ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Svoj čas namenite ljudem, ki si ga zaslužijo

11. 10. 2021; 01.00
Avtor: Andreja Novak/Dobrakarma.si
horoskop

Dnevni horoskop foto: Pixabay

Če ste upoštevali nasvet preteklega tedna in urejali svoje odnose, potem lahko samo nadaljujete dobro načrtovanje in izvedbo svojih ciljev.

Saturn gre v direktno fazo, kar bo okrepilo vse, kar je harmoničnega in urejenega v vašem življenju. Posvetite svoj čas zavestno in načrtno ljudem, ki jih želite v svojem življenju, in dejavnostim, ki vas osrečujejo in izpolnjujejo na vseh področjih.

Slovenski pregovor: Sosedov nič bolj ne zbliža kot dobra ograja.

Oven 21. 3. – 20. 4.

Počutje: ***


Bili boste bitko z odnosi v javnosti, ker boste preprosto vedeli vse. In tudi če ne boste vedeli vsega, tega nikakor ne boste priznali, vsaj še ne v tem tednu. Imeli boste zmagoslaven občutek premoči nad vsemi okoli vas in pri tem vam ne bo pomembno, da vas občutki lahko varajo.
Ljubezen/odnosi: **
Lahko se zgodi, da boste šli spet v obrambni položaj in kljubovali vsemu, kar bo dokazano, a potem se pripravite na nenadne spremembe, ki jih bodo sprožili tisti, za katere ste menili, da so na vaši strani.
Posel/denar: **
Razmislite o celovitosti problematike. Zdaj ni čas za odprte boje, saj boste vi potegnili kratko. Od tega je odvisno kar veliko stvari: vaši temelji življenja, vaši poslovni odnosi in kariera, vaše fizično počutje in možnosti napredovanja v življenju.
Nasvet tedna:
Razmislite o svojem življenju na dolgi rok. V katero smer ga nameravate peljati? Nikakor ni čas za odprte boje, saj se bodo stvari hitro spremenile in boste morali zagovarjati svoja dejanja in besede.

Bik 21. 4. – 20. 5.
Počutje: **
Čutili boste potrebo, da nekaj večjega razčistite v bližnjih odnosih, a ne boste želeli priznati, da ste se tokrat vi motili. Vse to vas lahko fizično obremeni.
Ljubezen/odnosi: ****
Morali boste uskladiti številne težnje okolja po vaši družbi. Želeli boste urejevati svoje ljubezenske temelje in polepšati dom, a ne bo šlo tako preprosto, saj boste razpeti, tako časovno kot miselno, med različna opravila in ljudi.
Posel/denar: ****
Motivirani boste za dolgoročne načrte in potrebne odločitve za morebitne selitve ali daljše potovanje, pa tudi za to, da se lotite službene kariere. Dovolj imate namreč čakanja, da ste zadnji na vrsti. Morda ne boste še točno vedeli, kako bi se novih projektov lotili, a se še ne mudi, vse se bo pravočasno pokazalo.
Nasvet tedna:
Dovolj je zavedanje, kaj si želite; samo pustite, da vas življenje pri tem podpre in vam pokaže optimalno pot. Ne obremenjujte se s svojim fizičnim počutjem, saj se ravno zato ne boste mogli dobro sprostiti.

Dvojčka 21. 5. – 20. 6.
Ljubezen/odnosi: ***
Besede bodo šle prehitro od vas, kar lahko zmoti harmonijo v družini, in morda si boste morali vzeti več časa, da zakrpate nastalo škodo. Skupnih načrtov še ne boste mogli uresničiti, vse dokler se ne pomirite s sabo in si priznate, da ne morete biti vsem všeč in se z vsemi odlično razumeti.
Posel/denar: ****
Pomirili se boste s sabo in takoj, ko si boste priznali, da se vam določenih stvari ne da več delati, se bodo našle rešitve. Skozi kreativno sodelovanje boste našli novo moč za obnovitev nekaterih dejavnosti, ki ste jih v preteklosti že počeli, potem pa niste več zmogli prave energije vlagati v to smer.
Nasvet tedna:
Bodite pozorni na pozitiven odnos do vsega, česar se boste lotevali, da vas usoda lahko vodi v dobro smer. Če se boste oklepali preteklosti, se lahko zgodi, da boste spet v prazno delali stvari, ker niti sami ne boste videli smisla v tem. Zavedajte se, da je zdaj čas, da pokažete vso svojo trmo in kljubovanje ter greste naprej v življenju točno tako, kot si želite.

Rak 21. 6. – 22. 7.
Počutje: *****
Odlično počutje vas bo zazibalo v varno, a lažno vzdušje, da je vse v najlepšem redu in da vam zdaj ni nič več treba spremeniti ali narediti.
Ljubezen/odnosi: *****
Doma se boste počutili odlično. Tako ne boste niti opazili, da ste nekomu s pretirano strogostjo zaprli vrata in da se zdaj tudi vam nekje drugje zapirajo pomembna vrata.
Posel/denar: ***
Zaradi pretirane samozavesti v družbi se boste obnašali egocentrično in nenavadno. Okolica vas bo debelo gledala, saj niso navajeni takšnega obnašanja, a vi boste menili, naj se kar navadijo. Pogumni boste in tudi sebični, saj boste računali, da imate stabilne temelje in da vam nič ne more zamajati dobre situacije, v kateri ste.
Nasvet tedna:
Prehitro ste zadovoljni s svojim stanjem in pri tem vam uspe odriniti najbolj pereče težave daleč stran, kar pa je samo zagotovilo, da se vam slej ko prej vrnejo s še večjo težo. Nujno poglejte vase, čemu se tako izogibate, in si priznajte svoje stanje, ki niti ni tako slabo, kot ste navajeni iz preteklosti.

Lev 23. 7. – 22. 8.
Počutje: ***
Začutili boste, kaj je sreča, in to vas bo čustveno pretreslo, saj boste uvideli, da precej časa delate proti temu, kar vas zares osrečuje.
Ljubezen/odnosi: *****
Harmonija v vas samih ter z otroki ali partnerjem/simpatijo vas bo prevzela in želeli si boste ustaviti čas. Prisluhnite svojemu srcu in željam duše, ki bosta pravi čas aktivirala vaša čutila in reakcije, da boste lahko nadaljevali v tej smeri.
Posel/denar: ***
Ne dovolite, da vas dolžnosti preteklosti ovirajo v sedanjosti in da si ljudje iz posla ali širše družine lastijo vaš prosti čas, vaše življenje. Postavite se zase, da si lahko resnično ustvarite toplo gnezdo, iz katerega se bo širila sreča na vsa področja vašega življenja.
Nasvet tedna:
Čeprav boste imeli najboljše namene urediti odnose in doseči mir v sebi in okolju, ne bo šlo tako, kot si želite. Ljudje vas bodo napačno slišali in vam zamerili. Ne srečo se ne boste obremenjevali, saj boste vse delali z iskrenostjo in sproščenostjo, a vseeno je dobro, da se zavedate, da je zmeda zadaj.

Devica 23. 8. – 22. 9.
Počutje: ****
Umirili se boste, saj boste našli dober stik s sabo in način, kako si ustvariti smiselne temelje za prihodnost.
Ljubezen/odnosi: ***
Zdelo se vam bo, da imate priložnost za nove začetke, a boste prehitevali z dogodki. Nič vam ne bo šlo od rok, in kamorkoli boste šli, se boste sprli. Nikakor ne boste razumeli, kaj se dogaja, saj boste imeli v glavi izjemno dobre zamisli in besede, a v živo bo vse to izpadlo čisto drugače. Zato bodite raje osredotočeni nase in na uresničevanje svojih želja doma.
Posel/denar: ***
Ne zapletajte se v kakršnekoli komentarje v službi in ne trosite nasvetov sodelavcem, še posebej ker ne boste mogli skriti ciničnih pripomb in sarkazma. Lahko se zgodi, da se bo kdo na hitro ujezil in sprožil proti vam postopek, ki se ne bo dobro končal.
Nasvet tedna:
Popazite na besede, da si ne boste zaradi prehitrih reakcij pokvarili začete harmonije v odnosih. Prijateljstva vam bodo v tem obdobju v breme, kar boste dali jasno vedeti, in lahko se zgodi, da koga zaradi teh preveč iskrenih besed tudi izgubite.

Tehtnica 23. 9. – 23. 10.
Počutje: ***
Kar naenkrat boste opazili, da imate velik vpliv na druge. Na plano bodo prišli stari načrti in uspehi, ki ne bodo ostali neopaženi, zato bo kar precej ljudi ponosnih na vas. Sami ne boste čutili pretiranega ponosa, saj je preteklost mimo in imate nove načrte, za katere vam je bolj pomembno, da se dobro realizirajo.
Ljubezen/odnosi: ****
Prava notranja transformacija vas čaka. Brez večjega pompa se bodo namreč spremenila pravila igre – tokrat v vašo korist.
Posel/denar: ***
Čutili boste, da želite kreirati svoje življenje. Priznali si boste, kaj si resnično želite in da to niti ni tako težko dosegljivo, če umaknete tiste pritiske, ki ste jih vzdrževali zgolj zaradi navade.
Delo bo bolj kreativno in smiselno postavljeno, zato ga boste opravili v krajšem času in si prihranili moči za izboljševanje razmer v prostoru in okolici.
Nasvet tedna:
Naučite se, kdaj se izpostaviti ter vztrajati v svojih zahtevah in kdaj to nima smisla. Sproščeni boste kot že dolgo ne, kar bo presenetilo celo vas.

Škorpijon 24. 10. – 22. 11.
Počutje: ***
Spreminjanje počutja bo veliko, a to bodo najbolj čutili drugi, ko boste pretiravali s komunikacijo in se potem spet odmaknili, še preden boste razrešili, kar ste želeli. Čustvena nihanja so plod preteklih bremen, ki pa si jih nočete priznati, zato se tudi ne pokažejo prave rešitve zanje.
Ljubezen/odnosi: ***
Domači vas bodo obremenjevali že s svojo prisotnostjo, medtem ko boste s sodelavci sproščeni, vendar samo enostransko, saj ne boste sprejemali njihovega mnenja.
Nemirni boste, saj bo treba spremeniti nekatere družinske stvari, in pri tem ne boste želeli priznati težav, v katere ste zabredli že dolgo nazaj.
Posel/denar:***
Pretiravali boste z vsemi čustvenimi reakcijami in v nevarnost spravili še tiste projekte, pri katerih je bilo do zdaj zelo pozitivno dogajanje.
Nasvet tedna:
Razmislite o tem, kako dolgo boste še lahko vzdrževali tak nenavaden način življenja. Če lahko, se izognite zunanjim komentarjem v medijih ali ob prijateljskih srečanjih, saj se boste še bolj zapletli v nesmisle.

Strelec 23. 11. – 21. 12.
Počutje: ****
Optimistični boste v sebi, kar se bo poznalo na vašem obnašanju. Vse bo vaše in ne boste poslušali nikogar, ki vam bo želel kakorkoli ugovarjati. Sproščeni boste in zaljubljeni v življenje, ki vam bo tudi na polno vračalo.
Ljubezen/odnosi: ***
Žulila vas bo stara simpatija, ki bo spet prišla v vašo bližino, in zdelo se vam bo, da imate z njo še nedokončane posle in da je nujno, da čim več časa porabite za pogovore. A bodo besede premalo, in če ne boste priznali določene krivde iz preteklosti, se lahko zgodi, da vas bodo okoliščine peljale stran od želenega izida.
Posel/denar: ***
Na silo boste želeli doseči spremembe in na začetku se vam bo zdelo, da vam celo uspeva. A se boste utrudili bolj, kot bi bilo smiselno. Imeli boste dober občutek o sebi in svoji pojavi.
Nasvet tedna:
Sprostite se in poglejte na svoje življenje realno in s hvaležnostjo. Kaj je tisto, kar je stabilno in dobro, ter kdo drži z vami ne glede na okoliščine? Po tem izmerite kakovost svojega življenja.

Kozorog 22. 12. – 20. 1.
Počutje: ***
Obnašali se boste, kot da vam ni mar za nikogar. Sprostite se in pristopite do tistih, s katerimi bi se radi družili, ter bodite pripravljeni slišati tudi kakšno kritiko.
Ljubezen/odnosi: ***
V razcepu boste, ali bi se lotili prenove doma, kjer že pričakujete čustvene težave, ali bi sledili svoji notranji kreativnosti in se čisto odmaknili od vsega, kar vam trenutno ne leži. Če je le mogoče, izberite slednje, saj nimate dovolj moči, da bi lahko kakorkoli vplivali na čustveno pretiravanje in manipulacije.
Posel/denar: ***
Vedite, da je samo od vas odvisno, kako sodelujete, in da če ne boste začeli iskreno kazati veselja, žalosti, jeze in drugih čustev, ne boste nikoli vedeli, kako je zares biti srečen. Sprostite se in korak za korakom postajajte iskreni v vseh pogledih.
Nasvet tedna:
Prisluhnite, kaj vam govorijo domači, in jih karkoli vprašajte, samo da pridete do smiselnega pogovora. Za vas bo najpomembnejše, da sledite svoji viziji in v njej trmasto vztrajate, tudi če jo bodo vsi zanikali.

Vodnar 21. 1. – 18. 2.
Počutje: ***
Hrepeneli boste po svobodi, potovanjih in po odmiku od vse te norosti, a hkrati boste čisto povezani z vsem dogajanjem tukaj in zdaj, da ne boste našli niti ure časa zase.
Ljubezen/odnosi: ***
Sarkazem vas bo v tem času veliko stal, saj boste težko dopovedali bližnjim ali prijateljem, da so bile besede, ki so jih užalile, samo hec. Postavite se na drugo stran: kako bi bilo, če bi vam oni rekli iste stvari? Takoj vam bo jasno, kje so meje v pogovoru, četudi je hec.
Posel/denar: ****
Ustvarjalni boste in optimistični. Del vas bo želel, da ta situacija traja čim dlje, drugi del pa bo hitel narediti red na vseh področjih in bo pretiravanje s kreativnostjo samo še dodatno breme. Zato preden greste v akcijo, razmislite, kaj boste podpirali in na kaj se boste bolj odzivali.
Nasvet tedna:
Ne delajte vsega naenkrat, saj boste zmedli ljudi in od vsega ne bo ostalo nič. Ne glede na debelo kožo vas bodo nekatere nenadne stvari presenetile v negativnem smislu. Ne boste mogli verjeti, da se je to zgodilo.


Ribi 19. 2. – 20. 3.
Počutje: ****
Usoda vas bo v tem času na lepo izpostavila. Imeli boste dovolj časa zase, čeprav se bo zdelo, da ves čas delate. Veliko lažje boste razmišljali in hitro prišli do kreativnih rešitev, kar vam bo prihranilo obilo časa.
Ljubezen/odnosi: ****
Domače malo ignorirajte in jim nič ne razlagajte, zakaj in kako sodelujete v službi, da se ne razvije ljubosumje. Ne bodo namreč mogli razumeti, kaj se je spremenilo pri vas, da ste tako zagreti za delo.
Posel/denar: ***
Težave preteklosti se bodo počasi začele poslavljati in optimizem bo prevzel vaše življenje. Lahko si boste začeli predstavljati drugačno življenje, kar bo prvi korak do sprememb. Lahko se bolj posvetite službi in svojemu zdravstvenemu stanju, oboje vam bo prineslo enako dobre rezultate, če boste le iskreni in sodelujoči.
Nasvet tedna:
Zdelo se vam bo, da ste lepo poskrbeli zase in da vas nič ne spravi iz tira. Zato previdno s takšnimi izjavami doma. Oranžna barva se vam bo zdela nadvse odličen pripomoček pri vsem.

vesolje par

vesolje par foto: dreamstime

prejšnji članek
Kakšna je idealna temperatura v spalnici?
Svet slavnih
Kakšna je idealna temperatura v spalnici?
naslednji članek
Ambroževo pismo bo šokiralo družino
Resničnostni šovi
Ambroževo pismo bo šokiralo družino