nekatere odnose, a ne boste ubrali pravega načina.Bodite previdni in pričakujte nepredvidljivo, ne računajte na pretekle dogovore in vse sproti preverjajte, ali še drži, sicer se lahko vaše življenje precej zaplete in boste spet v zmedi in čakanju zaradi drugih.
Posel/denar: ****
Pred vami so nove poti, če si boste upali reči bobu bob ter se izpostaviti v javnosti tudi takrat, ko ne boste dobro vedeli, kaj lahko pričakujete.
Nasvet tedna:
Ne obremenjujte se s trenutno situacijo, temveč poskrbite raje za svoje telo in duha, da boste ob pravi priložnosti v dobri koži in boste lahko osvojili srce, ki si ga želite. Vsak dan si vzemite čas zase, da ne boste izgoreli zaradi neumnosti in ugajanja drugim.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ****
Počutili se boste močne in magnetno privlačne, kar vam bo nasprotni spol potrjeval. Flirtali boste povsod in samozavest vam bo rasla.
Ljubezen/odnosi: *****
Imeli boste priložnost zaživeti bolj harmonično življenje in se pomiriti z vsemi odnosi, ki vam nekaj pomenijo. A ker boste imeli obilo življenjske energije, ki jo boste prav izžarevali, se bodo na vas odzivale številne simpatije in imeli boste vse možnosti za novo ljubezen. Samski uživajte v tem obdobju, saj imate vse, kar ste si želeli, vezani pa se boste morali odločiti, kaj vam je pomembnejše: varen dom in harmonija v družini ali osebno potrjevanje skozi seksualno energijo.
Posel/denar: ***
Pri financah boste previdni, kot po navadi, a si boste privoščili izdatke za ureditev svojega videza in organiziranje zmenka, ki bo povečal vašo harmonijo v ljubezni.
Nasvet tedna:
Pazite, da vam spogledovanje ne povzroči težav doma, saj partner ne bo mirno opazoval vsega dogajanja, ne glede na to, da vam je jasno, da ste srečni doma, in boste izražali celo več naklonjenostiin ljubezni.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Navzven boste sodelujoči, a v sebi trmasti. Upirali se boste spremembam, ki si jih ne želite. Morda se boste želeli umakniti, odpotovati ali spremeniti prebivališče, a boste še preveč odvisni od drugih in se ne boste mogli odločiti, zato boste to prestavili na pozneje.
Ljubezen/odnosi: ***
Izogibali se boste razpravam o nekaterih tudi za vas pomembnih stvareh, saj boste želeli ohraniti notranji mir. Imeli boste odlične načrte za svoje osebno življenje. Želeli boste preventivno izboljšati svoje fizično počutje, a se še ne boste mogli pripraviti do tega, da bi načrte začeli uresničevati.
Posel/denar: ****
Želeli se boste pogovarjati o možnostih, ki so vam na voljo in dolgoročno spreminjajo delovno vizijo. Ne boste mogli več opravljati samo rutinskega dela, želeli boste vključiti svojo kreativnost.
Nasvet tedna:
V dogodkih se vam bodo porajala čustva, ki vas bodo motila pri sledenju svojim dobrim odločitvam. Ne zatiskajte si oči pred njimi, temveč si dovolite, da jih globlje začutite, sprejmete, in boste lahko nadaljevali z vsem brez težav.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ****
Dejavni boste in pripravljeni na kakršnokoli akcijo, tako v poslu kot s prijatelji. Umirili se boste, ko boste prešli na svoje najljubše opravilo – kuhanje za svoje ljubljene.
Ljubezen/odnosi: ***
Razmišljali boste o prihodnosti in izpopolnjevali celotno vizijo življenja, ki si ga želite. Če boste pripravljeni sodelovati, vam bodo bližnji v veliki meri pomagali. A obstaja nevarnost, da se boste upirali samo zato, da sebi dokažete, da še lahko uveljavite svojo moč.
Posel/denar: ****
Odlično obdobje se vam obeta, če boste le iskreno sledili dogajanju ter opustili predvidevanja in čustvovanja iz preteklosti. Usoda vas podpira na kar najboljši način, če boste le opustili pretirano čustvenost in ognjevitost,tako v mislih kot v pogovoru.
Nasvet tedna:
Če vam bo uspelo iskreno vztrajati v novem načinu življenja, ki ste si ga ustvarili, se lahko začnejo dogajati dobre spremembe. Zato bodite pozorni na notranji upor in ga preoblikujte v voljo za sledenje novim načrtom.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ***
Precej burno boste čustvovali, a tega ne boste pokazali drugim. Razmišljali boste o odločitvah, ki jih morate oziroma želite sprejeti za prihodnost in o preteklosti, ki je ne želite več zatajevati.
Ljubezen/odnosi: ***
Hrepenenja so v vas, ki jih ne razumete najbolje, a vamsrce ne dovoli, da bi se umirili ob nepravih osebah. Strastni boste in zgodile se bodo zanimive spremembe.
Posel/denar: ****
Izražali boste umirjenost in preudarnost in ljudje vas bodo cenili, saj bodo ob vas občutili varnost in predvidljivost. Zdelo se jim bo, da lahko računajo na to, da boste naredili in povedali, kar je potrebno.
Nasvet tedna:
Čustva bodo oteževala jasno razmišljanje, a boste veliko časa posvetili odkrivanju, v katero smer in v družbi koga naj bi vaše življenje potekalo, da bi bili zadovoljni.Dovolj bo, če sledite svoji strasti, ki bo ta čas precej goreča, lastna čustva vam lahko služijo kot kompas; osrečilabodo tudi vse okoli vas.

Fotografija je simbolična foto: Profimedia



Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ***
Čutili boste pritiske iz okolja. Ne jezite se na življenje ali na kogarkoli drugega, saj jeza ne bo konstruktivna in vas bo le odmikala od rešitve. Napetost vam lahko povzroči zdravstvene težave, ki vas bodo še bolj obremenile.
Ljubezen/odnosi: ***
Če boste pravočasno izrazili svoje ideje in želje, se lahko zgodijo večje spremembe, ki vam bodo dale potrditev, da ste na pravi poti. Kar počnejo drugi, vas ne bo motilo, dokler vas bodo pustili pri miru, da lahko uresničite svoje načrte. Pomoč boste sprejeli, če bo nujno.
Posel/denar: **
Imate velike načrte, a vam bo zmanjkovalo volje oziroma jo boste morali usmeriti v krepitev dobrega počutja. Ne skrivajte svojih interesov in se ne obnašajte, kot da ničesar ne potrebujete, saj lahko to poslabša vaše počutjeoziroma boste nezadovoljni v službi.
Nasvet tedna:
Rešitve iščite tudi pri prijateljih in znancih, javnost vam bo v tem obdobju zelo naklonjena, in če boste iskreni ter boste jasno pokazali, kaj želite, vam bodo vsi priskočili na pomoč.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: *****
Imeli boste občutek, da se vse začenja na novo, in z lahkoto boste dokončali nekatere čakajoče stvari. Življenje vam bo naklonjeno in zadovoljni boste s sabo.
Ljubezen/odnosi: ****
Zlahka se boste odprli ljubezni, čutenju strasti do vsega, kar vam življenje prinaša. Posebna privlačnost bo ljudi vabila v vašo bližino in naredila nekatere vaše simpatije bolj aktivne. Če ste samski, se bo pokazalo, kdo se najraje druži z vami, medtem ko boste vezani sicer čutili varnost ob partnerju, a vam bo vseeno laskalo, ko boste opazovali odziv drugih.
Posel/denar: ***
Zelo jasno boste prepoznavali ozadje dogajanja in nekatera spoznanja vam bodo koristila dolgoročno. Lažje se boste organizirali in tako imeli veliko večji uspeh, hkrati pa več časa.
Nasvet tedna:
Nadaljujte začete spremembe, ne glede na to, da vam še ne prinašajo večjih koristi. Počutje se vam izboljšuje in vse več energije boste imeli za vse, kar si želite početi. Ideje si zapisujte, ne glede na to, da jih bo veliko. Čas bo pokazal, katere so najboljše.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ***
Umaknili se boste od zunanjega sveta, saj nočete, da bi vas motilpri uvajanjudobrih sprememb. Želite le harmonizirati svoje želje in načine, s katerimi naj bi jih uresničili. V vas je namreč toliko vsega, predvsem pa notranje moči, ki jo je dobro najprej sprejeti, spoznati. Vse to se bo dogajalo prav zdaj.
Ljubezen/odnosi: ****
Smiselno bi bilo proučiti tudi drugačne načine komunikacije, ki bilahko precej izboljšali vaše odnose. Zlahka se boste postavili zase in si povrnili ugled. Vsi vas bodo upoštevali, zato opravite vsa potrebna srečanja in tudi telefonske klice, da začnete delovati na polno.
Posel/denar:****
Z odličnimi idejami boste pridobili tudi vso potrebno energijo za uresničitev. Ob načrtovanju se boste okrepili in jasno vam bo postalo, kako se rešiti zagate iz preteklosti.
Nasvet tedna:
Čim manj časa porabite za razmišljanje o preteklosti, raje izpilite korake za uresničitev načrtovin nadgradite ideje, tako bodo vse boljše in boljše. Ponovile se bodo pretekle situacije, kar vam bo dalo misliti.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ***
Ob pogovorih bodo prišla na dan pretekla čustva, a jim ne namenjajte preveč pozornosti. Dovolite samo, da se razkrije vse, kar vas je bremenilo, in se osvobodite vezi preteklosti, da boste lažje zadihali.
Ljubezen/odnosi: *****
Sreča se vam nasmiha in zaljubljeni boste v življenje, vse boste sprejemali dobre volje. Svobodni boste in predani ljubezni ter kreativnosti. To je tudi odličen čas za načrtovanje naraščaja, če pa si ga ne želite, previdno. Samski boste imeli številne priložnosti za ljubezen.
Posel/denar: ***
Kreativnost vas bo vodila v novosti, ki vas bodo veselile. Verjetno se boste lažje osredotočili na vizijo svojega življenja. Misli bodo postale bolj jasne in morda boste ob razmišljanju o poslu spoznali, kje ste v preteklosti delali napake.
Nasvet tedna:
Vztrajnost usmerite v novosti, ki vas bodo navduševale, in ne v upor proti spremembam. V vas je še veliko rezervne moči, ki bo prišla na dan. Bolj ko boste umirjeni, več je boste zaznavali, zato se potrudite, da v pomembnih stvareh izhajate iz notranjega miru.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ***
Slaba rutina vas bo motila pri sprejemanju življenjskespontanosti, čas vam bo pri malenkostih kar nekam pobegnil. Tako ne boste mogli dobro razmišljati in tudi ne boste optimistični glede svoje prihodnosti, če se ne boste vsega lotili malo drugače.
Ljubezen/odnosi: ***
Odprite se za strastne poglede in dotike, ne glede na to, da nimate dolgoročnih zagotovil. Sprostite se ter se regenerirajte skozi veselje in intimnost, predajte se trenutku.
Posel/denar: ***
Strastni boste v spreminjanju svojega doma in vzpostavljanju novih temeljev življenja, kar vključuje tudi večje finančne želje in cilje. Jasno vam bo, da potrebujete spremembe, a še ne boste ugotovili, kako se jih lotiti.
Nasvet tedna:
Ne ohranjajte starih navad, ne glede na to, kako varne se v njih počutite. Vse prečistite, tako fizično kot čustveno, in odstranite vse spominke ali fotografije, ki v vas zbujajo nostalgijo in hrepenenje po nedosegljivem. To vam bo pomagalo odstraniti nevidne blokade in pridobiti energijo za konkretne korake naprej.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ****
Kar zadeva čustva, boste presrečni in se ne boste želeli ukvarjati z ničimer, kar bi vas postavilo na realna tla. Zavedali se boste, da gre le za posebno obdobje, a ga boste želeli uživati na polno, ne glede na ceno.
Ljubezen/odnosi: *****
Vse se vam bo zdelo preprosto obvladljivo, saj boste le sledili svoji viziji in željam. A pazite, da se ne bi v navalu optimizma zmotili in nase prevzeli toliko dolžnosti, da ne bi zmogli vsega, hkrati pa drugim zaradi dobrega občutka dopuščali vse in tako čisto porušili delovno harmonijo doma.
Posel/denar: ****
Optimistični boste in samozavestni pri vzpostavljanju novih temeljev, predvsem doma. Če ne bo po vaše, se boste hitro razjezili ali uporabili stroge prijeme, odvisno od tega, kaj bo delovalo.
Nasvet tedna:
Ne glede na dogajanje ohranjajte zavedanje, kaj vam jemlje svobodo in optimizem. Tako boste pridobili prava spoznanja za to, da dozorite in ustvarite zase dobro življenje, in zvezde vas pri tem podpirajo.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: *****
Občutek sreče bo vse pogosteje z vami, kar vam bo v veliko spodbudo, saj vam daje potrditev, da se začenja novo, boljše obdobje.
Ljubezen/odnosi: ****
V domačem okolju boste samozavestni in v uživanju sproščeni, saj boste vsak dan opravili vse potrebno. Precej ponosni boste na svoje dosežke, kar vas bo še bolj povezalo z ustvarjalno močjo. To bo polepšalo tudi vaše odnose, saj boste veliko bolj prijetna družba.
Posel/denar: ****
V delovnem elanu in skrbi za zdravje boste dobili več odličnih idej, ki vam bodo dale navdiha za naprej. Jasno vam bo, kaj vse je treba narediti, a se boste zavedali tudi, da je za vse potreben svoj čas in ne morete vsega doseči naenkrat. Uspeh v kreativnosti vam bo dal dodatne moči in idej, da se boste pri novih projektih lažje sprostili in uspešno nadaljevali.
Nasvet tedna:
Začnite sodelovati na polno z vsem, kar vam življenje prinaša. Občutki utesnjenosti vas bodo počasi zapuščali in začeli boste verjeti, da se res odpira za vas boljše življenje. Sprostite se.

prejšnji članek
Danes konec serije Moja sladka jagoda
Svet slavnih
Danes konec serije Moja sladka jagoda
naslednji članek
Deželak Junak kot grški bog Zevs razveselil otroke v koloniji
Svet slavnih
Deželak Junak kot grški bog Zevs razveselil otroke v koloniji